fbpx

Căutare

Share this article

În 2010, după mai bine de 25 de ani de Larry King Live, regele anunță că se retrage. Moștenirea pe care a reușit să o lase în urmă este, însă, cea pe care astăzi toți cei care visează la o carieră în media o venerează. Însă, succesul nu a venit ușor pentru King. Născut într-o familie de evrei din Estul Europei, acesta reușește să își salveze viață, agățându-se de un vis: acela de a fi o voce la radio.

Dorința sa este mai puternică decât orice plan ar fi avut destinul cu el. Așa că, nimic nu l-a oprit: nici moartea tatălui săi, nici faptul că a renunțat la școală, nici joburile precum poștaș sau om de serviciu pe care le-a avut. Tânărul Larry avea un vis, acela de a lucra în radio. Iar pentru asta este în stare să sacrifice totul. Chiar și să își schimbe numele. Iar până la urmă viața îl răsplătește cu succes.

Astăzi Larry King este … regele divertismentului. Cum a reușit? Și ce a mai trebuit să sacrifice pentru a avea o carieră așa spectaculoasă? Citiți în minutele următoare 😊 

De la Zeiger la King: cum s-a transformat un puști cu rădăcini în Estul Europei într-un rege

Pe 19 noiembrie 1933 se năștea în Brooklyn micuțul Lawrence Harvey Zeiger. Ai săi erau doi evrei emigranți. Tatăl, Edward Zeiger, născut în Kolomyia, Ukraine, deținea un bar. Mama, Jennie (Gitlitz), născută în Vilnius, Lithuania, era croitoreasă. Născut într-o familie de evrei ortodocși, micuțul Lawrence sau mai scurt Larry, mai avea un frate mai mic, Marty. Iar la nici 9 ani a trebuit să treacă printr-o experiență traumatizantă: tatăl sau a suferit un infarct și a murit la doar 44 de ani. Atunci, mama sa a trebuit să apeleze la ajutorul social pentru a-și putea întreține cei doi copii mici.


Citește și: Viaţa lui Oprah: din sărăcie, la o avere de 3 miliarde de dolari


Puternic afectat de această situație, Larry abia a reușit să își termine școala. Și-a pierdut orice interes pentru educație, în schimb a ținut cu dinții să își îndeplinească singurul vis pe care îl avea: acela de a avea o carieră în radio. Țineți minte că vorbim despre anii ’40-’50, atunci când nimeni nu își putea imaginea că poți să fii vedetă folosind doar camera unui telefon mobil. Oricum nu știa nimeni ce era un telefon mobil. Și atât de puțini ce înseamnă o cameră de filmat.

Așa că, s-a lăsat de școală și a început să o ajute pe mama sa. Și s-a angajat ca poștaș. Până când visul de a lucra în radio a fost prea puternic. Așa că a plecat în Miami, acolo unde aflase că lumea media era la început și căuta oameni cu foarte puțină experiență pentru a lucra în industrie. A lucrat prima dată la WAHR (acum WMBM) în Miami Beach.

Larry King intervievându-l pe Nelson Mandela

Evident, că nimeni nu l-a așteptat cu brațele deschise acolo. A lucrat întâi ca om de serviciu. Făcea tot felul de joburi. Orice era nevoie în stație. Până când într-o zi de mai 1957, unul dintre DJ a plecat, iar Larry a fost rugat să îl înlocuiască.

Dăruirea unui copil care nu avea nimic de pierdut pentru că oricum pierduse totul, îl impresionase pe managerul radio-ului, așa că tânărul Larry a fost pus să acopere tura de la 9 la 12 a radioului. Apoi a făcut și câteva intervenții după amiază, la știri și la o emisiune de sport. Câștiga 50-55 de dolari pe săptămână, dar lucra în radio: visul său era îndeplinit.

Larry King într-o discuție cu Fostul Președinte ale Americii, George W. Bush și soția sa

Însă, numele de Larry Zeiger era greu de ținut minte. Așa că, managerul radio-ului l-a sfătuit să și-l schimbe. Ceea ce a și făcut. Atunci a renunțat la Zeiger și l-a înlocuit cu „King”, după ce văzuse o reclamă pentru King’s Wholesale Liquor. Își alesese numele de scenă. Unul pe care astăzi toată lumea îl știe. Și nu puțini sunt cei care îl consideră „rege”. Iar la nici doi ani și-a schimbat și numele oficial în Larry King.

Și-a câștigat repede popularitatea în Florida. Vocea sa se auzea în tot statul. Iar în 1960 a apărut prima dată și la televiziunea din Miami. Au urmat apoi editoriale în ziarele Miami Herald și Miami News. Tot în anii ’60 l-a întâlnit pe Jackie Gleason, una dintre legendele televiziunii americane de la aceea vreme, care producea o emisiunea de divertisment de la Miami Beach. Mai târziu, King avea să îl considere pe Gleason drept omul de care a învățat tot ce știe despre lumea divertismentului, drept mentorul său.

Larry King în discuție cu Fostul Președinte ale Americii, Barrack Obama

Atunci când refuzi să accepți eșecul, nu poți decât să cucerești lumea

Poate cea mai grea lovitură pe care a primit-o în viața sa profesională a primit-o în decembrie 1971. Atunci a fost acuzat de furt din partea unui fost partener de afaceri. Evident, imediat tot succesul său a dispărut. Și-a pierdut job-urile din media. Și chiar dacă a fost achitat anul următor, reputația sa era pierdută. Așa că, următorii au însemnat muncă, muncă și iar muncă. Totul pornit de la aproape zero. Trebuia să își reclădească cariera, așa că a început să scrie în revistele locale de pe coastă de Vest și să aibă emisiuni la un radio din Miami.

Pe la finalul anilor ’70, incidentul a fost uitat, iar el a putut să se întoarcă la televiziunea de acolo. A fost reangajat la WIOD în 1978, unde a început un talk show de noapte. Celebrul The Larry King Show. Emisiunea avea același format pe care îl știm și astăzi: interviuri cu oameni cunoscuți și apeluri preluate în direct de la ascultători. Emisiunea a început treptat să fie difuzată în toată țara. Iar succesul său i-a atras atenția mogulului Ted Turner care l-a angajat pe King, propunându-i să aibă propria sa emisiune pe Cable News Network (CNN) în 1985.


Citește și: Viaţa lui Ellen Degeneres: Be kind to one another!


Larry King Live a devenit foarte repede cea mai de succes emisiune care primea telefoane în direct. În cei 25 de ani de emisie, King a reușit să aibă interviuri cu cei mai importanți oameni politici, actori, sportivi, dar și oameni obișnuiți. Show-ul său a avut unele dintre cele mai mari audiențe din istoria televiziunii. Ca să înțelegeți importanța acestei emisiuni: omul de afaceri Ross Perot (cel care a fondat Partidul Reformator din SUA) a ales să își anunțe candidatura pentru cursa prezidențială din 1992 în Larry King Live. Cam asta înseamnă să fii un influencer 😉

Larry King și Dalai Lama

Dar cum s-a împăcat viața personală cu o carieră de succes?

Pe scurt, așa și așa 😊Se pare că pentru succes, nu a trebuit să își sacrifice doar tinerețea. King a fost căsătorit de opt ori cu șapte femei. A început această aventură romantică, atunci când, la 19 ani, s-a căsătorit cu iubita sa din școală, Freda Miller. Însă, relația lor a încetat anul următor, atunci când părinții lor au cerut anularea mariajului.

Prima sa relație nu a mers, așa că i-au urmat alte șapte mariaje din care are cinci copii, nouă nepoți și patru strănepoți. Următoarea a fost tot o relație trecătoare trecătoare, cu Annette Kaye cu care are și un copil, Larry Jr., pe care l-a cunoscut abia atunci când acesta avea deja treizeci de ani.

A treia căsătorie a fost cu un iepuraș Playboy, Alene Akins, a cărui copil l-a adoptat. Relația lor a durat un an, așa că în 1963, King se căsătorește din nou, de data aceasta cu Mary Francis „Mickey” Stuphin. Se recăsătorește apoi cu Akins, cu care are un copil, Chaia. Cuplul divorțează pentru a doua oare în 1972, iar King și Chaia publică cartea “Daddy Day, Daughter Day”, o conversație între tată și fiică despre această despărțire.

I-au urmat apoi mariajele cu Sharon Lepore (profesoară de matematică) și cu Julie Alexander (om de afaceri). Și relația cu actrița Deanna Lund cu care, surprinzător, nu s-a căsătorit.


Citește și: Viața lui Jimmy Fallon: un artist multitalentat care dovedește că visele pot deveni realitate


Însă, cea mai importantă relația pe care a avut-o este cea cu ultima sa nevastă. Nu de alta, dar este singura care a rezistat într-o relație cu el mai bine de 10 ani. În 1997, King s-a căsătorit cu Shawn Southwick, o fostă cântăreață și prezentatoare TV, crescută în comunitatea Mormonilor. Nunta lor a avut loc la doar câteva zile după ce King avusese o operație pe cord. Southwick este mai tânără cu 26 de ani decât King. Iar cei doi au doi copii împreună, Chance și Cannon. Cuplul a anunțat că s-au despărțit în aprilie 2010, dar că vor rămâne căsătoriți de dragul copiilor.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO