15 lucruri interesante despre Jason Momoa, pe care probabil nu le știai - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Cine nu l-a văzut pe Jason Momoa în rolul seducător al brutalului Khal Drogo, capabil să înmoaie inima sălbaticei Kalisi, probabil nu v-a aprecia acest articol.

Ceilalți dintre noi, sau poate mai bine spus, celelalte dintre noi, am fi dat orice să fim în locul lui Daenerys Targaryen, motiv pentru care vrem să știm cât mai multe despre Jason Momoa.

Iată 15 lucruri interesante din viața lui, pe care probabil nu le știai:

Jason Momoa a fost născut în Hawaii, dar crescut în Iowa

Momoa, singurul copil al părinților săi, s-a născut în Honolulu dintr-o mamă fotograf și un tată pictor, dar a fost mutat în Madison, Iowa, la vârsta de 6 luni, după ce părinții lui au divorțat.

Momoa s-a mutat înapoi în Hawaii după ce a absolvit liceul pentru a merge la Universitatea din Hawaii. El rămâne foarte conectat la rădăcinile sale polineziene.

Despre Hawaii, el a spus la CNN în 2019: „Este casa mea. Sunt hawaiian. Este naționalitatea mea”.

Jason Momoa

Momoa s-a prefăcut că a lucrat ca model pentru a primi primul său rol ca actor

S-a relatat pe scară largă că Jason Momoa și-a început cariera ca model și că, la vârsta de 20 de ani, a fost numit Modelul Anului din Hawaii. Cu toate acestea, Momoa a recunoscut că a fost o minciună pe care a inventat-o pentru a-l ajuta la primirea primului său rol de actor, în „Baywatch: Hawaii”.

„De fapt, am inventat asta!” a spus el pentru Square Mile în 2018.

În timpul unui apel de casting cu alte sute de persoane, el a spus că i s-a cerut un CV, pe care nu îl avea.

„Au fost ceva de genul „Băi, ai jucat vreodată?”, a spus el. „Eu am spus „Nu”, iar ei au zis: „Ai fost model? Am spus: „Da, da, sunt un model mare. Prezint Gucci și Louis Vuitton”, după care m-am uitat la prietenul meu și i-am zis: „Am prezentat și Prada, nu-i așa?” Și el spune „Da, da, am făcut asta în Japonia”. Așa că ne-am cam inventat pe loc.”

Jason Momoa

Jason Momoa a jucat în „Baywatch: Hawaii” între 1999 și 2001… deși nu-i place să vorbească despre asta

Primul rol al lui Momoa a fost acela al lui Jason Ioane în „Baywatch: Hawaii”. A apărut în 44 de episoade ale serialului ceea ce a pus bazele următoarelor oportunități în actorie.

Dar într-un interviu din 2019 cu Ellen DeGeneres, actorul a spus destul de clar că primele sale zile de actorie sunt aproape uitate.

„Am făcut asta, nu eram eu”, a spus el pentru DeGeneres. „Acele amintiri au dispărut”.

E mai înalt decât îți imaginezi

Este greu de spus cât e de înalt când îl urmărești pe ecran, dar Momoa are de fapt 1 metru și 95 de centimetri înălțime. Momoa a spus că înălțimea lui i-a oferit un avantaj atunci când a dat audiții pentru roluri precum Khal Drogo și Conan, spunând pentru Access Hollywood în 2011: „Când ești un hawaiian de 1,95 și țipi din răsputeri… directorii de distribuție sunt cam foarte speriați. A mers.”

Jason Momoa

Înainte să se hotărască asupra părului său lung, acum semnătura sa, Momoa avea dreaduri în filmul „Stargate: Atlantis”

La începuturile sale, în timpul serialului SF „Stargate: Atlantis”, Momoa a afișat un look cu  dreaduri, până când au devenit atât de grele încât le-a tăiat, între sezoanele al patrulea și al cincilea. Pentru ca personajul său, Ronon Dex, să-și păstreze aspectul consacrat, i s-a creat o perucă personalizată de 10.000 de dolari pe care să o poarte… deși era la fel de grea ca părul său original.

Să recunoaștem, păr scurt, păr lung, dreadlocks? El poate purta orice.

Jason Momoa

Acea fantă de pe sprânceana stângă nu este o alegere stilistică

Este de fapt o cicatrice, iar în 2011, Momoa a spus pentru Access Hollywood povestea înfricoșătoare despre cum a obținut-o.

„A fost o nebunie”, a spus el. „Un tip mi-a spart o halbă de bere în față. Mi-au trebuit puțin peste 140 de copci. Dar m-a ajutat să obțin acele roluri negative. Pur și simplu nu mai crește păr acolo.”

Momoa a adăugat că el crede că bărbatul i-a spart fața ca parte a unei „inițieri într-o bandă”.

Jason Momoa

Jason Momoa a oferit o audiție unică pentru rolul lui Khal Drogo

Pentru a dovedi că l-ar putea portretiza în mod convingător pe conducătorul Dothraki, Momoa a interpretat haka, un dans tradițional al poporului maori din Noua Zeelandă.

În timpul unei proiecții a filmului „Aquaman” în Hawaii, în 2018, Momoa, care este de origine polineziană, a condus emoțional o reprezentație de grup a haka și l-a numit „unul dintre cele mai mari momente din viața mea”.

Jason Momoa

Este un alpinist pasionat și are propria sa linie de produse pentru alpinism

Momoa a spus că „alpinismul m-a găsit, m-a binecuvântat și m-am îndrăgostit de el”. În ultimii ani, am ajuns să vedem cât de grozav este ca alpinist starul „GOT” și „Aquaman” prin canalul său de YouTube și pagina de Instagram.

Dar el nu este doar un mare pasionat, ci este respectat de unele dintre cele mai mari nume ale sportului. În 2019, a petrecut timpul pe minte cu Jimmy Chin, regizorul filmului premiat cu Oscar „Free Solo” și alpinist de sine stătător și i-a oferit chiar lui Chin Oscarul pentru cel mai bun film documentar.

Momoa are și propria sa linie de produse pentru alpinism, sub umbrela companiei So iLL.

Este atât de fan al sportului încât a început să-și învețe copiii cum să cațăre.

Jason Momoa

Deține și un business cu apă la conservă

În efortul de a reduce numărul de sticle de plastic care poluează oceanele lumii, Momoa a pornit compania Mananalu în aprilie 2019. Site-ul web al apei conservate precizează că mai puțin de 9% din plastic este reciclat și doar 3% din materialul de unică folosință e aruncat. Sticlele de plastic sunt reciclate într-un produs nou.

Într-un videoclip care anunță lansarea Mananalu, Momoa a spus: „Aproximativ 75% din tot aluminiul care a fost folosit vreodată este încă în circulație astăzi și este 100% reciclabil. Beți apa din cutia și în aproximativ 60 de zile cutia va reveni pe piață.”

Jason Momoa

Jason Momoa iubește atât de mult brandul Guinness încât are și propria sa linie de beri Guinness

În timp ce filma „Game of Thrones” în Belfast, Irlanda de Nord, Momoa a călătorit la fabrica de bere Guinness pentru a-și încerca propria bere: The Mano. Este o bere acră, prima de acest fel de la Guinness. Sticla este împodobită cu semnătura lui Momoa și prezintă modele inspirate de tatuajele actorului și de moștenirea hawaiiană.

De asemenea, Momoa a folosit berea pentru a crește în greutate când a filmat „Game of Thrones”. Pentru ca personajul său, Khal Drogo, să pară și mai mare, a ținut o dietă  cu Guinness și pizza, potrivit People.

Jason Momoa

Există o semnificație foarte cool în spatele tatuajului de pe brațul stâng al lui Jason Momoa

Păzitorul familiei lui Momoa este rechinul. Potrivit Yahoo Entertainment, rândurile de triunghiuri negre de pe brațul stâng al lui Momoa sunt menite să semene cu dinții de rechin.

Când se află în apă, se presupune că îi ajută pe rechini să recunoască că este unul de-al lor.

Jason Momoa

Jason Momoa le permite fanilor să intre în viața lui, cu ajutorul canalului său de Youtube

Fie că este vorba de o călătorie înapoi acasă pentru a-și vizita mama în Iowa, de imagini din culise din emisiunea sa „See” sau de surprinderea fostei sale soții cu un Mustang de epocă, Momoa oferă celor 924.000 de abonați ai săi o privire intimă asupra vieții sale personale și profesionale prin canalul său de YouTube. Ca să nu mai vorbim de toate mersul pe motocicletă, alpinismul și alte lucruri interesante pe care le face în toată lumea.

Momoa l-a interpretat pe Ozzy Osbourne în videoclipul muzical al piesei din 2020 a lui Prince of Darkness „Scary Little Green Men”

Într-un teaser din culise pentru videoclipul muzical, Momoa spune: „Sunt foarte încântat și onorat că Ozzy și Sharon au avut încredere în mine pentru a face promovarea pentru videoclip și sunt binecuvântat. Nu m-aș gândi niciodată la un miliard de ani ca unul dintre zeii mei — când eram mic adoram Black Sabbath — să mă poată include în videoclipul lui, este incredibil. Am spus: „H– da, h— da, voi face pentru tine oricând, amice.'”

Pe lângă multe alte abilități ale lui Momoa, el este și instrumentist

Instrumentul principal al lui Momoa este chitara – s-a îndrăgostit de chitară cu Slash, în timp ce l-a intervievat pe chitaristul de la Guns N’ Roses în octombrie 2020 – iar recent a ales basul.

A exersat cu unii dintre cei mai buni pentru a-și perfecționa abilitățile: în septembrie 2020, a petrecut cu basistul Primus Les Claypool. De asemenea, a urcat pe scenă cu Mike Hayes Band.

Jason Momoa este surprinzător de bun prieten cu Lenny Kravitz, fostul soț al fostei sale soții, Lisa Bonet, și este apropiat de fiica vitregă Zoë Kravitz

Jason Momoa

Într-un interviu din octombrie 2020 pentru Men’s Health, Kravitz a spus că pur și simplu nu există nicio animozitate între el și Momoa.

„Oamenii nu pot să creadă cât de buni prieteni suntem eu și Jason, sau ce relație bună am încă cu mama lui Zoë,”. „O facem natural. Tu lași dragostea să conducă, nu?”

Kravitz a fost căsătorit cu Bonet din 1987 până în 1993 și au avut împreună o fiică, Zoë. „Vreau să spun, evident, după o despărțire, este o muncă – este nevoie de ceva muncă și timp de vindecare și reflecție etc.”, a adăugat Kravitz. „Dar în ceea ce ne privește pe Jason și pe mine? Literalmente, în momentul în care ne-am întâlnit, ne-am spus: „Oh, da. Îl iubesc pe tipul ăsta”. Jason Momoa și Lisa Bonet păreau una dintre cele mai reușite perechi de la Hollywood. Din păcate, în urmă cu câteva luni s-au despărțit. Să sperăm că vor reflecta la asta.

Jason Momoa

Citește și: Șocul anului la Hollywood: De ce s-au despărțit Jason Momoa și Lisa Bonet după 16 ani de relație


Fotografiile din acest articol ne-au fost furnizate de Depositphotos.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO