Căutare

Share this article

 

O biserică gotică din gheaţă a fost sculptată de 15 artişti la peste 1.200 de metri altitudine în Munţii Tatra, în Slovacia, şi poate fi folosită pentru ceremonii de căsătorie şi logodnă, scrie Reuters, citată de News.ro.

Cincisprezece sculptori au lucrat timp de trei săptămâni pentru a modela un bloc de 90 de tone de gheaţă în forma unei biserici gotice. Construit la 1.285 de metri altitudine, în staţiunea Hrebienok, domul din gheaţă poate găzdui nunţi şi ceremonii de logodnă şi ar trebui să rămână funcţional până în luna apilie.

În interior, este decorat cu replici din gheaţă ale unor faimoase statui gotice din regiunea Spis, între care şi Fecioara Maria cu pruncul Isus şi o sculptură care îl înfăţişează pe meşterul Paul din Levoča, care a trăit în secolul 15 şi a ridicat cel mai înalt altar gotic din lume, reprodus şi aici din gheaţă.

Lăcaşul de gheaţă este protejat de un cort special, care menţine temperatura la aproximativ -7 grade Celsius. Avantajul celor care se vor Aventura să participle la evenimentele ce urmează să se oficieze aici este că biserica este de rit catolic şi, deci, că slujbele sunt mai scurte decât cele în rit ortodox. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO