fbpx

Căutare

Share this article

Golf – un sport inspiraţional pentru toate genurile şi vârstele, a reunit aseară doamne din business şi domnişoare în cel mai important eveniment dedicat golfului feminin din România, Women’s Golf Day. Socializare, voie bună, vreme bună, delicatese şi un joc bun. Prin asta s-a caracterizat ce-a de-a doua ediţie a Women’s Golf Day un eveniment pus la cale de life.ro cu sprijinul Romanian Golf Association şi al Cătălinei Jigman, LadyCaptain, Lighthouse Golf, susţinut de Friedrich Wilhelm Raiffeisen şi One United Properties, care are scopul de a promova şi a creşte comunitatea de golf feminin din România.

Aproximativ o sută de invitaţi s-au reunit ieri seară, 14 iunie, la Stejarii Driving Range în cadrul evenimentului nostru. Douăzeci de doamne jucătoare de golf şi patruzeci de doamne şi domnişoare care nu au avut tangenţă cu golful până în prezent au participat în competiţiile organizate de Romanian Golf Association şi au câştigat numeroase premii oferite de sponsorii evenimentului. Un jucător profesionist de golf din Spania, Santiago Munoz şi jucătorul profesionist Dimitri Chaynes de la Lighthouse Golf din Bulgaria, precum şi doi jucători profesionişti de la Lac de Verde Breaza, au oferit primele noţiuni de golf doamnelor şi domnişoarelor prezente la eveniment.

Pentru pasionatele de golf, organizatorii au pregătit, pe lângă delicatese şi socializare, competiţia Drive, Pitch & Putt. Competitia a presupus lovituri cu putterul de la 5 m pe green, lovitura de pitching cu scopul de a atinge gongul la o distanţă de 20 m, precum şi lovitura cu driverul, “longest drive”. Fiecare participantă a efectuat câte 3 lovituri la fiecare probă, lovituri punctate de către arbitrii dedicaţi. La final, punctele au fost adunate, iar clasamentul a fost următorul: Ioana Iavorschi pe locul 5 cu 67 de puncte, Roxana Lungu  pe locul 4 cu 68 de puncte, Maria Jigman pe locul 3 cu 70 de puncte, Camelia Dejeu pe locul al doilea cu 111 puncte şi pe locul 1, cu cele mai bune lovituri la toate probele s-a clasat Carmen Schwoebel cu 112 puncte. Premiul pentru longest drive a fost câştigat de Roxana Lungu. Surpriza acestei competiţii a fost Maria Jigman, în vârstă de 10 ani dar foarte talentată la golf, care a concurat alături de doamne şi a reuşit să obţină rezultate foarte bune şi să urce pe podium.

Premiul special pentru cel mai bun rezultat la competiţia “hole-in-one” de putting, oferit de One United Properties, a fost revendicat tot de o junioară, Emma Perrin în vârstă de 7 ani care, în finală, a reuşit să trimită mingea la o distanţă de 0,37 cm de steag.

Pentru tabăra începătoarelor organizatorii au pregătit o competiţie de putting ce a presupus 3 lovituri de putter pe green de la o distanţă de 2 m de steag. Pe podium au urcat Oana Mema cu 28 puncte pe locul 5, Cristina Andrei cu 29 puncte pe locul 4, Dana Crăciunescu cu 30 de puncte pe locul al treilea, Dr. Cornelia Ispas  cu 34 de puncte pe locul al doilea şi Melania Enache cu 34 de puncte pe locul întâi.

Premiile din partea sponsorilor au inclus saci pentru crose, portofele şi genţi oferite de Mercedes şi Auto Tiriac, un automat de cafea oferit de Nespresso, coşuri cu produse oferite de Canah, coşuri cu produse de la Leonidas, vouchere pentru consultaţii de nutriţie funcţională oferite de NutriHealing, dar şi sticle de vin din partea Domeniile Sâmbureşti. Toate cupele pentru podium au fost oferite de Azay.

Micuţele golferiţe cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani au învăţat câteva noţiuni de golf de la jucătorii profesionişti de golf şi au participat la un concurs distractiv de putting pentru „noua generaţie de jucătoare”. Cele mai bune lovituri au fost ale Mariei Roman cu 23 de puncte, Alexia Sîrbu cu 25 de puncte şi Daria Andrei cu 34 puncte. Toate fetiţele au fost premiate cu multă ciocolată oferită de Leonidas.

Cristina Stănciulescu, coordonator editorial al life.ro, asistată de micile golferiţe au oferit premii participantelor la tombola special printer care, premiul special, un voucher pentru un weekend la munte oferit de Happy tour, premiu câştigat de invitata noastră special, Camelia Potec.

Suntem foarte bucuroşi că ne-am putut alătura acestui demers global de popularizare a golfului în rândul doamnelor şi domnişoarelor, acesta fiind unul dintre scopurile asociaţiei noastre”, a menţionat Mihaela Kovacs, VP Marketing & PR al Romanian Golf Association (RGA) în cadrul evenimentului.  “În momentul înfiinţării, RGA a pornit la drum cu două doamne, printre care mă număr, din totalul de 33 de membri fondatori, iar astăzi, două sezoane mai târziu, avem 30 de membre din totalul de 129 de membri. Sunt doamne ambiţioase care au făcut din golf un stil de viaţă şi o pasiune şi au rezultate pe măsură. Le invităm şi pe doamnele prezente, care nu au avut tangenţă cu acest sport, să îl încerce şi să se redescopere prin golf.”

Seara s-a încheiat cu un minunat tort în formă de teren de golf oferit de cofetăria Ina.

Mai multe poze de la eveniment puteţi vedea pe pagina de Facebook life.ro.

Ziua internaţională a jucătoarelor de golf a fost sărbătorită la nivel global în peste 46 tari şi peste 700 de locaţii din lume.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO