Căutare

Share this article

Cea de-a 23-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) a început vineri seară, directorul Constantin Chiriac spunând potrivit News.ro că aceasta aduce în oraş „frumosul, excelenţa, iubirea şi prietenia”.

Festivalul ce ţine zece zile adună în acelaşi oraş 459 de spectacole ce aduc culoare şi emoţie în cele 67 de locuri din Sibiu transformate în scenă de teatru. Participă la festival peste 2500 de artişti din 70 de ţări. Cei care nu şi-au cumpărat încă bilete mai au doar câteva producţii din care să aleagă, cea mai mare parte a reprezentaţiilor fiind Sold Out.

În cadrul festivalului au loc spectacolele de teatru, dans, circ şi muzică programate la interior, dar şi showuri şi concerte în aer liber, conferinţe, lansări de carte, ateliere pentru copii, întâlniri ale şcolilor de teatru şi proiecţii de filme.

Una dintre cele mai aşteptate piese de teatru este „Visul unei nopţi de vară” pusă în scenă de faimosul actor şi regizor Tim Robbins care se află în România împreună cu trupa sa „The Actors’ Gang”.

Un alt spectacol remarcabil este „Zbor prin timp” care „se joacă între cer şi pământ”. „Scenografia inedită foloseşte maşini mari în mişcare, acţiunea desfăşurându-se pe trei scene diferite; platourile scenografice imense, în zbor, manevrate de o macara hidraulică automată, la 80 de metri de sol, dansul şi coregrafiile acrobatice creează un spectacol tridimensional”, se arată în prezentarea oficială a evenimentului.

Evenimentul se va încheia pe 19 iunie.

 

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO