Cele mai inteligente pisici din lume. Ce rasă să alegi dacă vrei un animal de companie deștept - LIFE.ro
Mergi la conținut

Se spune că pisicile sunt prin definiție animale inteligente, însă, conform specialiștilor unele sunt mai inteligente decât altele. Cum alegi o pisică deșteaptă? Simplu: acele pisici inteligente sunt pline de energie, dar au și o latură răutăcioasă, uneori diabolică. Majoritatea sunt curioase, în special legat de activitățile casnice și văd tot timpul o provocare atunci când au de învățat niște trucuri sau lucruri noi. Dacă ești în căutarea unei rase de pisici inteligente, iată primele 10 opțiuni:

Rasa Abisiană

Această pisică cu aspect elegant este atletică, agilă și afectuoasă față de oameni. Pisicile din rasa abisiană sunt foarte inteligente și foarte ancorate în activitățile familiilor lor. Se spune despre ele că au o capacitate sporită de a se dezvolta armonios atunci când primesc atenție și afecțiune din partea oamenilor, în special prin mângâieri și alintături. Dar sunt și niște animale de companie minunate pentru alte animale. Și, încă un pont, sunt unele dintre cele mai blânde pisici.

Rasa Balineză

Balineza este practic versiunea cu părul lung a rasei de pisici siameze. Ele tind să fie pisici active care adoră să investigheze tot ceea ce fac oamenii lor. Sunt, de asemenea, pisici vorbărețe cărora le place să-și exprime opiniile. În mod obișnuit, sunt afectuoase cu familiile lor, dar pot deveni răutăcioase, mai ales dacă nu sunt stimulate intelectual.

Rasa Bengaleză

Bengalezele sunt cel mai bine cunoscute pentru blana lor exotică care seamănă cu cea a unui jaguar sau a unui leopard. Această rasă provine din încrucișarea unei pisici domestice cu o pisică asiatică leopardă. Bengalezele sunt extrem de inteligente, sportive, dar și încă puțin sălbatice. Le place să alerge, să sară, să urce și să se joace. Au nevoie de spațiu amplu pentru exerciții (în special spațiu vertical), precum și provocări mentale, cum ar fi jocurile de puzzle.

Rasa Birmaneză

Birmaneza este o rasă energică și prietenoasă, care iubește compania oamenilor. Aceste pisici sunt inteligente, adaptabile, jucăușe și antrenabile. Sunt foarte bune la socializare și preferă compania, inclusiv cea a altor animale. Un însoțitor nu numai că poate preveni singurătatea, ci și plictiseala care poate duce la răutate.

Rasa Cornish Rex

Caracteristica unică a rasei Cornish Rex este blana ondulată. Aceste pisici sunt active și prietenoase și unii spun că sunt ca niște căței atunci când se joacă. Sunt pisici Cornish rex care fac aport, au spus unii proprietari. Dacă ești în căutarea unei pisici extrem de interactive, un Cornish Rex ar putea fi o alegere bună.

Rasa Havana Brown

Havana Brown este o pisică frumoasă, cu un strat mătăsos, de culoarea ciocolatei. Aceasta este o rasă de pisici relativ rară care provine din încrucișarea siamezelor cu alte câteva rase. Sunt de obicei pisici inteligente, curioase și vorbărețe, care adoră socializarea cu familiile lor. Sunt moderat energice și preferă jucăriile interactive pentru a le provoca mental și fizic.

Rasa Korat

O altă rasă rară, Korat este o pisică nativă din Thailanda și este considerată aducătoare de noroc în patria sa. Pisicile Korat sunt moderat energice, se bucură de jocuri interactive, dar își iubesc și perioadele de somn. Sunt foarte inteligente și atente la lumea din jur.

Rasa Savannah

Pisica Savannah este o rasă rară și exotică, cu inteligență ridicată. Dezvoltată prin încrucișarea servalilor africani cu pisicile domestice, această rasă și-a păstrat o parte din sălbăticia sa, în aparență și atitudine. Aceste pisici nu sunt pentru toată lumea. Au nevoie de mult spațiu pentru a alerga, a sări și a se juca. Și se plictisesc ușor.

Rasa Siameză

Una dintre cele mai populare rase de pisici din lume, siameza este cunoscută pentru blana frumoasă, natura curioasă și tendința de pălăvrăgeală. Aceste pisici sunt inteligente, afectuoase și energice. Le place să se joace și se vor distra deschizând robinete sau deschizând dulapurile dacă stăpânii lor nu le oferă suficientă atenție.

Rasa Singapura

După cum sugerează și numele său, Singapura a luat naștere pe străzile din Singapore. Rasa a venit în SUA în anii 1970 și este încă considerată rară. Aceste pisici mici sunt, în general, jucăușe, plimbărețe și curioase. Și le place să fie implicate în ceea ce fac stăpânii lor. Sunt destul de active și adoră să se cațăre, așa că asigură-te că le oferi mult spațiu vertical.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora