10 celebrități care au suferit din cauza alcoolismului, boala ce poate lovi pe oricine - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Când vorbim despre adicția de alcool, știm cu toții că vorbim despre o boală care poate face ravagii în viața cuiva și, tocmai din acest motiv, ne-am gândim să vedem care sunt acele celebrități care au suferit din cauza alcoolismului. Exemplul personal al cuiva, cu atât mai mult cu cât vorbim despre vedete, poate fi un bun factor în decizia de a căuta ajutor și a încerca să rezolvăm problema.

Așadar, iată 10 celebrități care au suferit din cauza alcoolismului și poveștile lor:

Bradley Cooper

Bradley Cooper este cunoscut pentru rolurile sale din filme de comedie și nu numai. Dar, ca majoritatea dintre noi, viața lui Cooper a avut suișuri și coborâșuri. Astăzi se recuperează de pe urma alcoolismului și nu a mai consumat nici o picătură de alcool de peste un deceniu. În 2015, el a descris modul în care alcoolul a afectat practic totul în viața lui: „Nu aș fi putut avea acces la mine sau la alți oameni și nici măcar nu aș fi putut să accept alți oameni, dacă nu mi-aș fi schimbat viața. Nu aș fi putut niciodată să am relațiile pe care le am. Nu aș fi putut niciodată să am grijă de tatăl meu așa cum am făcut-o când era bolnav. Atât de multe lucruri.”

Celebrități care au suferit din cauza alcoolismului

Celebrități care au suferit din cauza alcoolismului: Daniel Radcliffe

Îndrăgita vedetă a filmelor „Harry Potter” s-a luptat, ca mulți alți copii actori, crescând pe scenă. În timp ce personajul său Harry era nevinovat și eroic, pentru Daniel Radcliffe, provocările din viața reală au început să-l afecteze, și a ajuns astfel la dependența lui de alcool. Într-un interviu din 2012 publicat în ShortListmagazine, Radcliffe a declarat cum a ajuns să-și dea seama că „băutul era nesănătos și dăunează corpului meu și vieții mele sociale” și cum a devenit „un sihastru la 20 de ani”. El chiar a recunoscut cum obișnuia să bea înainte de a merge pe platourile de filmare și cum i-a spus colegului de film, Gary Oldman, care ar fi, de asemenea, dependent de alcool.

În ciuda faptului că nu mai bea, Radcliffe admite că nu este ușor să-și mențină sobrietatea la evenimentele unde există alcool. Una dintre cele mai mari lecții pe care le-a învățat este că a trebuit să-și dorească o viață nouă pentru el. El a declarat în același interviu: „A trebuit să mă opresc. Și oprirea mi-a arătat o lume a fericirii pe care nu o credeam posibilă.” Aceasta este o lecție pe care o putem învăța cu toții de la Radcliffe.

Celebrități care au suferit din cauza alcoolismului

Carrie Fisher

În afară de faima pe care a dobândit-o jucând rolul Prințesei Leia în „Războiul Stelelor”, Carrie Fisher a fost cunoscută și pentru declarațiile sale publice despre sănătatea ei și dependențe. Acestea din urmă au inclus alcoolul. În 2008, ea a publicat chiar și o carte despre luptele ei, numită „Wishful Drinking”. „Cred că dacă ai așteptarea că vei fi fericit de-a lungul vieții – mai exact, dacă ai nevoie să fii confortabil tot timpul – ei bine, printre altele, ai elementele unui clasic dependent de droguri sau alcool.” Într-adevăr, alcoolul este adesea folosit ca un mecanism de adaptare, iar Fisher descrie – în modul ei umoristic obișnuit – cum băutul poate înrăutăți acest lucru.

În mod tragic, Fisher a murit în urma unui atac de cord în decembrie 2016. Se crede că o recădere în această patimă a fost parțial de vină.

Celebrități care au suferit din cauza alcoolismului

Celebrități care au suferit din cauza alcoolismului: Billy Joel

Celebrul muzician pop/rock Billy Joel a recunoscut că s-a luptat cu abuzul de alcool în viața sa adultă. Se pare că băutura i-a împiedicat cariera și relațiile personale. Coleg muzician (și partener frecvent de turnee), Elton John l-a implorat pe Joel să facă tratament împotriva alcoolismului. Într-un număr de la începutul anului 2011 al revistei Rolling Stone, John a spus că Joel trebuia să intre într-o etapă de dezintoxicare „dură” și că alcoolismul îi punea în pericol viața și cariera.

Într-un interviu din 2013 pentru The New York Times Magazine, Joel povestește despre obiceiurile sale din trecut: „Nu știu de ce am băut atât de mult. Uneori, pur și simplu am exagerat… dar nu am fost consecvent, au fost perioade de timp, în timpul unui divorț sau așa ceva.” Chiar dacă băutul nu a fost constant, consumul excesiv de alcool descris de Joel aici este o altă formă de dependență de alcool.

Celebrități care au suferit din cauza alcoolismului

Stephen King

Romancierul de renume mondial, Stephen King s-a luptat cu drogurile și alcoolul pentru o perioadă considerabilă de timp. În 1987, familia și prietenii lui King au organizat o intervenție, aruncând dovezi ale dependenței sale în fața lui. King a căutat imediat ajutor și a renunțat la toate formele de droguri și alcool la sfârșitul anilor 1980.

În 2013, King a vorbit cu The Guardiana despre fosta lui dependență de alcool, descriind cum nu îi este rușine de trecutul său. El a spus: „Există ceva la Alcoolicii Anonimi, ceva care s-a citit în multe întâlniri, „Promisiunile”. Cele mai multe dintre aceste promisiuni s-au adeverit în viața mea: Vom ajunge să cunoaștem o nouă libertate și o nouă fericire, asta este adevărat. Dar se spune și acolo: „Nu vom regreta trecutul și nici nu vom dori să închidem ușa. Și nu vreau să închid ușa trecutului. Am fost destul de sincer cu trecutul meu. Dar regret? Da. Regret necesitatea.” King nu este pe cale să pretindă că nu a avut lupte cu alcoolul și nici nu crede că ar trebui să-l ascundă. Este o parte din ceea ce este el.

Celebrități care au suferit din cauza alcoolismului

Celebrități care au suferit din cauza alcoolismului: Robin Williams

Celebrul comedian a abuzat de cocaină și alcool la începutul carierei sale, dar a renunțat când prietenul și colegul său, John Belushi, a murit din cauza unei supradoze de cocaină și heroină, în 1982. După aceea, regretatul actor s-a luptat din ce în ce mai mult cu alcoolul ani de zile până la moartea sa, în 2014. El chiar a evidențiat în mod regulat aceste lupte ca parte a rutinelor sale de stand-up. Într-un interviu din 2006 cu Diane Sawyer, Williams a vorbit despre realitatea că băutul nu are întotdeauna un motiv în spate, spunând „Este [dependența] – nu este cauzată de nimic, este doar acolo”, a spus Williams. „Așteaptă. Așteaptă momentul în care te gândești: „Este bine acum, sunt OK”. Apoi, următorul lucru pe care îl știi, nu este în regulă. Apoi realizezi: „Unde sunt? Nu mi-am dat seama că sunt în Cleveland.” Din păcate, Williams a murit în 2014. S-a spus că tocmai a intrat din nou la dezintoxicare, cu puțin timp înainte de moartea sa.

Celebrități care au suferit din cauza alcoolismului

Betty Ford

Betty Ford, soția fostului președinte Gerald Ford, suferea de alcoolism și dependență de analgezice. Ea a sensibilizat publicul cu privire la dependență, mărturisind lupta ei de lungă durată cu alcoolismul, din anii 1970. Când și-a revenit în sfârșit, a înființat Centrul Betty Ford pentru a-i ajuta pe alții să depășească abuzul de substanțe și alcool.

Poate cea mai mare moștenire a lui Ford a fost onestitatea pe care a adus-o ideii americane de alcoolism. Dependența de alcool se poate întâmpla oricui. Ea a spus: „Machiajul meu nu a fost mânjit, nu eram dezordonată, m-am comportat politicos și nu am terminat niciodată o sticlă, deci cum aș putea fi alcoolică?” Cu alte cuvinte, nu există simptome stereotipe ale alcoolismului. Chiar și a fi prima doamnă a Statelor Unite nu te face imun la alcoolism.

Celebrități care au suferit din cauza alcoolismului

Celebrități care au suferit din cauza alcoolismului: Mel Gibson

Mel Gibson a recunoscut public că s-a luptat cu alcoolismul aproape toată viața sa adultă. A fost arestat în 2009 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Într-o arestare anterioară din 2006, făcută pe baza unei suspiciuni de conducere în stare de ebrietate, ofițerul de poliție a susținut că a făcut remarci antisemite. În trecut, Gibson a căutat ajutor profesionist și a intrat la dezintoxicare pentru problema lui cu alcoolul.

În 2016, Gibson a expus realitatea dură care vine odată cu gândul la renunțarea la alcool. „Se spune că există doar trei opțiuni: înnebunești, mori sau renunți.”

Lindsay Lohan

Tânăra vedetă, la fel ca multe actrițe copii, s-a luptat public cu abuzul de droguri și alcool. Lohan trebuia să muncească din greu pentru a rămâne trează și a avut deja o încercare eșuată de dezintoxicare în 2011. În 2010, a fost forțată prin ordin judecătoresc să poarte o brățară de detectare a alcoolului pentru a-și monitoriza consumul de alcool. În 2014, Lohan a avut o recidivă publică la reality show-ul ei, demonstrând că învingerea dependenței de alcool este într-adevăr o luptă continuă.

Lohan a fost sinceră și cu privire la alte pericole pe care le poate prezenta alcoolul. Într-un interviu din 2013 cu Oprah Winfrey, Lohan a spus că alcoolul „a fost o poartă către alte lucruri pentru mine… Am încercat cocaină cu alcool”.

Celebrități care au suferit din cauza alcoolismului

Celebrități care au suferit din cauza alcoolismului: David Hasselhoff

De la rolul principal din „Baywatch”, David Hasselhoff a devenit faimos pentru alcoolismul său. Un videoclip de acasă cu un Hasselhoff beat a devenit viral în 2007, primind timp de antenă în nenumărate programe de știri și pe internet. Drepturile la vizita fiicelor sale au fost suspendate temporar, forțându-l să caute ajutor serios pentru dependența lui.

În 2015, el a spus pentru Mirror „Este responsabilitatea mea să fac tot ce pot. Dar alcoolul poate deveni mortal. Cel mai înfricoșător este atunci când intri la o întâlnire și îți spui „Unde este Steve?” și ei spun: „Oh, Steve a murit aseară”. Dar tocmai l-ai cunoscut ieri! Este un lucru foarte înfricoșător care trebuie abordat.” Într-adevăr, Hasselhoff își ia luptele cu alcoolul mult mai în serios în aceste zile și, de asemenea, a decis să-și transforme complet stilul de viață prin dietă și exerciții fizice.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO