Căutare

Share this article

În engleză e o vorbă … one step at the time. Sfatul cel mai important pentru productivitate: concentrează-te la un singur lucru, încearcă să îl rezolvi şi abia după aceea treci la următorul task. Nu încerca să cauţi lucruri care sunt, în realitate, irelevante pentru proiectele tale şi nici să încerci faci toate lucrurile în acelaşi timp pentru că, cel mai probabil, nu vei reuşi. 

Şi încă ceva … încearcă să transformi lucrurile care mai în activităţi mici şi foarte bine organizate. Ca să înţelegi exact ce vreau să spun: care este numărul pe care l-ai ţine minte mai uşor:

9774552297

sau

977-455-2297

Ne împărţim informaţiile tot timp. Exact aşa cum facem şi cu numerele de telefon. Aşa că, pentru a fi productivi, ar trebui să aplicăm această strategie şi în activităţile noastre. Împarte lucrurile mari în sub task-uri pe care să le poţi rezolva uşor. 

Citim din ce în ce mai multe sfaturi despre cum să fim mai productivi. Ne analizăm performanţele pentru a vedea care sunt activităţile care ne mănâncă cel mai mult timp. Şi căutăm de fiecare dată lucruri care să ne ajute. 

În loc să te plângi că pierzi timpul dând mailuri, mai bine găseşte o soluţie pentru a automatiza acest lucru. Şi, de cele mai multe ori, aplicaţiile mobile sunt cele care ne vin în ajutor. Găsiţi mai jos câteva aplicaţii pe care vi le recomandăm: 

Unroll.me – reduce cantitatea de e-mailuri 

Te ajută să îţi organizeze toate ofertele şi toate subscripţiile într-un singur email. Într-o maniera foarte prietenească te ajute să îţi salvezi timp.  

Scannable – toate documentele direct pe telefonul tău

Cu ajutorul acestei aplicaţii poţi să îţi scanezi toate documentele şi să le ai tot timpul la îndemână. De asemenea, le poţi urca în Evernote (must!), cloud, Google Drive sau le poţi trimite la o anumită adresă de e-mail. Şi se mişcă foarte rapid. 

Azumio (Sleept Time) – o alarmă care te ajută să dormi mai bine

Se sincronizează cu ciclul tău de somn. Deşi recunosc că sunt puţin sceptică atunci când vine vorba despre monitorizarea somnului, această aplicaţie te ajută datorită tag-urilor pe care le pune: îţi cataloghează fiecare somn după anumite lucruri, de exemplu “Ate late”, “Not my bed” sau “Had caffeine today”. Şi astfel vei putea înţelege de ce ţi se întâmplă anumite lucruri. 

IfTTT – ca la logică în liceu: dacă X, atunci Y

Te poate ajută să îţi automatizezi anumite activităţi. O aplicaţie utilă mai ales pentru task-urile plictisitoare. Poţi folosi şi Zapier – tot automatizare, însă are şi ceva integrări software.

ToDoist – pentru toate listele tale de pe frigider sau de pe birou

Se sincronizează cu toate aplicaţiile. Are un visual foarte fain şi prietenos. Şi te ajută să îţi alegi deadline-ul pentru fiecare activitate. 

Trunk Club – stilistul tău personal 

Dacă eşti genul care urăşte să se ducă la cumpărături, aplicaţia aceasta este exact pentru tine. Trunk Club îţi prezintă omul care să se ocupe de lucrurile acestea pentru tine. Iar dacă ce ţi-a ales stilistul tău personal nu îţi place, poţi trimite lucrurile înapoi. Plăteşti doar pentru ce îţi place, ţi se potriveşte şi o să porţi. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO