fbpx

Căutare

Share this article

Îndrăgostit de filme scurte? Împreună cu prietenii de la Marele Picnic ShortsUP ți-am pregătit un playlist cu pelicule adunate de la ultimele ediții ale festivaului – povești ale lumii noastre, așa cum e, cu ironie și zâmbete, cu soare și nori. Așa că, până pe 26, 27 și 28 iulie, atunci când ne putem vedea la Domeniul Mogoșoaia, vă propunem să ne pierdem în lumile colorate ale celor patru scurt metraje pe care le puteți vedea gratuit în articolul de mai jos. Pregătiți de aventură?

#animație: Pe balcon / Balcony (r. David Dell’Edera, Ungaria, 2016)

În animația premiată la Annecy International Animated Film Festival descoperim povestea locuitorilor dintr-un mic cartier de periferie, pe care-i leagă experiența unei zile caniculare petrecute la bloc. O întâmplare mult-așteptată rupe ordinea aparentă și aduce imprevizibilul în ecuație.

#documentar: Mesele/ The Tables (r. Jon Bunning, SUA, 2017) 

Cel mai bun documentar la Festivalul internațional de film din Florida explorează o conexiune mai puțin obișnuită: două mese de ping pong pe o stradă din inima New York – ului amestecă cele mai neașteptate personaje – unde altundeva ar discuta un homeless cu bancherii sau un agent de investigații cu membrii unei bande locale?

#animație: Chioșcul/ The Kiosk (r. Anete Melece, Elveția, 2013) 

O animație din selecția Festivalului internațional de film de la Tribeca,  la granița absurdului, despre o femeie obeză care rămâne blocată în ghereta care îi este loc de muncă și, mai nou, capcană.

#documentar: Suntem toți genii/ We’re all geniuses (r. Alex Lungu, România, 2018) 

Ideile geniale sunt întotdeauna rezultatul unui proces complicat, îndelungat și laborios, ale cărui etape și durată nu prea are nimeni chef să le exploreze. E atât de plăcut să te uiți doar la rezultat – mai ales că, dacă par picate din cer, aceste momente de geniu sunt de neatins deci nu ne fac deloc anxioși că am putea și noi să le producem. Totuși, mecanismul de funcționare al minții umane e cam același pentru noi toți, doar materialul – și determinarea – diferă.

Dacă ai prins gustul filmelor scurte și dacă te prinde finalul de iulie în oraș, știi ce ai de făcut: îți iei pătura și te îndrepți spre Marele Picnic ShortsUP. Trei zile și trei nopți de soft adventures la Domeniul Mogoșoaia, pe 26, 27 și 28 iulie. Hamace, cea mai lungă masă de picnic, muzică, un ecran bine ancorat între copaci, water sports pe lacul Mogoșoaia, tururi de birdwatching și, bineînțeles, filme scurte, sălbatice, intense. LIFE.ro o să fie acolo, iar tu îți poți cumpăra bilete de aici.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO