fbpx

Căutare

Share this article

Pare o misiune complicată să faci o listă cu cele mai frumoase seriale turceşti de dragoste având în vedere pasiunea pe care o stârnesc filmele produse acolo. Nu doar subiectele agită spiritele printre pasionați, ci şi stabilirea oricărui top care să vorbească despre cel mai frumos actor, cea mai frumoasă actriță sau chiar cel mai nesuferit personaj. Ne-am luat totuşi inima-n dinți şi am încercat să vedem ce seriale turcești romantice fac furori pe la noi şi nu numai.

Dragoste infinită

Serialul difuzat în peste 60 de ţări şi premiat cu Emmy în 2017, la categoria Cel mai bun serial/telenovelă, prezintă povestea de dragoste aparent imposibilă a 2 tineri născuţi şi crescuţi în lumi complet diferite. Kemal este un băiat din clasa de mijloc, care studiază inginerie minieră. Este raţional şi deloc impresionat de poveştile de dragoste şi frumuseţea lor. Nihan provine dintr-o familie puternică financiar şi bine poziţionată pe scara socială. Deşi teoretic nu au prea multe în comun, cei 2 se îndrăgostesc nebuneşte unul de celălalt şi reuşesc să treacă peste diferenţele dintre ei până în momentul în care Kemal trebuie să plece din Istanbul ca să înceapă munca în mină.

Dragoste infinită, foto: turske-serije.net

În bătaia inimii

Acest serial este pe locul 4 în topul Forbes datorită încasărilor care au depăşit 44 de milioane de lire turceşti. În bătaia inimii aduce în faţa telespectatorilor povestea lui Hizir, un bărbat puternic şi carismatic încercat de viaţă încă de mic copil. A reuşit să depăşească însă toate problemele şi să ajungă un bărbat respectat şi cu o familie bine închegată în aparenţă. În fapt, inima lui Hizir bate pentru 2 femei senzaţionale. Prima este Meryem, soţia sa şi mamă a 2 copii, iar a doua este Nazli, fosta iubită a lui Hizir, acum însărcinată. Cele 2 încep o luptă cumplită pentru locul lângă bărbatul care le-a furat minţile, dar lupta se va transforma în scurt timp într-una pentru supravieţuire.

În bătaia inimii, foto: tvmania.ro

Mireasa din Istanbul

Aflat pe locul 2 în topul Forbes al celor mai bune seriale turceşti prin prisma încasărilor ce depăşesc 51 de milioane de lire turceşti, serialul Mireasa din Istanbul este considerat a fi una dintre cele mai de succes producţii din ţara aflată pe 2 continente. Filmul prezintă povestea tinerei Sureyya, o absolventă de Conservator care la scurt timp după ce îşi începe parcursul în industria muzicală se îndrăgosteşte de Faruk, un tânăr dintr-una dintre cele mai bogate şi respectate familii din ţară. La rândul lui, Faruk este şi el fascinat de tânăra care însă nu are un nici pe departe un istoric familial la fel de impresionant, ci trăieşte mai mult decât modest alături de mătuşa ei, singura rudă rămasă în viaţă. Momentul în care Faruk o prezintă familiei este începutul unui şir lung şi provocator de intrigi şi suferinţe, mai ales pentru că mama lui visa deja la o mireasă care să le consolideze statutul în societate.

Mireasa din Istanbul, foto: hurriyet.com.tr

Povestea noastră

Serialul care a cucerit publicul încă de la lansare vorbeşte despre povestea lui Filiz, o tânără părăsită de mamă ce ajunge în situaţia de a prelua grija şi întreţinerea familiei sale, una extrem de numeroasă: 5 fraţi mai mici şi un tată alcoolic. Cum are destule probleme pe cap, lui Filiz nici nu-i trece prin cap că s-ar putea implica într-o relaţie romantică. Totul este dat peste cap însă când nu unul, ci 2 bărbaţi se îndrăgostesc de ea.

Povestea noastră, foto: gedave.ro

În dragoste şi în război

Serialul de epocă este o ecranizare a bestseller-ului Kurt Seyit şi Sura, inspirat dintr-o poveste adevărată şi aduce în prim-plan povestea locotenentului Kurt Seyit, fiul cel mare al unui al unui bogătaş turc stabilit în Crimeea şi a tinerei Sura, fiica unor nobili din Rusia. Tatăl lui Kurt este decis ca fiul său să ia de nevastă o femeie de origine turcă, însă din momentul în care acesta a întâlnit-o pe Sura, nimic nu l-a mai putut îndupleca. Întors rănit din război, Kurt îşi ia iubita şi pleacă departe de rudele neînţelegătoare, într-o călătorie riscantă, marcată nu doar de nesiguranţa societăţii de după război, ci şi de sărăcie.

În dragoste şi în război, foto: pinterest.com

În numele fericirii

Kerim este un tânăr al cărui tată îi aranjează viaţa şi căsătoria încă din primii ani de viaţă. Aleasa este Melek, fiica un prieten al tatălui. Problemele apar însă când, la maturitate, sora lui Melek este cea care se îndrăgosteşte de Kerim, iar Hulya nu se dă în lături de la nimic ca să îl cucerească pe acesta. Până la urmă visul Hulyei se împlineşte şi se căsătoreşte cu Kerim, dar viaţa ei nu va fi nici pe departe cea pe care şi-a imaginat-o.

În numele fericirii, foto: pinterest.com

Iubire ascunsă

Adaptare a romanului cu acelaşi nume, serialul Iubire ascunsă îl aduce în prim-plan pe Adnan, un bărbat care îşi focusează întreaga viaţă pe creşterea celor 2 copii după ce soţia sa a murit. Retras din viaţa socială, bărbatul o întâlneşte însă din întâmplare pe Bihter, fiica unei familii avute din Istanbul. Cei doi se căsătoresc, însă niciunul nu va avea parte de liniştea şi fericirea la care visau în momentul în care au decis să-şi unească destinele.

Iubire ascunsă, foto: wattpad.com

Pasărea matinală

Pasărea matinală este o comedie romantică din zilele noastre, dar influenţată de tradiţiile vechi. Sanem este o tânără ambiţioasă care visează să devină scriitoare. În momentul în care părinţii îi pun în vedere să se mărite cu cineva avut sau să se angajeze, aceasta îşi găseşte un loc de muncă la o agenţie de publicitate. Găseşte însă şi dragostea acolo, în persoana unuia dintre fiii directorului. Iubirea lor nu va fi însă una lipsită de griji, mai ales că cel pe care îl iubeşte este implicat fără să vrea într-o luptă pentru putere.

Pasărea matinală, foto: hurriyet.com.tr
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO