fbpx

Căutare

Share this article

Pentru mai bine de două decenii Charlize Theron a fost una dintre zeițele de la Hollywood. Câștigând Oscarul în 2003 pentru rolul său din „Monster”, aceasta a devenit o prezență constantă în filme cu succes la box office, o apariție foarte apreciată pe covorul roșu și un talent respectat de critici și de fani. Dar viața sa nu a fost deloc ușoară.

Puștoaica născută în Africa de Sud nu a avut deloc un drum lin până în America. Marcată de o copilărie grea, cu visurile unei cariere de dansatoare distruse și cu o luptă cruntă împotriva depresiei, Charlize Theron a reușit să depășească toate așteptările și să devină un super star.

Dar cum a ajuns la Hollywood? Cum a trecut din Africa de Sud în Italia și apoi în America? Și de ce a ales, într-un final, o carieră în actorie?

Charlize Theron, copilăria marcată de violență, alcool și o crimă care avea să îi schimbe viața

Charlize Theron a crescut într-o fermă aproape de Benoni, la 45 de minunte de mers cu mașina de Johannesburg. A fost singurul copil al Gerdei Maritz – o olandeză cu rădăcini în Germania care și-a dedicat întreaga viața copilului său.

În copilărie, tatăl actriței, Charles Theron, a devenit violent și alcoolic. Iar, cu timpul, condiția sa a devenit din ce în ce mai gravă și într-o noapte atunci când Charlize avea doar 15 ani a venit acasă beat. A tras primul foc de armă pentru a deschide ușa de la intrare. Al doilea a intrat prin ușa fiicei sale, țipând că avea să le omoare pe amândouă. În timp ce o bătea pe soția sa, își amenința fata că avea să urmeze. În momentul acela Gerda a apucat să își ia arma din geantă și a tras. Glonțul l-a omorât pe loc pe Charles. Ancheta poliției a arătat că a fost legitimă apărare.

Charlize Theron
Charlize Theron împreună cu mama, Gerda și tatăl, Chales | Foto: hermoments.com

Trauma acelui moment și a unei vieți de violență și teroare le-au marcat pe amândouă. Niciuna nu a putut vorbi ani de zile despre acel moment. Ba mai mult, atunci când era întrebată ce s-a întâmplat cu tatăl său, Charlize spunea că a murit într-un accident de mașină.

Însă cele două și-au revenit. Au început să se simtă în siguranță, deși din punct de vedere financiar o ducea foarte greu. Noaptea aveau coșmaruri cu acel moment. Dar ziua încercau să viseze frumos. Așa că, adolescenta Charlize a început să ia lecții de dans și să își dorească să devină balerină.

Urmându-i pasiunea pentru artă, Gerda își duce fata, atunci când aceasta avea 16 ani, la un concus de modeling, în urma căruia Charlize primește o șansă enormă: un contract pe un an la Milano. Așa că se mută din Africa de Sud în Europa. Dar visul său nu era deloc acela de a fi model. Ea voia să danseze.

Charlize Theron, model la 16 ani la Milano | Foto: hermoments.com

Însă știa că trebuie să-și câștige cumva existența, așa că își continuă cariera până la finalul contractului, după care se mută la New York. Acolo începe să ia cursuri de dans la Joffrey Ballet School, unde se simte în elementul său. Era fericită și simțea că face exact ce își dorește, însă visul său este spulberat de o rană la genunchi. Iar momentul acesta o afectează enorm pe Charlize care intră în depresie.

Îndemnul mamei, mutarea în Orașul Îngerilor și succesul din „Monster”

După accidentul de la genunchi și cariera în dans încheiată, Charlize Theron se mută într-un subsol fără geamuri în care stătea un prieten. Nu mai dorea să iasă din casă. Nu mai lucra. Își pierduse complet busola. Asta până când tot mama sa o salvează. Gerda zboară la New York și îi spune fiicei sale că fie se regrupează și își găsește un nou vis, fie se mută înapoi în Africa de Sud. Și o sfătuiește să încerce o carieră în actorie.

Charlize Theron și mama sa, Gerda Maritz | Foto: hermoments.com

Așa că, la îndemnul mamei Charlize decide să se mute la Hollywood și să încerce marea cu degetul. Dar lucrurile nu aveau cum să fie atât de simple. Nu își găsește agent și moralul îi era din ce în ce mai jos.

Până într-o zi când o situație grea se transformă în cel mai mare noroc din viața sa: Gerda îi trimisese un cec care să o ajute să își plătească facturile în Los Angeles, iar Charlize era la bancă pentru a-l încasa, însă agentul nu voia să o ajute și în acel moment a explodat. A făcut o scenă în bancă, iar la final nu a primit banii, ci o carte de vizită din partea unui bărbat. Acesta era John Crosby, un talentat manager care începe să o ajute să primească invitații la castinguri.

Charlize Theron începe să primească primele sale roluri – printre care cel din „2 Days in the Valley” (1996), urmat de primul rol principal în „The Devil’s Advocate” (1997). Au urmat roluri în „Mighty Joe Young” (1998), „Celebrity” (1998), „The Cider House Rules” (1999) și „The Italian Job” (2003). Și, în cele din urmă, fabulosul rol din „Monster”, acolo unde o interpretează pe criminala în serie Aileen Wuornos. Pentru acest proiect Charlize Theron muncește enorm: de la schimbarea fizică – se îngrașă 14 kilograme, până la pregătirea psihologică. Și reușește să devină prima actrița africană care câștigă Premiul Oscar. În acel moment actoria a devenit visul, asta deși a început doar ca un plan de rezervă, o variantă pentru a supraviețui și a-și plăti facturile.

Charlize Theron, relația cu Sean Penn, cei doi copii adoptați și cele două nominalizări la Oscar

În spatele camerelor de filmat, viața sentimentală a lui Charlize Theron a fost un subiect des întâlnit în revistele de scandal. A avut o relație cu cântărețul Stephan Jenkins, apoi cu actorul irlandez Stuart Townsend (cea mai lungă relație a artistei, din 2001 până în 2010). În timpul acesta joacă în „The Life and Death of Peter Sellers and Head in the Clouds” (2004), rol pentru care primește o nominalizare la Premiile Oscar.

Iar în 2013 a început o relație cu Sean Penn, cu care a fost și logodită din decembrie 2014, până în iunie 2015, atunci când s-au despărțit.

Actrița are doi copii adoptați – Jackson (adoptată în martie 2012) și August (adoptată în iulie 2015). Iar în aprilie 2019, Charlize Theron a declarat că Jackson este transgender și că se identifică ca fată. Iar relația dintre ea și el este foarte apropiată, actrița susținându-și copilul în toată această tranziție.

Charlize Theron
Charlize Theron și cei doi copii ai săi: Jackson și August | Foto: hermoments.com

Anul trecut a jucat rolul lui Megyn Kelly în filmul „Bombshell” despre scandalul sexual care l-a avut în centru pe fostul președinte al Fox News Channel, Roger Ailes. Pentru acest rol Charlize Theron a primit o nouă nominalizare la Premiile Oscar.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO