Cadouri neobișnuite. Cum poți oferi o experiență de neuitat celor dragi? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cadouri neobișnuite. Cum poți oferi o experiență de neuitat celor dragi?

Atunci când aniversăm zilele de naștere ale celor mai dragi persoane din viața noastră, întotdeauna ne-ar plăcea să alegem dintr-o listă de cadouri neobișnuite.
Share this article

Atunci când aniversăm zilele de naștere ale celor mai dragi persoane din viața noastră, întotdeauna ne-ar plăcea să alegem dintr-o listă de cadouri neobișnuite. Mai bine zis, plăcerea de a dărui ceva inedit și nemaivăzut, ne face să scormonim cele mai adânci colțuri ale imaginației noastre pentru a găsi cele mai neobișnuite cadouri.

Din fericire, au fost unii care au exploatat această nișă și au creat platforme speciale unde poți găsi cele mai interesante experiențe pe care le poți faci cadou celor dragi. De aici ne-am inspirat si noi, motiv pentru care vă propunem o listă de cadouri experiențiale pentru fiecare categorie de aniversat.

Cadouri neobișnuite pentru ea

„Ea” poate fi iubita, soția, mama, sora, prietena cea mai bună sau oricare altă ea, care ocupă un loc special în inima ta. Iar pentru ea trebuie să găsești cel mai interesant cadou.

Am consultat complice.ro si am adăugat câteva dintre cadourile pe care eu mi le-aș dori:

Pentru ea, în funcție de buget, poți alege un cadou simbolic: o cutie cu un mesaj din ciocolata de la Chocolissimo, sau o cutie cu praline belgiene de la Leonidas. Poți alege un pandantiv cu puf de păpădie în care se ascund toate dorințele sufletului. Mai poți alege un tricou cu mesaj, unul cu fotografia personajului preferat sau, dacă ai ceva timp și puțină imaginație, îi poți face un colaj cu cele mai frumoase și emoționante fotografii ale voastre.

Dacă vrei să alegi un cadou mai neobișnuit, mergem către experiențe, așa cum spuneam mai sus.  Îi poți oferi cadou participarea la un curs de prepararea cafelei oferit de Origo, un curs de artă, o experiență a ceremoniei ceaiului japonez, un curs de origami sau unul de gătit. O degustare privată de vin, o călătorie cu trenul prin Transilvania, un curs de fotografie, unul de dans, unul de make-up, o plimbare cu elicopterul deasupra Bucureștiului sau o zi la spa. Eu aș încerca un salt cu parașuta sau o zi la bordul unui velier. Iar dacă împletim utilul cu plăcutul, un curs de defensive drive, este o alegere excelentă. Mai poți cumpăra bilete la un concert sau o pereche de papuci pufoși pentru anotimpul ce se apropie. Sunt milioane de variante din care poți alege și pe care le poți combina.

Foto: Shutterstock

Cadouri neobișnuite pentru el

Cred că fiecare dintre noi avem o mică problemă atunci când trebuie să alegem cadoul perfect pentru cel mai drag bărbat din viața noastră. Câte parfumuri, cravate și portofele să mai cumpărăm? Așa că îmi voi îndrepta privirea către o sesiune de virtual reality, o ședință de defense driving, o experiență de pilotaj într-un simulator al unui Boeing 737 sau, dacă știu că i-ar plăcea, i-aș plăti școala de pilotat motociclete. Sună bine, nu? Saltul cu parașuta, excursia cu trenul sau o mașină Tesla pentru o zi, reprezintă alte trei idei. Mai poți alege orice obiect vestimentar personalizat, precum o cravată, un tricou sau un ceas din lemn și metal. Și dacă vrei ca acest cadou să fie de fapt pentru amândoi, poți alege un city break sau un curs de gătit pentru el. O degustare de vin, o degustare de whisky sau o ședință privată la cel mai bun frizer și bărbier din oraș sau, dacă vă doriți un copil, un curs de parenting este bine venit.

Foto: Shutterstock

Cadouri neobișnuite pentru copii

Când eram mică primeam de fiecare dată dresuri și pijamale, plus o jucărie, indiferent că era Crăciunul sau ziua mea. De aceea, mi-am dorit ca celor doi copii ai mei să încerc să le caut tot felul de cadouri neobișnuite, să trăiască din plin experiențe unice.

Așadar, atunci când vreau să le fac un cadou, pe lângă veșnicul LEGO care este trecut pe toate listele, aleg și altceva, de la cursuri de pictură și sculptură, la o sesiune de muzică, la un curs de chitară și până la o zi cu familia la un aqua park. De asemenea, un zbor cu elicopterul deasupra Bucureștiului, o experiență într-un simulator de avion de pasageri sau un curs de kating sunt și ele pe lista mea. Dar, pe lista mea, cele mai arzătoare sunt excursiile la Legoland și la Disneyland.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora