fbpx

Căutare

Share this article

Arta olandezului Vincent van Gogh a fascinat şi va fascina generaţii întregi de acum înainte, pictura lui post-impresionistă, frumuseţea şi tragismul fiecărei lucrări semnate de el trezind senzaţii şi stări dintre cele mai tulburătoare. Şi dacă unii îşi umplu pereţii cu reproduceri după tablourile lui, alţii preferă să-şi picteze casa cu celebrele lui peisaje.

Este exemplul unei familii din Florida, care şi-a acoperit casa şi zidul cu o pictură murală făcută după reumita lucrare a lui Vincent van Gogh, „Noapte înstelată„. Nu s-a putut bucura de acest lucru decât după ce a câştigat o bătălie legală care a durat aproape un an, în care reprezentanţii oraşului Mount Dora susţineau că ceea ce doreau să facă soţii Nancy Nemhauser şi Lubomir Jastrzebski nu era în conformitate cu regulile de semnalizare.

Foto: wtflorida.com

Motivul pentru care cei doi şi-au dorit atât de mult să-şi îmbrace casa cu cerul învârtejit din tabloul lui Van Gogh nu a fost însă doar dragostea lor pentru opera lui Van Gogh, ci mai cu seamă grija pentru fiul lor autist. Conform Reuters, aceştia au comandat pictura murală pentru a servi ca punct de reper fiului lor (a cărui lucrare preferată este chiar „Noapte înstelată”) în cazul în care s-ar rătăci. „Ar putea să menţioneze cel puţin casa Van Gogh şi oamenii ar putea să-l ajute şi să-l aducă acasă„, motivează mama băiatului

 

În februarie, când familia se confrunta cu amenzi în valoare de 10.000 de dolari emise de autorităţile oraşului pe motiv că aceştia au transformat casa într-o atracţie turistică necorespunzătoare care riscă să-i distragă pe şoferi, cei doi soţi au dat în judecată oraşul pentru încălcarea dreptului constituţional la libera exprimare. Judecătorul le-a dat acestora câştig de cauză recomandând în acelaşi timp revizuirea codurilor semnelor de circulaţie.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO