Căutare

Share this article

Înainte de a-ți lua ca animal de companie o felină pufoasă, trebuie să te întrebi cum scapi de părul de pisică. Asta deoarece, oricine împarte casa cu o pisică știe că aceste ghemuri de blăniță moale lasă păr. Lasă păr pe haine, pe mobilă, pe jos, peste tot.

Iar în anumite perioade ale anului, pare că părul de pisică este chiar peste tot. Nu odată i-am auzit pe proprietarii de pisici că se plângeau că uneori au păr de pisică și în mâncare, iar asta chiar nu e de dorit. Așadar, odată ce ți-ai luat pisică, cum scapi de părul ei?

citește și:

Pisici care nu lasă păr

Cum scapi de părul de pisică de pe haine?

Unii iubitori de pisici ar spune că nici un outfit nu e complet fără păr de pisică, însă chiar nu trebuie să fie așa.

Pentru început păstrează o rolă dintr-aceea lipicioasă de curățat scamele de pe haine la îndemână. Înainte să ieși pe ușă, folosește-o cu încredere. Pentru că nu sunt scumpe, ia-ți una pentru ca să o ai în mașină și mai ia-ți două-trei rezerve să le ai în casă.

Mai apoi, pune puțin oțet în mașina de spălat rufe. Oțetul face ca părul de pisică să se ia mai ușor de pe haine.

Un secret este folosirea șervețelelor umede. Acestea te ajută să scapi de părul de pisică lipit de haine.

Cum scapi de părul de pisică de pe mobilă?

Dacă ai un astfel de ghemotoc de blană în casă, vei găsi urmele lui în toate locurile în care îi place să doarmă.

Dacă vorbim de mobilier tapițat, cum ar fi canapeaua sau fotoliul, folosește o mănușă de cauciuc umedă sau un burete pentru a aduna părul.

O rolă de scame sau un aspirator de mănă sunt foarte utile pentru a aduna părul dintr-un anume loc.

Mai poți prepara o soluție din apă și balsam de rufe pe care să o pulverizezi peste tapițerie, iar apoi să aduni cu mâna părul. Balsamul de rufe ajuta ca părul de pisică să se înmoaie și să iasă mai ușor din fibrele textile.

Un burete din microfibră și un spray de praf cu acțiune antistatică sunt cele două unelte de care ai nevoie pentru a îndepărta părul de pisică de pe mobila de lemn, sau de pe orice suprafață netapițată.

Cum scapi de părul de pisică din mașină?

Când sunt agitate, pisicile lasă și mai mult păr decât în mod normal, iar o călătorie cu mașina le dă, de cele mai multe ori, o stare de nervozitate.

O piatră ponce fină este excelentă pentru a curăța părul de pisică de pe scaunele mașinii și de pe celelalte suprafețe.

Părul de pisică de pe scaunele din piele se va aduna foarte ușor cu o cârpă umedă sau cu șervețele umede.

Cum scapi de părul de pisică de pe jos?

În mod evident, pe oriunde umblă pisica va fi și păr. Adică peste tot.

Dacă pe jos ai parchet sau gresie, poți aduna ușor părul de pisică cu ajutorul unui mop din microfibră.

Dacă ți se pare că părul de pisică rămâne în crăpături, atunci va trebui să investești într-un nou strat de etanșare ca să-ți fie mai ușor pe viitor.

Dacă ai mochetă prin toată casa, presară niște bicarbonat de sodiu înainte de aspirare. Acesta face ca părul să se înmoaie și să se desprindă mai ușor de țesătură. Dacă e foarte mult păr pe covoare, înainte de orice adună-l cu o perie lipicioasă de scame.

Sunt recomandate acele aspiratoare ce sunt indicate și pentru curățarea părului de animale. Iar când aspiri, asigură-te că treci de două ori cu aspiratorul, din direcții diferite, pentru a aduna toate firele.

Cum scapi de părul de pisică de pe…pisică?

Pentru a îndepărta părul din casă, trebuie să ai grijă de sursa de proveniență a părului. Asta nu înseamnă să tunzi pisica, ci doar să o perii des pentru a-i ajuta blana să se regenereze. Tratează și previne orice problemă de piele a pisicii, sau boală ce ar putea duce la căderea masivă a părului.

Fă-i pisicii baie cu un șampon special pentru pisici pentru a o ajuta să aibă o piele mai sănătoasă și pentru a reduce năpârlirea.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO