Rase de câini de apartament. Sau ce câine ți se potrivește dacă trăiești la bloc? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Rase de câini de apartament. Sau ce câine ți se potrivește dacă trăiești la bloc?

Ce rase de câini se potrivesc într-un apartament? Și ce alegi ca să fiți și tu, și el fericiți?
Share this article

Ce rase de câini se potrivesc într-un apartament? Și ce alegi ca să fiți și tu, și el fericiți?

Faptul că locuiești într-un spațiu mic, nu înseamnă neapărat că nu poți avea un câine drept animal de companie pentru că, slavă Domnului, există multe rase de câini de apartament.

Dacă vrei un ciobănesc sau un husky, evident că nu vei putea să-l crești la bloc, însă, din fericire ai de unde alege.

Dar ce diferențiază acele rase de câini de apartament de ceilalți? În primul rând, câinii care se potrivesc unui apartament de bloc sunt de dimensiuni mai mici, iar apoi sunt mai liniștiți și prietenoși, lucru ce nu-ți va crea conflicte cu vecinii. Cel mai important aspect de care să ții cont atunci când alegi un câine de companie, este să te gândești la ce ți se potrivește ție și stilului tău de viață. Niciodată nu alege un câine că te-a rugat copilul tău și ți-a promis și luna de pe cer doar ca să i-l iei.

Dar să vedem care sunt cele mai potrivite rase de câini de apartament:

Bichon Frise

Hipoalergenic și absolut fermecător, Bichonul învață repede și iubește aproape pe toată lumea. Este un tovarăș jucăuș care nu ocupă prea mult spațiu pe canapea.

Bulldog Francez

Această rasă a crescut recent în popularitate printre millennials, deși a fost foarte populară în Paris, până în secolul al XVIII-lea. Este un câine plin de viață în fiecare zi, latră foarte puțin și e un prieten de nădejde ce te va ajuta să rămâi în formă.

Ogar

E greu să crezi că cel mai rapid câine s-ar putea adapta unei locuințe cu trei camere, dar acestor alergători le place cu adevărat să se relaxeze, în cea mai mare parte a zilei. Tot ce trebuie să faci este să-l scoți zilnic în parc, să-l lași să alerge zdravăn, ca apoi să ai parte de o zi liniștită.

Mops

Un pic răutăcios, dar foarte iubitor, Mopsul aduce o lumină și multe zâmbete în orice locuință ajunge. Trebuie să ai grijă să nu-l supui la temperaturi extreme, și ține sub control gustările. Carnea și cartofii sunt pasiunea lui, așa că repede poate ajunge la obezitate.

Cavalier King Charles Spaniel

Charlotte din Sex and the City a adoptat un astfel de câine. Este ca o jucărie de pluș care nu are nevoie decât de câteva plimbări în jurul blocului și apoi de un loc confortabil la tine în brațe pentru un somn bun. Nu e un câine foarte scump, însă această frumusețe mătăsoasă este de neprețuit.

Bulldog

În ciuda pachetelor de mușchi, buldogii sunt de fapt niște leneși. Când ieșiți la plimbare, lucrurile se schimbă, devin plini de viață și foarte energici. Însă, mai presus de orice, au un comportament foarte loial și prietenos. Orașele cu climă caldă reprezintă locul ideal pentru ei.

Bichon Havanez

Uite aici un puf de 10 kg! La fel ca strămoșii lor care locuiesc în capitala cubaneză, câinii havanezi se simt în largul lor în centrul orașului, foarte mulțumiți să facă pe bufonii în jurul tău. Iată-l pe cel mai bun prieten al tău, dacă vrei un pui cu un sistem de divertisment încorporat.

Shih Tzu

Crescut inițial pentru a locui în interiorul palatelor chinezești, Shih Tzu se va mulțumi cu posibilitățile tale mai modeste legate de spațiul de locuit și va fi foarte fericit. Sunt extrem de prietenoși și calzi cu copiii din familie, dar și cu alți câini.

Boston Terrier

Poreclit „domnul american”, terrierul din Boston își merită numele cu vârf și îndesat. Această rasă mică este plină de viață și amuzantă, dar totuși liniștită și dornică de afecțiune și alint.

Terrier Yorkshire

Dacă inițial ai avut în minte un Yorkie, ia în considerare vărul său mai mic. Terrierul Yorkshire (poreclit „castor”) a apărut în anii ’80, dar și-a stabilit deja o reputație pentru temperamentul său blând și comportamentul liniștit.

Bichon Maltez

Nu trebuie confundat cu havanezul pentru că acest câine complet alb poate cântări jumătate din mărimea celui din urmă (sub 7 kilograme, comparativ cu până la 13) și provine din Marea Mediterană. Sunt tovarăși născuți și crescuți pentru a emana un farmec jucăuș.

Spitz German

Devotament este numele acestei rase de câini. Expresia asemănătoare unei vulpi te poate cuceri, dar ai grijă cu acești câini cu simțuri foarte ascuțite. Foarte ușor latră la străini și cum la bloc se aud tot felul de zgomote, trebuie să ai vecini foarte amabili. Din fericire, sunt deosebit de dornici să-ți facă pe plac și sunt dispuși să învețe.

Terrier Bedlington

Cu o blană ce seamănă cu lâna unui mieluț, Terrierul Bedlington iese în evidență din mulțime, însă tot ce își dorește cu adevărat este să devină parte din familie. Noul tău partener va avea nevoie de plimbări și sesiuni de joacă mai lungi, dar vei fi răsplătit cu un câine care este extrem de loial familiei.

Ogar italian

O versiune în miniatură a unui ogar de curse, acest cățel cântărește aproximativ 10 kilograme în loc de 60. Se comportă ca niște adulți responsabili, chiar dacă spiritul de alergători îi domină uneori.

Câinele chinezesc cu creastă

Nu în ultimul rând, chinezul cu creastă este cu siguranță o modalitate de a ieși în evidență. În timp ce versiunea „powderpuff” este acoperită cu un strat mătăsos, soiul fără păr are doar smocuri la cap, picioare și coadă – perfect dacă ai nevoie de o rasă hipoalergenică. Doar să ai grijă să îi protejezi pielea expusă la razele UV ale soarelui.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora