fbpx

Căutare

Share this article

Se spune că în aceste vremuri în care sexul este expus fără rezerve în toate mediile, în care sexul este folosit ca reclamă pentru orice, de la pasta de dinţi până la imobiliare, ei bine, în aceste vremuri, nu se mai face sex! Expunerea lui agresivă este inhibitorie pentru că modelele, trupurile, legendele şi performanţele nu aparţin nici pe departe naturii omului normal, ci devin „aspiraţionale” şi apoi pentru că ei, mai ales ei, cei tineri, consumând atâta sex virtual, accesând cu o mare uşurinţă siteuri pronografice, resping experienţa personală. Şi este trist fiindcă da, sexul e bun, iar orgasmul este benefic. Măcar din aceste considerente, site-urile porno trebuie închise şi deschis „sezonul” de zâmbete cu subînţeles adresate partenerului sau partenerei. Şi dacă nu ne credeţi pe noi, iată câteva fapte şi beneficii ale orgasmului pe care le atestă studiile oficiale.

Mai întâi de toate, American Sociological Review a constatat că în relaţiile de lungă durată apariţia orgasmului este mult mai frecventă decât în relaţiile noi, în care atracţia este mare, dar sexul încă nu este rodat. Inhibiţiile sunt anulate, obiceiurile şi plăcerile sunt testate, ritmul este deja cunoscut, ceea ce aduce o oarecare relaxare în cuplu. Atenţie la rutină! Aceasta nu este de dorit. Există şi în acest caz soluţii: amorul practicat pe bancheta din spate sau într-o cameră de hotel duce mai repede la orgasm, deoarece sentimentul de aventură, în primul rând, sau de relaxare şi nou, în al doilea rând, „pregăteşte terenul” din creier necesar pentru apariţia orgasmului. Dacă nu puteţi face aceste nebunii şi nu aveţi la dispoziţie decât dormitorul atunci, atenţie! Specialiştii vă sfătuiesc să scoateţi din încăpere tot ce vă poate distra atenţia: tabletă, televizor, telefon, computer. În dormitor se doarme şi se face sex, spun ei.

The Journal of Sexual Medicine dezvăluie că practicarea a 22 de poziţii de yoga de câteva ori pe săptămână timp de 12 săptămâni duce la creşterea dorinţei sexuale, dar şi la obţinerea orgasmului cu mult mai repede decât se îmtâmpla înainte.

Un studiu din Clinical Anatomy confirmă ceea ce se ştia, de altfel, şi anume că nu există un punct G în interiorul vaginului, ci că „responsabil” de orgasm este doar clitorisul. Orgasmul declanşează o serie de contracţii în vagin, ceea ce, prin transmitere neuronală duce la senzaţia că aceste contracţii au loc peste tot.

În Sexologies se precizează că la femei sexul începe din cap. Ceea ce este adevărat. De aceea ele nu pot avea uşor (sau deloc!) orgasm dacă mintea le este ocupată de griji sau gânduri negative. Acestea blochează ariile plăcerii, ridicând bariere de ordin chimic şi biochimic în obţinerea orgasmului.

Kinsey Institute, în urma unui studiul pe mai multe cupluri, arată că preludiul poate fi, pe lângă plăcut sau distractiv şi generator de orgasm. Cu alte cuvinte, nu minimizaţi importanţa lui.

Foto: iStock

Întregul organism este influenţat de orgasm. Beneficiile acestuia asupra principalelor organe sunt descrise de către presa de specialitate în amănunt:

Creierul: În orgasm sunt implicate peste 30 de zone din creier, spune un studiu de la Rutgers University. Printre acestea: cortexul prefrontal (implicat în controlul comportamental, care se „închide” temporar, blocând odată cu el şi inhibiţiile), amigdala (implicată în prelucrarea emoţiilor) şi hipotalamusul (care este inundat cu substanţe chimice responsabile de starea de bine, cum ar fi oxitocina, cea care poate declanşa contracţiile uterine, creând astfel sentimentul de intimitate).

Ochii: pe măsură ce creşte excitaţia, pupilele se măresc, transmiţând partenerului un subtil semnal de „sunt-interesată”. Pupilele rămân în acest stadiu şi după ce orgasmul a avut loc.

Inima: ritmul cardiac şi metabolismul cresc pe perioada excitaţiei, ceea ce poate fi şi explicaţia arderii unui număr mare de calorii în timpul actului sexual.

Musculatura: toate grupele de muşchi lucrează intens, încordându-se puternic înainte de orgasm şi relaxându-se după. Merge şi invers, prin contracţii voluntare, se transmite creierului semnalul „verde pentru orgasm”.

Pielea: poate cu asta trebuia să începem! În timpul orgasmului se eliberează endorfine care, intrând în sânge, provoacă o luminozitate aparte tenului şi decolteului, mai ales. Aceste zone vor străluci după sex, trădând starea de bine prin toţi porii.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO