10 plante de apartamente rezistente la întuneric - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Un apartament fără plante pare lipsit de viață, iar dacă acestea sunt rezistente la întuneric, înseamnă că sunt și ușor de îngrijit.

Plantele de apartament înfrumusețează orice spațiu, aduc lumină și mult verde. În plus, plantele de interior ajută la purificarea aerului și se spune despre ele că promovează fericirea, inspirația și starea de bine, dar ne și reconectează cu natura. În plus, plantele de apartament rezistente la întuneric au nevoie de puțină apă, ceea ce înseamnă că aproape oricine le poate îngriji.

Dar chiar dacă fiecăruia dintre noi ne plac plantele de apartament, nu oricine are acasă condițiile perfecte pentru ca ele să se poată dezvolta. În special, dacă locuiești într-o casă în care nu este foarte multă lumină naturală și, cu toate acestea, îți plac plantele, trebuie să cauți soluții de compromis și anume, să alegi acele plante de apartament rezistente la întuneric:

  1. Iedera diavolului (Pothos Epipremnum)

Această plantă de interior este foarte ușor de întreținut deoarece are nevoie de puțină apă, puțină lumină și chiar puțină atenție. În plus, crește și se răspândește ușor.

Foto: Shutterstock
  1. Papucul doamnei sau Calceolaria (Raphis)

Această plantă de interior ce rezistă foarte bine cu puțină lumină, are nevoie să fie udată o dată pe săptămână. Crește foarte încet, așa că merită să cumperi una mai mare pentru un impact mai mare asupra mediului.

Foto: Shutterstock
  1. Aspidistra sau Planta de fier

Așa cum sugerează și numele, această plantă originară din China și Japonia, este indestructibilă. Și dacă te străduiești, va fi greu să o omori, motiv pentru care este o plantă menită să înfrumusețeze căminele burlacilor.

Foto: Shutterstock
  1. Planta banilor sau planta ZZ (Zamioculcus zamiofolia)

Această plantă are nevoie de puțină apă o dată la 4 zile. Iar „puțin” înseamnă puțin pentru că nu-i place deloc apa multă. În rest, nu ai altă preocupare legată de ea.

Foto: Shutterstock
  1. Ficusul

Această plantă cu textură de cauciuc are niște frunze de un verde închis superb. Pentru un aspect mai dramatic, o poți așeza într-un colț al camerei unde peretele este alb sau închis la culoare.

Foto: Shutterstock
  1. Crinul păcii (Spathyphylum)

Această plantă a păcii este destinată celor care nu vor să țină evidența zilelor în care trebuie udată sau nu. Frunzele vor cădea atunci când are nevoie de apă. În funcție de disponibilitate, o poți uda câte puțin, o dată la patru zile.

Foto: Shutterstock
  1. Limba soacrei (Sansevieria Moonshine)

Această plantă este probabil cea mai rezistentă dintre toate. Are nevoie de extrem de puțină lumină și apă o dată la trei, patru săptămâni.

Foto: Shutterstock
  1. Filodendronul

Nici această plantă nu are nevoie de lumină, iar ca să afli când trebuie udată, pur si simplu trebuie să testezi cu degetul pământul din ghiveci: dacă e uscat, pune-i apă. Această plantă preferă umiditatea, dar nu suportă să fie udată prea mult.

Foto: Shutterstock
  1. Cactusul vâsc (Riphsalis)

Este una dintre cele mai interesante plante agățătoare, având un aspect aproape tropical. Partea proastă este că ea are nevoie de ceva mai multă îngrijire: trebuie așezată într-un loc ce nu are acces direct la lumină și are nevoie de apă aproape în fiecare zi.

Foto: Shutterstock
  1. Părul fetei ferigă (Adiantum)

Această plantă aduce multă lumină și strălucire oricărui spațiu. Pare foarte delicată și trebuie tratată ca atare. Mai exact, are nevoie de un spațiu călduros și relativ multă apă.

Foto: Shutterstock
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO