fbpx

Căutare

Share this article

Ceainăriile sunt locuri speciale în care, chiar dacă ajungi mai greu în comparație cu cafenelele, trăiești niște experiențe senzoriale pe care nu le uiți prea ușor. Asta se datorează, în primul rând, aromelor nenumărate de ceaiuri care îți răsfață simțurile încă de cum treci pragul unui astfel de spațiu, răscolindu-ți amintirile și readucând la viață locuri de neuitat. Căci, pentru aproape fiecare dintre noi, mirosul de ceai este mai mult decât o bucurie a simțului olfactiv, este o călătorie spre timpul copilăriei noastre, unde mama și bunica aveau grijă să ne cufunde în liniște și căldură cu o simplă cană aburindă de licoare magică. Poate că aromele de tei, mentă, măr, soc, iasomie, vanilie sau bergamotă ne atrag în spațiile sofisticate, intime și plăcut decorate ale ceianăriilor. Poate amintirile unor momente speciale care ne readuc în față chipuri dragi. Poate nevoia noastră acută de a găsi tihnă. Sau poate cel de lângă noi, cu care vrem să împărțim clipe condensate în arome fine și clinchete de lingurițe. Oricare ar fi motivul, ceainăriile sunt stări de bine pe care le căutăm adesea din nevoia de a ne elibera de stres, griji, încrâncenări. Noi am făcut un mic top al celor mai cool ceainării din București, unde credem noi că poți savura prezentul și retrăi în liniște trecutul.

Foto: infinitea.ro

Infinitea

Dacă intri pe site-ul acestei ceainării vei observa că locul este descris drept ”salon de carte și ceai”, ceea ce-ți spune de la bun început despre conceptul Infinitea: unul al bunului gust, al lucrurilor sofisticate și prețioase, în care mixtul dintre arome nenumărate și plăcerea cititului crează cea mai grozavă stare din lume. Toți cei care au trecut pragul ceainăriei Infinitea au spus că acest spațiu din strada Dr. Grigore Romniceanu, nr. 7 (Cotroceni) este unul magic. Amplasată într-o casă veche, din vremea interbelică, cu spații generoase și o grădină superbă, ceainăria este decorată cu rafinament îmbinând mai multe stiluri de design, cu piese de mobilier valoroase aduse din Franța, Anglia sau Olanda (așa cum sunt mesele și scaunele turcoaz din fier forjat din grădină). În interior adăpostește, printre altele, un salon spațios în care se află o bibliotecă impresionantă, cu titluri pentru toate gusturile: albume de artă, beletristică, literatură motivațională, biografii. Aromele de ceaiuri pe care le poți descoperi aici (un ceai costă 15-20 lei) sunt inifinite, printre ele regăsindu-se cele de migdale, fistic, coriandru, boabe de piper roz, cimbru, mentă, soc. Toate sunt servite în ceainice și cești dintre cele mai fine, ceea ce sporește starea de bine, în timp ce sound-uri de jazz, blues, fado, bossa nova, muzică clasică intensifică acestă experiență senzorială.

Foto: serendipity-tea.ro

Serendipity

Aflată în zona Grădina Icoanei, pe strada Dumbrava Roșie, nr. 12, ceainăria Serendipity este, așa cum sugerează și numele, un loc al bucuriei, al bunei dispoziții. Căci, cum te-ai putea simți într-un spațiu perfect decorat, cu zeci de culori revărsându-se din forme geometrice, cărți, flori și licori cu arome divine, leagăne în care să citești sau pur și simplu să visezi?! În interiorul colorat sau pe terasa primitoare de afară poți savura tot felul de ceaiuri (printre cele speciale se numără Summer Passion, Serendipity, Ceaiul Galben sau Jasmine cu prețuri cuprinse între 15 și 30 de lei), poți servi vinuri, pizza sau turtă dulce. Serendipity este, așa cum o descriu chiar deținătorii ei, ”descoperirea fericită și povestea unor oameni ce caută liniște și inspirație, ceai și frumusețe, relaxare și porți deschise spre noi tărâmuri de cunoaștere”.

Foto: lauracaltea.ro

Joie de Vivre

Știți celebra expresie a francezilor, Joie de vivre, care face referire la bucuria de a trăi, la acea exuberanță a spiritului în fața vieții. Ei bine, o veți înțelege pe deplin într-un loc tare intim și plăcut, aflat în fascinantul cartier Cotroceni (pe Str. Paulescu la nr. 61). Este vorba de ceainăria cu același nume, Joie de Vivre, Salon du The, un spațiu cochet, cu o atmosferă ușor burgheză, unde fotolii şi canapele moi te îndemană la relaxare. În acest spațiu decorat cu gust, în care se regăsesc și tablouri de diferite mărimi cu imagini și citate privind magica licoare, poți alege din 70 de sortimente de ceaiuri, marea majoritate având la bază ceai verde, negru sau alb, dar și noi creații de ceaiuri și infuzii precum Fit for the Day, Wellness Tea, Woman Power, Relax Yourself, Gourmet Blend, Warm Soul. Orice aromă ai încerca la Joie de Vivre, fii sigur că e de bun augur: simțurile tale se vor armoniza iar corpul îl vei simți din nou puternic după o zi de muncă.

Foto: Bohemia Tea House

Bohemia Tea House

”Bohemia Tea House este ceainăria cu o atmosfera de poveste, unde relaxarea, liniștea și intimitatea te fac sa pierzi complet noțiunea timpului”, așa descriu reprezentanții acestui brand una dintre cele mai cochete ceainării din București. Aflată în centru, în apropierea parcului Cișmigiu, Bohemia Tea House este un alt loc în care poți savura zeci de sortimente de ceaiuri (un ceai are prețul de 15 lei) în timp ce discuți, asculți muzică sau citești. Cel mai îndrăgit spațiu al cafenelei este mansarda unde toți cei care au ajuns spun că s-au simțit ca într-o cabană din lemn masiv, undeva la munte. Acolo este un deliciu să stai savurând un ceai puternic aromat, din cești pictate manual.

Foto: Ceainaria Rendez-Vous

Ceainaria Rendez-Vous

Înființată în 2003, această ceainărie care are astăzi două sedii în București – în Edgar Quinet și în Calea Floreasca 102 -, este exact așa cum sugerează numele: un loc al întâlnirilor frumosae, al prieteniilor, al timpului trăit fără zăgazuri, al pasiunii. Într-un decor în care roșul pulsează în tot felul de forme, poți savura liniștea, aromele și gusturile unor ceaiuri americane, chinezești, japoneze sau indiene, ceaiuri aromatizate precum cele din celebra gamă George Cannon ce cuprinde ceaiuri cu arome de fructe ca lămâie, floare de portocal, scortișoară, ananas, piersică, pere, vanilie, iasomie sau bergamotă. Le poți savura la prețul de 15 lei un ceai, iar pe lângă ele, poți încerca și prăjituri de casă, torturi cu fructe și creme naturale cu un gust de poveste.

Foto: cameradinfata.ro

Camera din față

Aflat în strada Mendeleev nr. 22, lângă Piața Amzei, această ceainărie mică și cochetă ce amintește de odaia bunicii (pe acest concept a fost creată, cel al camerei principale, din față, al unei case de la țară, unde erau servite, în zi de sărbătoare, toate bunătățile), este printre cele mai atrăgătoare ceianării bucureștene. ”E ca o cutie de lemn cu mii de sertare şi totodată e un puzzle imens ce aşteaptă să fie compus”, ar spune proprietarul, care nu e nimeni altul decât Călin Goia, solistul de la Voltaj, și care și-a dorit să aduce într-un spațiu intim, fermecător, sute, mii de povești spuse pe rând, printre aburii unui ceai aromat (al cărui preț poate ajunge la 17 lei). Călin a ținut să reconstituie imaginea vieții la țară, cu maşini de cusut pe post de măsuțe, cu mileuri de macrame, obiecte de epocă, fotografi vechi. Un loc special, în care te poți bucura de gusturi fine – de la ceaiuri și cafele (furnizorul de cafea al Camerei din Fașă este furnizorul Casei Regale), prăjituri de casă, vinuri, dar unde și auzul este răsfățat cu muzică din alte epoci, ceainăria Camera din față este un locșor în care te vei bucura să te întâlnești cu trecutul.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO