fbpx

Căutare

Share this article

Majoritatea iubitorilor de câini recunosc un câine husky imediat ce-l văd. Trăsăturile lui asemănătoare cu cele ale unui câine lup sunt greu de trecut neobservate, iar ochii albaștri te vor pătrunde din prima clipă. Rasă de câini originară din  Siberia, husky a devenit un câine popular de companie. Dacă vrei să-ți iei un câine husky, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi:

  1. Câinele husky este foarte sociabil

Înainte de toate, câinele husky este foarte iubitor și blând și are foarte multă dragoste și afecțiune de oferit.

Câinii husky sunt buni și prietenoși cu copiii, dar și cu străinii. De aceea nu sunt recomandați precum câini de pază. Un câine husky siberian nu poate fi lăsat singur pentru mai mult de 3, 4 ore și fii conștient că-i place compania altor câini.

Citește și: Rase de câini ciobănești

  1. Un câine husky are nevoie de foarte mult sport

Asemenea unui husky de Alaska, husky siberian a fost crescut pentru a încărca mărfuri, motiv pentru care este obișnuit cu foarte multă activitate fizică, fiind un câine foarte energic. Un adult are nevoie de minim o oră de exerciții în fiecare zi. Fac o pereche grozavă cu acei stăpâni sportivi, alergători sau persoane obișnuite cu cățăratul pe munte.

  1. Unui câine husky îi place să aibă un job

De asta, merită să investești într-un rucsac ca să-i dai câinelui senzația că este util. Poți pune în rucsac sticle cu apă ca să vă mențineți amândoi hidratați. A căra o greutate, îi va satisface instinctul de a face efort fizic și se va simți și mai energic.

  1. Un câine husky are nevoie de multă îngrijire

Orice proprietar de husky trebuie să fie conștient de cantitatea de păr pe care o lasă acest câine. În afară de periatul zilnic, un husky își schimbă părul de două ori pe an și vei observa asta pe covoare, prin casă, pe unde nici nu te aștepți.

Ca să eviți o neplăcere cauzată de cantitatea de păr pe care o găsești prin casă, trebuie să-l periezi zilnic de la cap până la coadă

  1. Nu-i place căldura!

Asemenea unui husky de Alaska, acestor câini nu le place căldura. Deloc! Dacă locuiești într-o zonă unde sunt peste 26 de grade Celsius, nu-ți lua un husky. Un astfel de câine nici măcar nu poate face mișcare la mai mult de 20 de grade Celsius.

Citește și: Cele mai scumpe rase de câini din lume

  1. Un husky este un maestru ale evadărilor

Ați putea face un film împreună. NU, dacă vrei un husky, ține-l în lesă deoarece poate fugi cu peste 40 de kilometri/oră și are un nivel mare de anduranță. De asemenea, poate sări sus, foarte sus. Dar ca să fii sigur că nu-l pierzi, va trebui să-l dresezi de mic să nu fugă de lângă tine ca să nu-l pierzi.

  1. Are nevoie de un lider puternic

Un husky siberian este cunoscut pentru faptul că este încăpățânat și are o fire independentă, motiv pentru care îți va fi destul de greu să-l dresezi, mai ales dacă ești pentru prima dată crescător al unui astfel de exemplar. Trebuie să-i explici regulile de la început și trebuie să fii ferm, trebuie să te poziționezi din prima lider și să-ți arăți autoritatea. Dacă sunt și copii în casă, câinele trebuie să înțeleagă că în ierarhie, el se află sub oameni, trebuie să-i respecte pe cei mici, să nu fie lăsat niciodată să sară pe ei, sau să-i lingă. În același timp, copiii trebuie învățați să urmeze niște reguli: niciodată să nu-l tragă de păr, de coadă, de urechi și să nu-l alerge.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO