Averea lui Rareş Bogdan: venituri și datorii în lumina reflectoarelor - LIFE.ro
Mergi la conținut

Averea lui Rareş Bogdan: venituri și datorii în lumina reflectoarelor

Rareş Bogdan, acum politician, fost jurnalist, are o avere deloc modestă. Liberalul este proprietarul unui teren de 9.000 de metri pătraţi la Alba Iulia, un altul intravilan de peste 2.000 mp la Voluntari, o casă tot acolo şi un apartament de 100 de mp la Cluj. De altfel, europarlamentarul iubeşte ceasurile şi tablourile, dar are şi o adevărată argintărie.
Share this article

Rareş Bogdan, acum politician, fost jurnalist, are o avere deloc modestă. Liberalul este proprietarul unui teren de 9.000 de metri pătraţi la Alba Iulia, un altul intravilan de peste 2.000 mp la Voluntari, o casă tot acolo şi un apartament de 100 de mp la Cluj. De altfel, europarlamentarul iubeşte ceasurile şi tablourile, dar are şi o adevărată argintărie.

Rareş Bogdan deţine un teren intravilan cu o suprafaţă de peste 9.000 de metri pătraţi, la Alba Iulia. Terenul a fost cumpărat în anul 2007

De asemenea, mai deţine împreună cu soţia, un teren intravilan la Voluntari. Cei doi l-au cumpărat în anul 2018 şi fiecare are jumătate din suprafaţa totală de 2.300 de metri pătraţi.

Citește și: La ce seriale să ne uităm pentru a înţelege puţin lumea politică de astăzi?

Rareş Bogdan, două case şi două terenuri

În ce priveşte clădirile, fostul jurnalist deţine împreună cu soţia sa, Florina Bogdan, o casă în Voluntari. Cei doi au cumpărat-o în anul 2018, prin credit bancar şi fiecare deţine jumătate din imobilul cu o suprafaţă de 320 metri pătraţi.

Soţia liberalului a mai primit, prin donaţie, un apartament de 100 metri pătraţi, situat în Cluj.

Bunuri de 565.000 euro, din care ceasuri de 200.000 euro

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan are şi bunuri, în valoare de circa 565.000 de euro. Printre aceste bunuri valoaroase, se numără tablouri cu o valoare estimată de 200.000 de euro, dobândite în perioada 1999-2019.

Lui Rareş Bogdan se vede că în plac ceasurile. El are ceasuri în valoare de 200.000 de euro, dobândite în perioada 1997-2019, dar şi bijuterii de 150.000 de euro. Argintăria sa valorează aproximativ 15.000 de euro.

Citește și: Cele mai controversate scandaluri sexuale din politică

Câţi bani are în conturi familia Bogdan

În urmă cu doi ani, liberalul a vândut tablouri ce însumează puţin peste 19.000 de euro către Bursa Artmark.

În privinţa conturilor, Rareş Bogdan cu soţia deţin active financiare de 225.000 de lei şi 14.000 de euro. De asemenea, familia Bogdan mai deţine acțiuni la Banca Transilvania în valoare de 7.000 de euro.

Rareş Bogdan şi soţia apar şi la capitolul datorii

Cei doi au făcut împreună împrumuturi în valoare de aproape 350.000 de euro, ultimul dintre ele scadent în anul 2037.

Rareş Bogdan, venituri de 745.000 lei. El şi soţia, 1,1 milioane lei

Nici la capitolul venituri, fostul jurnalist nu stă rău. Astfel, în anul 2018, Rareş Bogdan a încasat 276.000 de lei, pentru emisiunea pe care o realiza la un post de televiziune, iar din postura de consultant al unei firme a primit 21.600 lei.

În urma unui contract de imagine cu o companie hotelieră, fostul jurnalist a mai primit 166.600 de lei. Totodată, el a mai încasat dividende în sumă de aproape 281.000 lei. Totul, adunat, însumează aproape 745.000 de lei.

Citește și: Alexandra Bulat, prima româncă laburistă, aleasă consilier în Marea Britanie: „Dacă mă întrebai înainte de Brexit, ți-aș fi zis că toți politicienii sunt la fel, corupți, și că nimic nu se poate schimba în politică.”

Florina Rareş, 50.000 euro donaţie de la socri, prin contract

Soţia sa, Florina Bogdan, a încasat 144.000 de lei, ca jurist. Tot ea a mai obţinut 6.300 de euro, venituri din închirierea unui apartament în Cluj.

În plus, soţia liberalului a mai primit 50.000 de euro, în urma unui contract de donaţie făcut cu socrii ei. Veniturile însumate ale soţiei lui Rareş Bogdan se situează în jurul sumei de 405.000 lei.

Sursa foto: Facebook

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora