Buclele la putere. Din nou - LIFE.ro
Mergi la conținut

Buclele la putere. Din nou

Share this article

Blondele au parte de mai multă distracţie. Spun americanii. După mine, creţele se distrează mai bine. Buclele dezordonate, eliberate de constrângeri, sunt un statement pentru cele care au noroc să se bucure de ele– nimeni şi nimic nu mă poate stăpâni (dacă nu vreau eu).
Mi-a luat mult să învăţ cum să mă bucur de claia mea de păr creţ, neliniştit şi cu vine încoace.

Din fericire pentru mine, momentul în care am decis să îmi las părul în voia lui – o voie foarte controlată, a coincis cu revenirea buclelor pe catwalk şi în inima noastră. Numai că, un păr creţ are nevoie de foarte multă iubire şi ceva îngrijire specială ca să fie corect pus în valoare. Află cum faci să te bucuri pe deplin de cârlionţi de la Ovidiu Cristea, DESIGN TEAM Sebastian Professional România.

Alege şamponul potrivit. Recomandarea mea este şamponul SEBASTIAN Hydre. Dacă părul tău este uscat, un şampon hidratant face într-adevăr minuni. Să îţi faci timp să îţi speli părul de 2 – 4 ori pe săptămâna. Nu îl spăla în fiecare zi pentru a nu determina pielea capului să producă continuu sebum.

Foloseşte un tratament intensiv. Masca este un produs care nu trebuie să lipsească din baia unei persoane cu părul creţ. Aplică masca SEBASTIAN Treatment păstrând o distanţă de 1-2 cm de rădăcină. Astfel eviţi încărcarea rădăcinii. Rădăcina părului se va hrăni singură cu uleiurile produse de pielea capului.

Descurcă-l cu blândeţe. Pentru a descurca un păr creţ foloseşte un pieptene cu dinţii rari în timp ce acţionează masca. După ce ai aplicat masca, începi descurcarea de la vârf, continuând uşor până la rădăcină. După expirarea timpului de acţiune, clăteşte bine masca. Bucură-te acum de părul tău frumos şi hidratat.

Spa pentru păr. O dată pe săptămână poţi să îţi faci un tratament-spa intensiv de hidratare. Recomandarea este să mergi la coafor, dar se poate face şi acasă. Aplică masca Hydre pe părul umed, împachetează părul cu un prosop umezit cu apă fierbinte şi stors bine, apoi aplică peste prosopul ud un prosop uscat. Efectul de saună astfel creat va hidrata părul pentru o săptămână întreagă.

Cum usuci un păr creţ?
 

Nimic nu e simplu când vine vorba de bucle. Din nou, câteva sfaturi de la Ovidiu Cristea.

Când ştergi parul creţ cu prosopul trebuie sa ai grija să nu foloseşti o mişcare de frecare. Pentru a evita parul “frizzy” şterge parul cu prosopul prin mişcări delicate de tamponare. Tamponează părul până când ai îndepărtat tot excesul de apă.

Dacă ai timp, aplică produsul de îngrijire finală/styling recomandat de hairstilist-ul tău şi lasă părul să se usuce liber.

Dacă te grăbeşti, foloseşte feonul. Aplică produsul de styling şi foloseşte un difuzor de căldură, pe care îl conectezi la foen. Dă părul peste cap. Împarte-l cu mâna în 3-4 zone egale. Adună fiecare zonă prin mişcări circulare în difuzor. Evită turaţia mare a feonului şi nu separă şuviţele atunci când îl aduni în difuzor. Începi de la vârfuri până ajungi sus la rădăcină. Menţine difuzorul aproape de rădăcină pentru a o usca.

Spuma nu este singurul produs pentru păr creţ. SEBASTIAN Whipped Cream este o spumă cu o consistenţă deosebit de cremoasă şi nu apretează foarte tare. Pe lângă spumă, există SEBASTIAN Texturiser, un gel lichid ce oferă textura şi energie părului, precum şi SEBASTIAN Potion 9, un tratament cremă pe bază de plante, produse pentru luciu şi elixire pentru vârfuri. Un hairstilist te ajută să alegi cele mai potrivite produse pentru tipul tău de păr.

După ce ai uscat părul, rezistă impulsului de a mai trece cu pieptenele sau peria prin el. Dacă totuşi părul ţi se pare prea cuminte, foloseşte degetele pentru a-l „dezordona”.

 

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora