16 de lucruri fascinante pe care probabil nu le știai despre Prințesa Diana - LIFE.ro
Mergi la conținut

16 de lucruri fascinante pe care probabil nu le știai despre Prințesa Diana

Prințesa Diana a fost prima membră a familiei regale care a născut într-un spital, nu la palat.
Share this article

Prințesa Diana, născută Diana Frances Spencer la 1 iulie 1961, a fost o figură emblematică în familia regală britanică și una dintre cele mai iubite personalități publice din lume. Căsătorindu-se cu Prințul Charles într-o ceremonie spectaculoasă în 1981, Diana a devenit rapid cunoscută drept „Prințesa Poporului” datorită charismei, eleganței și implicării sale în cauze umanitare.

Viața Dianei a fost marcată de momente strălucitoare și, în același timp, de provocări și controverse. Ea a fost prima soție a Prințului Charles și mama a doi fii, Prinții William și Harry. De-a lungul anilor, Diana și-a câștigat simpatia publicului prin umanitatea și sinceritatea ei, depășind barierele tradiționale ale familiei regale.

Citește și: Viața și secretele prințesei Diana. Ce a lăsat moștenire „prințesa inimilor” prințeselor Kate și Megan?

Implicată în numeroase activități de caritate, Diana a adus la lumină probleme precum bolile terminale, sărăcia și singurătatea. Cu toate acestea, viața ei privată a fost adesea subiect de speculații intense și a fost marcată de dificultăți în căsnicia cu Prințul Charles.

Tragic, Diana a pierit într-un accident de mașină în Paris la 31 august 1997. Moartea sa prematură a șocat lumea și a generat un imens val de doliu la nivel global. Legat de moartea sa, Diana rămâne o figură iconică, reprezentând o combinație de grație, compasiune și putere, iar moștenirea ei umanitară continuă să inspire și să influențeze generații întregi.

 1. Diana Spencer avea doar 16 ani când l-a întâlnit pe Prințul Charles, care era la acea vreme într-o relație cu sora mai mare a acesteia.
 2. Ea iubea budinca de pâine și unt, dar nu era o bucătăreasă iscusită.
 3. Părinții Prințesei Diana au divorțat când ea avea 7 ani.

După divorțul părinților, Diana a locuit cu tatăl ei, declanșând o luptă de custodie aprigă între el și mama sa pentru Diana și ceilalți trei frați ai săi.

 1. În copilărie, Diana visa să devină balerină, dar a renunțat când a crescut prea mult în înălțime pentru această profesie.
 2. Diana a devenit Lady Diana Spencer când tatăl ei a moștenit titlul de Conte Spencer în 1975.
 3. „Lady Di” a rămas porecla ei neoficială, chiar și după ce a devenit Prințesa Țării Galilor când s-a căsătorit cu Prințul Charles.
 4. Prințesa Diana a crescut la Althorp House, o locuință de 100.000 de metri pătrați din Northamptonshire, Anglia, care datează de secole.
 5. Ea a avut dificultăți de învățare în școală și a părăsit-o la vârsta de 16 ani.
 6. Cuplul Diana Charles s-a întâlnit doar de 13 ori înainte de căsătorie, deși exista o diferență de vârstă de aproape 13 ani între ei.
 7. La momentul căsătoriei, Diana avea doar 20 de ani.
 8. Diana a ales propriul inel de logodnă dintr-un catalog, ceea ce a stârnit nemulțumirea familiei regale care nu dorea ca bijuteriile destinate regalității să fie la îndemâna publicului. La momentul achiziției în 1981, inelul era evaluat la aproximativ 36.000 de dolari, dar astăzi nu poate fi evaluat în bani.
 9. Rochia de mireasă a Prințesei Diana a costat estimativ 115.000 de dolari.
 10. Prințesa Diana a fost prima membră a familiei regale care a născut într-un spital, nu la palat.
 11. Diana a ales numele fiilor săi și nu a fost de acord cu Charles privind numele.
 12. Prințesa Diana a devenit rapid una dintre cele mai populare figuri regale din istoria modernă.
 13. Ea s-a confruntat cu depresie și bulimie și se spune că a confruntat-o pe Camilla Parker Bowles legat de relația adulteră a acesteia cu Charles.

După moartea sa în 1997, Prințesa Diana a fost înmormântată la Althorp House, iar memoria ei este omagiată pe o mică insulă liniștită de pe domeniul familiei Spencer, unde vizitatorii pot merge să aducă o floare „prințesei poporului”.

Citește și: Adevărata poveste a prințesei Diana din perspectiva filmului Spencer. Ce nu știm și vom afla din film?

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora