Arta de a îmbătrâni frumos: Poveştile de viaţă ale unor femei faimoase - LIFE.ro
Mergi la conținut

Arta de a îmbătrâni frumos: Poveştile de viaţă ale unor femei faimoase

Îmbătrânirea este unul din acele lucruri pe care femeile nu vor să îl vadă pe faţa lor. Societatea actuală este cunoscută pentru nemulţumirea femeilor din întreaga lume faţă de corpul lor, acestea comparându-se cu felul în care arată diverşi prieteni, membri ai familiei sau chiar celebrităţi. 
Share this article

Îmbătrânirea este unul din acele lucruri pe care femeile nu vor să îl vadă pe faţa lor. Societatea actuală este cunoscută pentru nemulţumirea femeilor din întreaga lume faţă de corpul lor, acestea comparându-se cu felul în care arată diverşi prieteni, membri ai familiei sau chiar celebrităţi. 

Diane Keaton

Se crede în mod obișnuit că timpul este dușmanul special al femeilor. Pentru că se presupune că avem atât de multe de pierdut: „aspectul” nostru, fertilitatea noastră, capitalul nostru cultural… Dar există și alte moduri de a privi. Că femeile au ceasuri încorporate în corpul lor – „în primul rând ceasuri biologice” și menopauza – semne care în cele din urmă trebuie luate în considerare, semne care sunt, totuși, imposibil de ignorat, mi se pare la fel ca un blestem…

Citește și: Din fetița timidă și retrasă, azi a devenit femeia care le dăruiește oamenilor timp și dragoste. Cum dă Carmen Butnărașu aripi copiilor care trăiesc cu trauma abandonului în centrele de plasament

Mi se pare că o consecință a acestei conștientizări corporale a timpului este că vârsta adultă – cu toate responsabilitățile și cerințele sale complexe – pare adesea să fie o surpriză mai puțin pentru femei decât pentru bărbați (există un motiv pentru care basmele noastre populare sunt pline de „bătrâne înțelepte”.

Diane Keaton

Yoko Ono

Cincizeci a fost un șoc, pentru că era sfârșitul perioadei centrale a vieții. Dar odată ce am trecut peste asta, 60 a fost grozav. Șaptezeci a fost grozav. Și am iubit, am iubit serios îmbătrânirea. M-am trezit gândindu-mă la lucruri de genul: „Nu vreau nimic din ce nu am.”…80 este despre mortalitate, nu îmbătrânire. Sau nu doar îmbătrânirea.

Yoko Ono

Whoopi Goldberg

Sunt convins că majoritatea oamenilor nu cresc… Ne căsătorim și îndrăznim să avem copii și numim asta creștere. Cred că ceea ce facem este să îmbătrânim. Purtăm acumulare de ani în corpurile noastre și pe fețele noastre, dar, în general, sinele nostru real, copiii din interior, sunt inocenți și timizi ca magnoliile.

Whoopi Goldberg

Maya Angelou

Trebuie să vă păstrați tinerețea. Și nu mă refer să arăți ca la 22 de ani și să mergi la chirurgie plastică și să arăți ca o caricatură a ta, un străin pe care nimeni nu-l recunoaște, încât nici măcar nu poți lua o masă la restaurant pentru că chiar nu mai arăți ca Stevie Nicks. Port haine potrivite, haine potrivite vârstei. Dar încă pot să fac unele dintre lucrurile pe care le-am putut face când eram cu adevărat tânăr și să le fac ca o tipă de 65 de ani… Dar când am 90 de ani și stau într-o casă de plajă minunat de frumoasă, undeva pe această planetă. cu cinci sau șase Yorkie cu crestă chinezească, înconjurați de toate nașele mele care vor fi în acel moment de vârstă mijlocie, voi fi la fel de fericită.

Maya Angelou

Cate Blanchett

Nu am făcut nicio „chirurgie estetică”, dar cine știe… Când ai avut copii, corpul tău se schimbă; are istorie. Îmi place evoluția acelei istorii; Sunt norocoasă să fiu cu cineva căruia îi place evoluția acelei istorii. Cred că este important să nu-l eradicăm. Mă uit la fața cuiva și văd lucrarea înainte să văd persoana respectivă. Eu personal nu cred că oamenii arată mai bine atunci când o fac; pur și simplu arată diferit… Și dacă o faci din frică, acea frică va fi încă văzută prin ochii tăi.

Cate Blanchett

Diane Von Furstenberg

Există o vorbă care spune că odată cu vârsta, te uiți în afară de ceea ce ești înăuntru. Dacă ești cineva care nu zâmbește niciodată, fața ta devine lăsată. Dacă ești o persoană care zâmbește mult, vei avea mai multe linii de zâmbet. Ridurile tale reflectă drumurile pe care le-ai parcurs; ele formează harta vieții tale.

Diane Von Furstenberg

Isabella Rossellini

În interviuri, prima întrebare pe care o primesc în America este întotdeauna: „Ce faci ca să rămâi tânără?” Nu fac nimic. Nu cred că îmbătrânirea este o problemă. Ceea ce mă irită puțin este să mă îngraș. Mă irită că dacă mănânc ce vreau să mănânc, se vede. Da, fața mea are riduri. Dar nu mi se pare monstruos. Sunt atât de surprinsă că accentul pus pe îmbătrânire, aici este pus pe decăderea fizică, atunci când îmbătrânirea aduce o libertate atât de incredibilă. Acum, ceea ce îmi doresc cel mai mult este să râd. Nu vreau să rănesc pe nimeni râzând – nu este nimic rău în asta. Vreau doar să râd.

Isabella Rossellini

Iris Apfel

Îmbătrânirea grațioasă înseamnă să nu faci machiaj greu și nu prea multă pudră pentru că intră în riduri, și știi, să nu obții pleoape de țestoasă și să nu încerci să arăți tânăr. Nu trebuie să arăți ca un bătrân, dar cred că Chanel a fost cea care a spus: „Nimic nu face pe o femeie să pară atât de bătrână decât încercând cu disperare să arate tânără”. Cred că poți fi atractiv la orice vârstă. Cred că încercând să arăți ca un pui de primăvară când nu ești, te face să arăți ridicol.

Iris Apfel

Hellen Mirren

Cel mai bun lucru despre a fi peste 70 este să ai peste 70. Cu siguranță, când aveam 45 de ani, ideea de a fi 70 de ani era de genul „Arghhh!’ Dar ai doar două opțiuni în viață: să mori tânăr sau să îmbătrânești. Nu este nimic altceva. Ideea de a muri tânăr când ai 25 de ani este destul de cool – puțin romantic, ca James Dean. Dar apoi realizezi că viața este prea distractivă ca să faci asta. Este fascinant, minunat și emoționant. Deci, trebuie doar să găsești o modalitate de a negocia îmbătrânirea psihologică și fizică.

Hellen Mirren

Sharon Stone

Trebuie să te așezi și să te uiți bine la tine, mai ales pe măsură ce îmbătrânești și fața ți se schimbă. Oamenilor le este frică să se schimbe; că pierd ceva. Ei nu înțeleg că câștigă și ei ceva… Pe măsură ce mi-am pierdut plinătatea în față, am intrat în acești pomeți grozavi.

Citește și: Dr. Quinn, Femeia Medic: Emblema anilor ’90 și călătoria ulterioară a actriței Jane Seymour

Nu vă pot spune câți medici încearcă să-mi vândă un lifting facial. Am ajuns chiar și până acolo încât să mă convingă prin cineva, dar când m-am dus și m-am uitat la poze cu mine, m-am gândit: Ce vor ridica? Da, m-am apropiat – dar, sincer, cred că în arta de a îmbătrâni bine există această sexualitate pentru a avea acele imperfecțiuni. Este senzual.

Citește și: Sfâșietoarea poveste de dragoste a lui Liam Neeson: de la bărbatul ce umbla „din floare în floare”, la iubirea unei singure femei și până la durerea de a-și deconecta soția de la aparate

Sharon Stone

Emma Thompson

Dacă ai grijă de tine și ești sănătos, atunci vei avea energia să faci lucruri. Dar să nu recunoști îmbătrânirea pentru ceea ce este? Cred că infantilizarea generației noastre este una dintre marile probleme ale timpului nostru. Oamenii care doresc să aibă 35 de ani când au 50 de ani mă fac să mă gândesc: De ce? De ce nu ai 50 de ani și nu te pricepi la asta? Și, de asemenea, întruchipează tipurile de alegeri care sunt durabile la acea vârstă.

Emma Thompson

Sigourney Weaver

Când ești tânăr, sunt atât de multe acum încât nu le poți accepta. Se revarsă peste tine ca o cascadă. Când ești mai în vârstă, este mai puțin intens, dar poți să te întinzi și să-l bei. Îmi place să fiu mai în vârstă.

Sigourney Weaver

Naomi Lupul

Efortul obositor de a controla timpul prin modificarea efectelor vârstei nu aduce fericire.

Naomi Lupul

Jodie Foster

Ascultă, cel mai bun sfat despre îmbătrânire este acesta: Care este alternativa? Alternativa, desigur, este moartea. Și asta e o mulțime de rahat de rezolvat. Așa că sunt fericită să fac față menopauzei. O să-l iau.

Sursa foto: Facebook

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora