fbpx

Căutare

Share this article

Iată 9 celebrități care au fost victime ale violenței domestice și au vorbit deschis despre abuzurile suferite, oferind un exemplu și sprijin celor aflați în situațiile lor.

Violența domestică se poate întâmpla oricui. Fie că ești tânăr sau bătrân, bogat sau sărac, te poți găsi într-o relație cu cineva care te maltratează într-o multitudine de moduri. După cum știm, nici măcar vedetele – cu toate oportunitățile aparente din lume – nu sunt imune la abuzurile domestice. Iată 9 celebrități, victime ale violenței domestice care au vorbit cu curaj despre propriile experiențe:

Celebrități victime ale violenței domestice: Rihanna

celebrități victime ale violenței domesti
Rihanna

Rihanna a fost fotografiată în 2009 cu ochi negri și cu fața învinețită după ce iubitul ei de atunci, cântărețul Chris Brown, a lovit-o în mașină și a abandonat-o pe marginea străzii. Ani mai târziu, în noiembrie 2015, Rihanna a abordat subiectul violenței domestice și s-a implicat într-o campanie fiind cap de afiș  pentru victimele abuzurilor domestice.

Iată ce declara Rihanna într-un interviu acordat publicației Vanity Fair: „O mulțime de femei, o mulțime de fete tinere, încă trec prin asta. Mulți băieți tineri. Nu este un subiect de măturat sub covor, așa că nu pot să îl resping ca și cum nu ar fi fost nimic, sau să nu îi iau în serios ”. „Dar, nici eu, cum nimeni altcineva care a fost victimă a abuzurilor domestice, nu vrem să ne amintim. Să fiu pedepsită pentru asta? Nu e ceva cu care mă mândresc. „

Amber Heard

celebrități victime ale violenței domesti
Amber Heard Johnny Depp

În documentele legale pentru divorțul ei de Johnny Depp, în mai 2016, actrița Amber Heard a susținut că a fost abuzată emoțional și fizic în timpul căsătoriei – lucru pe care el îl neagă intens. Cu toate acestea, într-o scrisoare deschisă către revista Porter, din decembrie 2016, Amber a împărtășit un mesaj pentru victimele violenței domestice:

„Nu ești singură”, a scris ea în scrisoare. „Poate că ai suferit singură în spatele ușilor închise, dar nu ești singură. Trebuie să știi asta. Vreau să-ți reamintesc puterea ta, o forță care a fost înmulțită cu numărul femeilor care stau în liniște în spatele tău – un adevăr care mi-a permis să dărâm ușile în spatele cărora, odinioară, am stat și eu”.

„Indiferent cât de teribilă sau terifiantă ar fi trauma ce rămâne, din păcate, ea poate păli în comparație cu ce urmează. Nu este de mirare că atât de mulți dintre noi simțim că trebuie să păstrăm tăcerea sau să ne riscăm siguranța pentru a încerca să ne menținem demnitatea, îndurând în liniște. Teama de a fi exclus din societate este doar cea mai terifiantă perspectivă care există ”.

Celebrități victime ale violenței domestice: Reese Witherspoon

celebrități victime ale violenței domesti
Reese Witherspoon

Într-un interviu emoționant cu Oprah Winfrey, Reese Witherspoon a dezvăluit că a fost implicată într-o relație abuzivă emoțional la o vârstă fragedă. Când a fost întrebată de Oprah care a fost cea mai dificilă decizie pe care a luat-o vreodată, Reese a răspuns: „Pentru mine, probabil, a fost aceea de a părăsi o relație abuzivă”.

Fără a divulga prea multe informații, Reese a spus că a reușit să-și găsească curajul de a pleca atunci când „o linie a fost trasă în nisip și a trecut”.

„Creierul meu tocmai s-a schimbat și știam că va fi foarte dificil, dar pur și simplu nu puteam merge mai departe”, a spus ea. „Și eu eram o persoană diferită. A schimbat cine eram la nivel celular – faptul că m-am apărat pe mine.”

Alice Liveing

Influencer pentru femeile pasionate de fitness, Alice Liveing (fostă Clean Eating Alice) a suferit o relație abuzivă din punct de vedere emoțional și fizic, de care responsabil a fost primul ei iubit, când avea doar 16 ani, mai mult decât abuzul fizic.

Povestind pentru Cosmopolitan UK, ea a explicat cum impactul abuzului emoțional a ajuns să o afecteze mai mult decât abuzul fizic.

„Toată lumea știe că a da cu pumnul în cineva nu este în regulă, dar lucrurile emoționale sunt mult mai greu de raționalizat, nefiind vina ta”, a spus ea.

Celebrități victime ale violenței domestice: Charlize Theron

Charlize Theron este o militantă activă în sprijinirea victimelor abuzurilor și violenței domestice, după ce a deschis două centre de criză, adresate victimelor violurilor. Motivul din spatele pasiunii ei pentru această cauză datează din copilărie. Crescând în Africa de Sud împreună cu mama ei și cu un tată abuziv, alcoolic, ea a asistat în mod regulat la violență fizică. În cele din urmă, mama lui Charlize și-a împușcat tatăl pentru a se apăra, când Charlize avea doar 15 ani.

Într-un interviu acordat pentru New York Times în 2017, Charlize a abordat cele întâmplate. „A fost întreaga mea copilărie. Trauma mea a însemnat toate aceste lucruri „, a spus ea.

celebrități victime ale violenței domesti
Charlize Theron

Citește și: Viața actriței Charlize Theron: de la copilăria abuzată de un tată alcoolic și violent, la crima mamei, visurile unei cariere în dans și succesul de la Hollywood

Christina Aguilera

Christina Aguilera a crescut, de asemenea, într-o familie abuzivă pe plan intern. Ea a declarat: „Este un subiect care intră cu adevărat în atenția mea pentru că am fost întotdeauna destul de vocală și deschisă atunci când a venit vorba despre propriile mele experiențe de a asista la violența domestică, atât în propria casă, cât și în casele învecinate, așa că a fost ceva constant în educația mea, în copilărie”.

„Este un subiect tabu. Nu tuturor le place să-l poarte pe mânecă și să vorbească despre asta. Îi face pe oameni să se simtă inconfortabil și există multe sentimente de rușine în jurul său. Dar de aceea, pentru mine este atât de important să vorbesc despre adevăr și să-i ajut pe alții să-și găsească speranță într-o situație fără speranță. „

celebrități victime ale violenței domesti
Christina Aguilera

Celebrități victime ale violenței domestice: Gwyneth Paltrow

Deși nu a vorbit despre niciuna dintre relațiile sale romantice anterioare ca fiind abuzive, Gwyneth Paltrow a descris recent cum relația sa de lucru cu producătorul de film, Harvey Weinstein, a avut toate semnele unei „relații abuzive clasice”.

Într-un interviu acordat pentru la New York Times Magazine, Gwyneth a explicat cum acesta a manipulat-o: „Putea fi cu adevărat oribil și răutăcios și apoi să fie incredibil de generos. Era cam ca o relație clasică abuzivă.

„Singura dată când mi-a propus Harvey a fost ultima, dacă stau să mă gândesc la cât de apăsătoare a fost acea relație”, a adăugat ea. A fost de genul „o favoare pentru alta”, o relație punitivă și am simțit întotdeauna că sunt pe gheață subțire”.

celebrități victime ale violenței domesti
Gwyneth Paltrow

Mariah Carey

La vârsta de douăzeci de ani, Mariah Carey a fost căsătorită cu șeful casei de discuri, Tommy Mottola, care era cu douăzeci de ani mai în vârstă. Cei doi s-au despărțit după patru ani, dar aproape două decenii mai târziu, în show-ul ei de televiziune, Mariah’s World, cântăreața a pretins că ar fi suferit un control coercitiv din partea fostului ei soț.

„Am fost cu cineva la acea vreme care avea mult control asupra vieții mele”, a spus ea. „Era mult mai în vârstă decât mine și avea multă putere, voia să rămân departe de majoritatea oamenilor. Nu m-am gândit niciodată că voi putea ieși de acolo”.

celebrități victime ale violenței domesti
Mariah Carey și Tommy Motolla

Celebrități victime ale violenței domestice: Stacey Solomon

Stacey Solomon, prezentatoarea Loose Women, a vorbit recent despre experiența ei într-o relație abuzivă, când era mai tânără.

Vorbind despre efectele devastatoare pe care le poate avea asupra vieții tale, Stacey a spus: „Am fost într-o relație abuzivă ce te face să uiți cine ești. M-a făcut să simt că nu aș mai fi niciodată aceeași persoană. Nu contează ce am făcut, voi fi întotdeauna această versiune ciudată a mea”.

O parte din mine blestemă încă acea persoană pentru că mi-a luat asta. Atunci când cineva îți tot repetă ceva, acel ceva ajunge să fie parte din tine „, a adăugat ea.

celebrități victime ale violenței domesti
Stacey Solomon
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO