10 plante de apartament compatibile cu câini şi pisici. Ce poţi ţine în casă astfel încât să nu-ţi otrăveşti animalul de companie
Celor mai mulţi ne place să avem în casă plante verzi, care să ne bucure privirea şi să cureţe aerul. Multora dintre noi ne place să avem prin casă şi un sufleţel sau mai multe care să ne bucure zilele. Şi putem vorbi aici de câini, pisici, peşti, hamsteri sau orice animăluţ sau pasăre ne face plăcere să avem prin preajmă. Doar că cele 2 categorii nu se potrivesc întotdeauna, iar unele dintre plante sunt toxice dacă sunt îngurgitate, iar cine a avut vreodată animale ştie că acestea nu dau niciodată înapoi de la ros nişte frunze. Aşa că am căutat să aflăm ce plante de apartament compatibile cu câini şi pisici putem lua astfel încât toată lumea să fie în siguranţă.
Plante de apartament compatibile cu câini şi pisici – Feriga
Există mai multe tipuri de ferigă sigure pentru animalele de compane, dar feriga Boston este poate cea mai recomandată dintre ele. Cu frunze lungi, de culoare verde închis, este o splendoare în orice casă şi va fi şi o jucărie atractivă pentru pisici. Din fericire, şi dacă acestea vor decide să roadă frunzele, acestea nu le vor face niciun rău. Atenţie, însă! Dacă vrei să te bucuri cât mai mult timp de această plantă, nu o aşeza la soare şi păstrează-i solul mereu ud.
Palmierul Areca
Originară din Madagascar, această plantă reuşeşte să înveselească orice locuinţă cu tulpinile ei înalte şi frunzele mari. Nici ea nu trebuie aşezată în bătaia directă a razelor soarelui, dar trebuie să ştii că adoră lumina şi căldura. Trebuie udată constant, dar nu ţi se va mai părea o povară asta când vei afla că palmierul Areca se află în topul celor mai eficiente plante pentru purificarea aerului. Chiar şi dacă îi sunt îngurgitate frunzele, acestea nu sunt deloc toxice pentru animalele de companie, aşa că este o alegere perfectă dacă vrei să asiguri un spaţiu sigur pentru pisica sau câinele tău.
Citeşte şi: Rocsana Timotin, doctoriţa pisicilor. Veterinarul care a renunțat la stomatologie pentru a găsi leac suferinței oricărei feline – LIFE.ro
Maranta
Numită şi Planta care se roagă, Maranta este o altă alegere potrivită în cazul celor cu animale de companie. Originară din pădurile tropicale, aceasta ajunge în mod firesc până la 20-30 de centimetri înălţime, dar dacă are un mediu propice poate ajunge şi până la 45 de centimetri. Amestecul de verde şi roz se obţine cel mai bine dacă este aşezată la umbră. Şi această plantă are nevoie să fie udată constant, iar frunzele ei vor fi extrem de recunoscătoare dacă o pulverizezi direct peste ele. Şi pisica sau câinele va fi recunoscător dacă alegi Maranta pentru locuinţa ta pentru că în cazul în care se va gândi să îi roadă frunzele, animalul este în siguranţă.
Planta-păianjen
N-o fi numele foarte atrăgător, dar planta cunoscută şi sub denumirea de crinul verde sau voalul miresei este o alegere bună pentru orice casă, mai ales datorită proprietăţilor ei de a purifica aerul. Originară din Africa de Sud planta-păianjen nu este deloc pretenţioasă, dar preferă să nu fie aşezată direct în bătaia soarelui şi nu apreciază nici să-i laşi pământul să se usuce, dar nici să băltească apa în ghiveci. Nu este toxică pentru animale sau copii, dar dacă pisica ta este ca a mea şi roade orice frunză îi iese în cale, îi poate provoca vărsături.
Plante de apartament compatibile cu câini şi pisici – Violeta de Parma
Este o plantă superbă, care înfloreşte aproape pe tot parcursul anului ceea ce o face preferata multora dintre noi. E adevărat că e şi un pic pretenţioasă în sensul că se usucă rapid dacă o ţii direct în soare – are însă nevoie de lumină, nu uita asta – sau dacă îi torni apă direct pe frunze. Dacă te obişnuieşti însă cu nevoile ei, va fi o floare care nu va mai lipsi din casa ta, mai ales că nu este nici periculoasă pentru animăluţele care se plimbă pe lângă ea.
Palmierul Coadă de cal
Cu o formă mai puţin obișnuită, palmierul Coadă de cal se potriveşte cel mai bine unei locuinţe înaltă pentru că dacă are condiţii optime, poate ajunge şi la 4 metri înălţime. Îi place lumina din plin şi nu apreciază să fie udat prea des, aşa că este ideal pentru cei care preferă plantele comode la întreţinere.
Palmierul bambus
Nici palmierul bambus nu este toxic pentru animalele de companie, aşa că îl poţi aduce fără grijă în locuinţă. Unde mai pui că este şi tare frumos şi te trimite cu gândul la o vacanţă la tropice fără cheltuiala aferentă. Nu necesită nici îngrijiri speciale. Trebuie doar să ai grijă să nu îl aşezi direct în soare, să-i pui apă doar când solul arată uscat şi să ţii cont că poate creşte până la 3 metri înălţime. Este ideal pentru purificarea aerului în încăperi şi pentru animale de companie, căci nu este deloc toxic pentru ele.
Citeşte şi: 10 plante de apartamente rezistente la întuneric – LIFE.ro
Crăciuniţa – Cactusul de Crăciun
O altă floare des întâlnită în casele noastre este Crăciuniţa, o plantă spectaculoasă şi potrivită şi pentru cei care adăpostesc câini sau pisici. Spre deosebire de majoritatea cactuşilor, acesta are nevoie de apă ca să se simtă bine şi să se dezvolte. Are nevoie şi de lumină din belşug, fără însă ca razele soarelui să vină direct asupra lui şi, aşa cum îi spune şi numele, aşteaptă-te să-şi arate măreţia şi splendoarea în preajma sărbătorilor de iarnă când începe să înflorească, iar perioada asta durează câteva săptămâni.
Plante de apartament compatibile cu câini şi pisici – Lacrimile copilului
În ciuda numelui descurajant, această plantă este o frumuseţe. Delicată, bogată în frunze mici şi rotunde, planta originară din insulele aflate în vestul Mării Mediterane creşte rapid şi formează un covor verde minunat de ţinut în orice casă. Are nevoie de lumină din belşug, fără să fie însă ţinută direct în soare şi trebuie udată zilnic, direct în ghiveci, nicidecum pe frunze.
Planta de aluminiu
Cu frunzele de culoare verde-argintiu – de aici i se trage şi numele – planta de aluminiu este perfectă din foarte multe puncte de vedere. Nu este deloc pretenţioasă, iar dacă ai grijă să aibă apă în permanenţă îşi va vedea de treaba ei şi nu-ţi va da bătăi de cap cu îngrjirea ei. Nu-i va cauza dureri de cap nici pisicii sau câinelui tău în cazul în care o va considera suficient de atractivă încât să îi roadă frunzele, aşa că pune-o pe lista plantelor de apartament compatibile cu animăluţele de companie.
Citeşte şi: Povestea lui Robert Caraman, dresor de câini care și-a cumpărat primul animal din banii câștigați muncind o vară pe șantier. Cum trebuie să avem grijă de un câine? Și cum îl hrănim corect – LIFE.ro