Zece curiozități din viața lui Anthony Hopkins, cavalerul dislexic cu probleme cu băutura - LIFE.ro
Mergi la conținut

Zece curiozități din viața lui Anthony Hopkins, cavalerul dislexic cu probleme cu băutura

Anthony Hopkins este un actor, regizor, producător și pictor galez. A obținut cetățenia americană în 2000. Este printre cei mai populari și prolifici actori din Marea Britanie. El este cel mai bine cunoscut pentru rolul său de ucigaș în serie canibal, Hannibal Lecter, din The Silence of the Lambs. El a câștigat un Oscar în 1992 pentru cel mai bun actor în 1991 pentru acest rol. Veteranul actor a jucat în 90 de filme și un număr decent de proiecte de televiziune, plus spectacole scenice și stagii ca compozitor sau regizor.
Share this article

Anthony Hopkins este un actor, regizor, producător și pictor galez. A obținut cetățenia americană în 2000. Este printre cei mai populari și prolifici actori din Marea Britanie. El este cel mai bine cunoscut pentru rolul său de ucigaș în serie canibal, Hannibal Lecter, din The Silence of the Lambs. El a câștigat un Oscar în 1992 pentru cel mai bun actor în 1991 pentru acest rol. Veteranul actor a jucat în 90 de filme și un număr decent de proiecte de televiziune, plus spectacole scenice și stagii ca compozitor sau regizor.

De-a lungul carierei sale, a primit numeroase premii, dar a fost criticat și pentru că a ales proiecte sub talentul său, cum ar fi A Change of Seasons (1980) cu Bo Derek. El le-a recunoscut ca fiind greșeli. El a fost, de asemenea, diagnosticat cu sindrom Asperger de înaltă funcționare. Răspunsul său într-un interviu acordat revistei GQ a fost: „Nu știu. nu cred in asta. Nu mă simt diferit. Cred că acestea sunt îmbrăcate. Poate greșesc. Poate sunt ignorant.”

Visul lui din copilărie a fost să fie pianist

Nu foarte mulți oameni pot mărturisi că își împlinesc visele din copilărie. Primele ambiții ale lui Hopkins au fost să fie pianist. Cu toate acestea, când l-a întâlnit pe actorul galez Richard Burton, la vârsta de 15 ani, a fost inspirat să continue actoria. Așa se face că la 18 ani s-a alăturat unui club de teatru YMCA și a primit o bursă la Cardiff College of Music and Drama.

Anthony Hopkins

Hopkins este dislexic

Dislexia este o tulburare care afectează învățarea de a citi sau interpreta cuvinte, litere și alte simboluri. Hopkins ura școala. Era antisocial și nu a interacționat niciodată cu alți studenți. A preferat să picteze și să cânte la pian. Cu toate acestea, nu afectează inteligența generală. Nu a lăsat ca asta să-i afecteze viața. Are o memorie ascuțită pe care o ascute învățând poezie și piese de teatru. Își face timp să citească o poezie în fiecare zi. De asemenea, a stăpânit cum să înțeleagă scenariile citind un scenariu de peste 200 de ori cu voce tare.

Citește și: Cele mai bune filme cu Anthony Hopkins

Este un cavaler

Knighthood îmbunătățește automat standardul social al destinatarului și îi oferă destinatarului recunoaștere globală pentru serviciul său remarcabil. Sir Anthony Hopkins a fost numit cavaler în 1983 de către regina Elisabeta a II-a pentru serviciile acordate artelor la Palatul Buckingham. Când cineva depune jurământul de a deveni cetățean american, ei trebuie să renunțe la orice titlu de nobilime pe care îl avea. Cu toate acestea, i s-a permis să continue să-și folosească titlul în Marea Britanie și va fi în continuare recunoscut ca cetățean britanic.

Anthony Hopkins

A improvizat multe acțiuni și replici în Tăcerea Mieilor

Când un actor talentat folosește improvizația ca tehnică, aceasta poate duce la spectacole de neuitat. Întinde imaginația, stârnește spontaneitatea și, de asemenea, a fost responsabil pentru unele dintre cele mai bune momente din istoria cinematografiei! Hopkins și-a folosit creativitatea pentru a scoate la iveală câteva momente cu adevărat memorabile din film. De exemplu, în timpul primei sale scene cu Jodie Foster, în rolul Clarice, el își bate joc de accentul ei sudic. Această improvizație a surprins-o pe Jodie Foster cu garda jos și a fost mortificată! Ea credea că fusese atacată personal. Mai târziu, ea i-a mulțumit lui Hopkins pentru o performanță atât de sinceră.

Citește și: Anthony Hopkins, fotomodel pentru Brioni

Este alcoolic

Alcoolismul este un monstru care și-a atins tentaculele pentru a distruge atât de multe vieți. Hopkins a fost una dintre victimele sale. A fost foarte direct în luptele sale pentru dependență. S-a îndreptat către alcool când era mai tânăr, deoarece se simțea nedemn de realizările sale ca actor. Se simțea vinovat și îi era rușine de norocul său în industria actoriei. Actorul câștigător de Oscar și-a dat seama că trebuie să renunțe după ce aproape a murit băut. Alcoolul îi afecta munca și când s-a trezit într-o cameră de hotel din Arizona fără să știe cum a ajuns acolo, a avut în sfârșit un semnal de trezire. El poartă multe regrete și nu dorește să retrăiască perioada din nou. Cu toate acestea, acum este treaz și a fost în ultimii 45 de ani!

Este cea mai în vârstă persoană care a primit un Oscar pentru cel mai bun actor

Niciodată nu poți fi prea bătrân pentru a arăta talentul. Hopkins a dovedit acest lucru când a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor în rolul principal din filmul The Father la vârsta de 83 de ani. Câștigarea Oscarului a făcut din el cea mai în vârstă persoană care a câștigat vreodată un Oscar de actorie pentru uimitoarea sa livrare a unui bărbat în vârstă care se luptă cu demența. A jucat alături de Olivia Coleman, care a jucat rolul fiicei. El joacă rolul unui bărbat care refuză orice ajutor din partea fiicei sale pe măsură ce îmbătrânește. Filmul este despre îmbătrânire, boli mintale și efectul pe care îl are asupra relațiilor de familie. Cu toate acestea, filmul se desfășoară într-un thriller fiziologic tensionat. Filmul a fost nominalizat la șase premii ale Academiei.

Nu a participat la ceremonia de câștigare a Oscarului

În 2021, a câștigat un Oscar pentru rolul principal din The Father la 83 de ani. A fost nominalizat alături de Chadwick Boseman, despre care toată lumea credea că va câștiga. Performanța lui Chadwick în Black Bottom a lui Ma Rainey a fost favorită pentru mulți. Hopkins a fost, de asemenea, cinic și nu a crezut că are vreo șansă. De aceea nu s-a prezentat, ceea ce a făcut ca ceremonia să se încheie într-o notă ciudată. Când a fost pronunțat câștigător, se retrăsese de mult în pat. A primit mesajul dimineața și a fost un șoc. El a postat pe rețelele de socializare că este privilegiat și onorat. Înainte de Oscar, atât Hopkins, cât și Boseman fuseseră nominalizați la BAFTA și Globurile de Aur, Hopkins l-a luat pe primul și Boseman pe cel din urmă.

De 20 de ani este voluntar la Școala de Actorie Ruskin din Santa Monica

Hopkins știe cum se simte să ajungă la fund. Ar fi putut duce o viață diferită dacă ar fi lăsat alcoolismul să-i preia viața. Știind acest lucru, a fost inspirația lui de a-și folosi privilegiul câștigat pentru a lucra pentru caritate. El a donat o serie de picturi de peisaj bibliotecii din San Antonio pentru programul lor de alfabetizare, Born to Read. El a contribuit cu muzica pe care a compus-o pentru o strângere de fonduri în beneficiul San Antonio Symphony, aflată în dificultate financiară. El îi ajută și pe cei fără adăpost. A fost voluntar ca profesor la Ruskin School of Acting din Santa Monica, California în ultimii 20 de ani! Este rar ca un actor de talia lui să-și ofere serviciile unei noi generații de actori, dar îi dă bucurie, deoarece el consideră că dă înapoi.

anthony hopkins
Anthony Hopkins în „Westworld”

A dobândit și a fost tratat pentru hipotermie în timpul realizării The Edge

Hopkins a căzut într-un râu în timp ce filma The Edge cu Alec Baldwin în Alberta, Canada, în 1997. Era în apă de aproximativ 10 minute filmând o secvență în care supraviețuiește unui accident de avion. Nu și-a dat seama cât de frig îi devenea până nu a fost prea târziu. A fost dus de urgență la spital și suspectat că a dobândit hipotermie și suferea de epuizare. Lăsată netratată, hipotermia poate duce la insuficiența completă a inimii și a sistemului respirator și în cele din urmă la moarte.

Citește și: Actori de la Hollywood care au propriile afaceri

Are o fiică înstrăinată

Hopkins a fost căsătorit de trei ori. Cu prima sa soție, a avut singurul său copil, o fiică, Abigail Hopkins. Problemele lui cu alcoolul l-au determinat să părăsească familia când Abigail avea aproximativ un an. Relația lui cu fiica sa a fost afectată. A fost afectată de ea când era adolescentă și a găsit mângâiere în droguri și a avut gânduri de sinucidere. Crescând, ea îl vedea o dată pe an. Au încercat să medieze lucrurile, dar nu a funcționat. Nu-și vorbesc și într-un interviu în urmă cu câțiva ani, el a recunoscut că nu știa dacă are nepoți.

Sursa foto: Facebook

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora