Cele mai scumpe pisici din lume. Ce face ca o felină să coste peste 100 de mii de dolari? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai scumpe pisici din lume. Ce face ca o felină să coste peste 100 de mii de dolari?

Iată care sunt cele mai scumpe pisici din lume și cât ar trebui să plătești dacă te îndrăgostești de una dintre ele:
Share this article

Cele mai scumpe pisici din lume sunt probabil pisicile pe care le are fiecare acasă pentru că pentru un iubitor de feline, acestea sunt neprețuite. Pisicile au personalități unice, pot fi timide, afectuoase, jucăușe, niște creaturi inteligente ce adoră să toarcă, să se joace și să mănânce.

Cu toate acestea, unele rase de pisici domestice pot fi mai scumpe decât ți-ai imaginat vreodată, în timp ce altele au costuri de întreținere și medicale extrem de ridicate.

Iată care sunt cele mai scumpe pisici din lume și cât ar trebui să plătești dacă te îndrăgostești de una dintre ele:

Ashera

Te poți aștepta să plătești până la 125 de mii de dolari pentru a cumpăra o pisică din rasa Ashera și, mai mult decât atât, trebuie să fii pregătit să achiți niște facturi destul de costisitoare la veterinar pentru această specie hibrid.

Ashera este cea mai scumpă rasă de pisici din lume. Este o pisică domestică ce amintește de leopardul african. Este extrem de rară, iar prețul demonstrează din plin acest lucru.

Această rasă particulară este una specializată și poartă un veșmânt superb. Sunt pisici foarte căutate, dar foarte greu de prins. Trăsăturile de felină sunt foarte bine conturate, iar blana are adesea dungi și pete și urechile sunt ascuțite. Ashera este o pisică mare ce poate cântări aproape 14 kilograme când ajunge la maturitate. Chiar dacă azi sunt pisici de casă, ele nu au fost întotdeauna așa, motiv pentru care păstrează încă puțin din comportamentul sălbatic.

Savannah

Și această rasă este una destul de costisitoare de întreținut, iar un exemplar ajunge până la 50 de mii de dolari, fiind o specie hibridă.

Savannah este una dintre speciile din care a apărut Ashera. Savannah este rasa de pisici domestice ce are trăsăturile pisicii sălbatice africane, numită serval. Are urechile unui serval și mărimea apropiată de cea a unei pisici domestice.

Rasa Savannah a fost clasificată drept rasă de pisici în 2001, însă a devenit rasă campioană abia în 2012. Pisicile acestea pot ajunge până la aproape 10 kilograme în funcție de generația din care fac parte.

Pisicile Savannah au o blană pătată superbă, cu păr lung. Sunt foarte pufoase, iar culorile lor pot varia în multe feluri. Sunt pisici domestice foarte prietenoase, jucăușe, dar și șirete.

Bengal

Dacă vrei să cumperi o pisică din rasa Bengal, așteaptă-te la un preț de aproximativ 5 mii de dolari. În plus, aceste pisici au nevoie permanentă de îngrijire din partea veterinarului, ceea ce înseamnă niște costuri foarte mari de întreținere.

Este la fel o pisică domestică cu trăsături de pisică sălbatică ce are blana dungată și pătată. Această rasă a fost formată din încrucișarea leopardului asiatic cu maul egiptean.

Pisicile din rasa Bengal trăiesc până la 16 ani și făcând un calcul relaționat la acest aspect și la cheltuieli, se dovedește a fi până la urmă una dintre cele mai rentabile dintre cele mai scumpe pisici din lume.

Temperamentul lor sălbatic descrește odată cu generațiile, motiv pentru care se recomandă a treia generație pentru a se potrivi vieții tale de familie.

Persana

Persana este o rasă de pisică pe care mai mulți și-o permit, deși și prețul ei se încadrează între 3000 și 5000 de dolari.

Pisica persană vine din Persia, așa cum numele sugerează. Aceste pisici au o structură facială memorabilă, cu fața rotundă și boticul scurt. Pisica persană poate trăi în jur de 17 ani și activitatea ei preferată este somnul. Sunt foarte exigente atunci când își dedică fidelitatea, dar se bizuie serios pe cei care au grijă de ele. Sunt considerate pisici exotice cărora le place luxul și le place să fie alintate.

Peterbald

Pisicile Peterbald costă până la 3000 de dolari. Au nevoie de îngrijirea unui veterinar pentru a te asigura că nu au probleme legate de piele, ceea ce înseamnă și aici un cost serios pentru îngrijire.

Rasa Peterbald este pisica cu păr scurt, originară din Rusia. Seamănă foarte mult cu pisicile fără păr, însă au caracteristici și look unic. Au capul mic, un corp alungit, picioare pătrățoase și urechi lungi, ascuțite. Și nu sunt cunoscute doar pentru o singură culoare.

Pisicile Peterbald sunt blânde și calme, iubesc copiii și se împrietenesc ușor și cu alte animale de comapnie.

Russian Blue Cat

Această pisică costă undeva între 1500 și 3000 de dolari și nu vine cu alte costuri suplimentare exagerate. Culoarea lor pare că este gri, dar în realitate e albastră, iar aceste pisici au poate cei mai frumoși ochi din tot neamul pisicesc.

Pisica Russian Blue Cat este cunoscută pentru culoarea și blana ei, dar și pentru personalitatea blândă și prietenoasă. Sunt pisici loiale și foarte afectuoase cu cei în care au încredere. Pot trăi până la 25 de ani și pot ajunge să cântărească în jur de 11 kilograme.

Scottish Fold

O pisică Scottish Fold poate fi cumpărată cu un preț între 1500 și 3000 de dolari. Trebuie să știi de la început că un veterinar trebuie să o țină sub observație, în special pentru a-i verifica sănătatea urechilor.

Această pisică este cunoscută pentru urechile sale. Are urechi mici, îndreptate spre înapoi, ceea ce face să pară că nu are deloc.

Scottish Fold are un păr lung superb și poate cântări 5-6 kilograme la maturitate. Dar sunt și pisici ale aceleiași rase care au părul scurt și pot fi descoperite într-o varietate mare de culori. Sunt blânde, prietenoase și se simt foarte bine în natură.

Sphynx

O pisică din rasa Sphynx costă până la 2000 de dolari, dar este un exemplar destul de pretențios din cauza faptului că nu are deloc păr. Aspectul lor unic nu se potrivește tuturor. Pielea este moale și poate avea diferite culori și, de obicei, are o mulțime de cute adorabile. Această pisică este foarte jucăușă, energică, dar și foarte afectuoasă și iubitoare.

American Curl

Această rasă de pisici se vinde de obicei cu 1200 de dolari și se numește așa datorită urechilor ei curbate. Pisicile acestea se nasc cu urechile drepte, dar ele încep să se curbeze în prima săptămână de viață. Este important că poate avea probleme de sănătate din cauza urechilor, motiv pentru care e bine să fie văzută periodic de un veterinar. Este o pisică cu păr lung, extrem de mătăsos și moale. American Curl e o pisică timidă, dar în același timp foarte prietenoasă.

Ragdoll

Un astfel de exemplar ajunge până la 1000 de dolari. Este acea pisică superbă cu ochi albaștri și cu un păr lung în culori distinctive. Poartă acest nume deoarece atunci când le ei în brațe, stau atât de liniștite și te lasă să le cari ca pe niște păpuși de cârpe.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora