10 curiozități și controverse din viața primarului Elena Lasconi - LIFE.ro
Mergi la conținut

10 curiozități și controverse din viața primarului Elena Lasconi

Elena Lasconi a povestit despre cele două drame majore prin care a trecut în viața sa: copilăria și divorțul. Cu greu a putut să-și deschidă sufletul să spună în ce condiții a trăit cât era copil și ce a pățit după ce credea că și-a găsit marea iubire.
Share this article

Elena Lasconi a povestit despre cele două drame majore prin care a trecut în viața sa: copilăria și divorțul. Cu greu a putut să-și deschidă sufletul să spună în ce condiții a trăit cât era copil și ce a pățit după ce credea că și-a găsit marea iubire.

Elena Lasconi, primărița localității Câmpulung Muscel, din județul Argeș, a trăit două drame profunde în viaţa sa

Ea a povestit, într-un interviu, cum a divorţat la 4 ani de la căsătorie de tatăl fiicei sale, iar copilăria a petrecut-o în sărăcie lucie.

Vreme de mai bine de 25 de ani, a fost prezentatoare la PRO TV. Dar în anul 2020 a decis să-și dea demisia, pentru a-și anunța intrarea în politică. În prezent, a revenit în atenția publică, odată cu scandalul în care a fost implicată cu fiica sa, Oana.

Elena Lasconi, despre copilăria sa

Fosta vedetă de la PRO TV a mărturisit că familia sa avea o condiție materială greu de îndurat. Chiar dacă și-a dorit să nu-și supere mama, politiciana Elena Lasconi a spus că una dintre marile sale lipsuri era chiar mâncarea.

Citește și: Încercata viață a unui reporter de televiziune, Elena Lasconi, care și-a trăit copilăria în sărăcie și poveste, și-a găsit iubirea la 40 de ani și a crescut copilul singură

„Sper să nu se supere mama pe mine. Am avut o copilărie în care am fost înconjurată de violenţă. (…) Mi-aduc aminte că tata a făcut rost la un moment dat de o pungă cu pulpe de pui într-un sac de sare. Din păcate, nu am putut să mâncăm pulpele fiindcă erau foarte sărate. Până la 7 ani, am trăit într-o sărăcie mare. Bunica ne dădea pâine pe care o dădeai la porci fiindcă nu aveam ce să mâncăm. Ne spunea că pâinea o să ne ajute să facem sânge grupa zero şi să fim sănătoși”, a povestit Elena Lasconi, conform sursei citate.

A divorțat după doar 4 ani de relație

În anul 1990, Elena Lasconi credea că și-a întâlnit marea iubire. Dar avea să treacă printr-o nouă dramă. La doi ani de când s-a căsătorit, a devenit mamă pentru Oana, dar când fiica sa avea 2 ani, a ajuns la divorț. Despre motivele despărțirii care au avut loc acum aproape 30 de ani, jurnalista spunea:

„Cu mintea de acum, aș fi divorțat a doua zi sau nu m-aș fi căsătorit deloc. Pentru că de foarte multe ori, când veneau prieteni la noi în casă, chiar dacă era evident că eu știam multe, că aveam păreri pertinente, simțeam că el e… inginer și eu… nu. Știi? Eu nu am pus niciodată etichete oamenilor pentru câtă școală au. Dar am făcut facultate după divorț”.

Elena Lasconi a lansat un atac dur la ÎPS Teodosie

Primarul municipiului Câmpulung Muscel a comentat declaraţiile controversate ale lui ÎPS Teodosie şi a afirmat că nu este datoria femeii să suporte abuzul într-un cuplu, ci a bărbatului să nu-l comită. Reacția a venit după ce ÎPS Teodosie i-a spus unei femei abuzate de soț că „trebuie să își ducă crucea”.

Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel, a reacționat dur după ce ÎPS Teodosie le-a transmis femeilor abuzate de soț că „trebuie să își ducă crucea”

„Nu este datoria femeii să suporte abuzul într-un cuplu, ci a bărbatului să nu-l comită. Iar asta e valabilă şi în relaţii de cuplu. Şi în relaţii de prietenie. Şi în business. Şi în politică. Şi peste tot”, a scris pe pagina ei de Facebook, Elena Lasconi.

Primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a adăugat că „abuzul nu trebuie niciodată tolerat”

„Sfatul meu pentru orice persoană abuzată este să se depărteze de prezenţa toxică din viaţa ei. O astfel de prezenţă toxică în societatea românească este şi ÎPS Teodosie, ce reprezintă coloana rusă din România. Astfel de declaraţii repetate tot mai des ne arată un personaj care s-a rupt nu doar de societate, dar şi de Dumnezeu. Ce trist”, a mai scris Elena Lasconi.

Cum a reacționat Episcopia Tomisului

Declarațiile lui ÎPS Teodosie au stârnit controverse în spaţiul public şi chiar reacţii tranșante din partea ministrului Familiei, dar şi a ministrului Justiției.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au afirmat că aprecierea unui abuz o face legea statului şi că ÎPS Teodosie a oferit o soluţie strict duhovnicească.

„Aprecierea unui abuz sau a unei violenţe o face legea statului, prin organele abilitate. Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie a oferit o soluţie strict duhovnicească. Dezavuăm interpretările pline de reproş care s-au stârnit pe seama sfaturilor solicitate şi oferite cu bună credinţă”, a spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Cristian Pricop.

Acesta a mai afirmat că printre atribuţiile unui arhiereu al Bisericii se numără şi aceea de învăţător al comunităţii pe care o păstoreşte

 „O credincioasă a fost încurajată să invoce ajutorul lui Dumnezeu şi să îşi păstreze, prin fidelitate, puterea de a purta Crucea vieţii de familie, pentru ca Dumnezeu să suplinească acea lipsă de empatie a soţului, iar legământul martiric al căsniciei să rămână curat. Acest lucru a fost propovăduit în Creştinism dintotdeauna şi de către toţi. De aceea, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop nu s-a exprimat într-o calitate străină – lăsând specialiştilor (medici, psihologi, etc.) rolul lor în societate – ci a oferit un sfat duhovnicesc în deplină armonie cu propria învăţătură religioasă”, a mai zis purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Elena Lasconi, reporter ProTv

Înalt Prea Sfințitul Teodosie le-a spus femeilor agresate de soți că trebuie „să-și ducă crucea“

„Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, a recomandat Teodosie femeilor.

Citește și: Viața în Câmpulung, orașul ce ar putea da viitorul președinte al României

În replică, Elena Lasconi a lansat un atac dur la ÎPS Teodosie, susținând că nu este datoria femeii să suporte abuzul într-un cuplu, ci a bărbatului să nu-l comită.

Elena Lasconi, proaspăt aleasă la șefia USR: „Eu n-am auzit niciodată să-l fi întrebat cineva pe Ciolacu despre treaba asta cu gay-ii”

Primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, proaspăt aleasă la conducerea USR, a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări legate de poziționarea sa față de familia tradițională, că, deși consideră căsătoria ca fiind între un bărbat și o femeie, susține „cu toată ființa” sa parteneriatul civil. „Eu n-am auzit niciodată să-l fi întrebat cineva pe Ciolacu despre treaba asta cu gay-ii”, a afirmat Lasconi.

Elena Lasconi și cățelușa

Întrebată cum se poziționează față de familia tradițională, Elena Lasconi a spus că are o „singură sensibilitate, cu căsătoria”

„V-am spus, căsătoria o văd dintre un bărbat și o femeie și susțin parteneriatul civil cu toată ființa mea, fără nicio discuție. USR este un partid de dreapta, un partid pro-liberate, și eu cred că statul nu are de ce să intervină în dormitorul nimănui și în viața nimănui. Statul ar trebui să se ocupe să facă astfel încât oamenii să trăiască mai bine aici și să nu își dorească să plece din țara asta”, a declarat Elena Lasconi în conferința de presă în care au fost anunțate rezultatele alegerilor din USR pentru funcția de președinte al partidului.

La intervenția unei jurnaliste, care a spus că „USR este cel mai progresist partid” și că „sunt oameni care își doresc să aibă acest drept”, Lasconi a spus că „PSD este singurul partid progresist”

„O să vă contrazic: singurul partid progresist, cel care-și spune progresist, este PSD. Și eu nu am auzit vreodată să-l fi întrebat cineva pe Ciolacu despre treaba asta cu gay-ii. Ce părere are el, că ei se declară progresiști? La noi nu se spune nicăieri că suntem progresiști”, a afirmat Lasconi.

Elena Lasconi și Oana

Ea a insistat că USR est„ un partid de centru-dreapta, pro-libertate, care consideră că „statul nu trebuie să intervină în viața omului”

Elena Lasconi s-a aflat în centrul unui scandal public după ce a declarat în noiembrie anul trecut că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradițională. Atunci, cea mai puternică reacție a venit din partea fiicei sale, care s-a declarat „absolut dezgustată” de decizia mamei sale, iar USR a decis retragerea lui Lasconi de pe lista de la europarlamentare.

Citește și: Cum ajungi de la Hunedoara la Timișoara și apoi în studioul știrilor PRO TV? Amalia Enache: „nu am avut cablu de la început, eu nu știam cine este Andreea Esca pentru că nu aveam PRO TV. Nu aveam la ce să visez.”

După anunțul lui Cătălin Drulă de pe 10 iunie că se retrage de la șefia USR, în urma rezultatelor slabe înregistrate de partid la alegerile din 9 iunie, Lasconi a decis să se înscrie în cursa pentru șefia partidului.

Sursa foto: Facebook

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora