fbpx

Căutare

Share this article

Orice artist visează să atingă celebritatea. Puţini sunt însă şi cei care reuşesc, şi mai puţini – cei care rămân în vârf. Iar acesta este unul dintre primele motive cu care a reuşit Cardi B să-şi irite mulţi dintre colegii de breaslă. A reuşit prea repede şi parcă prea uşor, iar la nici 4 ani de la lansarea primului ei single este catalogată drept una dintre cele mai influente cântăreţe de rap din toate timpurile.

Cardi B – De la striptease şi jefuit bărbaţi la rap

E adevărat, cântăreaţa pare să fi reuşit peste noapte să se impună în topuri şi să câştige premii la care alţii doar visează. Dar viaţa ei nu a fost nici pe departe roz şi lipsită de griji.

Născută şi crescută în New York, Belcalis Marlenis Almanzar, căci acesta este numele ei real, a cunoscut viaţa din Bronx cu toate ale ei, bune, dar mai ales rele. A făcut parte dintr-una dintre cele mai active grupări din zonă, care se ocupă cu traficul şi vânzarea de droguri. A realizat însă că nu e tocmai un drum bun de urmat, aşa că a renunţat.

S-a angajat pentru scurt timp la un magazin de cartier, dar a fost concediată rapid, iar următorul post a fost la clubul de striptease de peste drum. Era încă minoră când a început să se dezbrace în faţa clienţilor, dar susţine că asta a fost decizia care i-a salvat viaţa. Renunţase la şcoală, mama o dăduse afară din casă, nu avea niciun ban în buzunar şi era prinsă într-o relaţie marcată de abuzuri şi violenţă. Striptease-ul i-a adus banii necesari să trăiască decent şi să se reîntoarcă la şcoală, chiar dacă nu a ajuns să finalizeze studiile.

Foto: thesun.co.uk

Bine, nu doar striptease-ul! Un videoclip devenit viral după ce cântăreaţa a devenit celebră o prezintă în timp ce vorbeşte relaxat despre această perioadă, când îşi suplimenta veniturile invitând bărbaţi la hotel. Îi droga şi apoi le fura banii şi bunurile de valoare. Pusă la zid de fani, Cardi B şi-a îndulcit povestea:

Fac parte dintr-o cultură hip-hop unde poți vorbi despre locul din care vii sau despre lucrurile greșite pe care a trebuit să le faci pentru a ajunge unde ești. Am avut opțiuni foarte limitate. Nu am glorificat niciodată lucrurile pe care le-am spus în acel live video, niciodată nu am pus aceste lucruri în muzica mea, pentru că nu sunt mândră de ele și nu simt responsabilitatea de a le expune.

Între timp a început să cocheteze cu dansul şi cu muzica rap, iar videoclipurile scurte postate pe Vine şi Instagram au început să îi aducă tot mai mulţi urmăritori. Încurajată de reacţiile din Social Media, Cardi B se înscrie la Love & Hip Hop: New York, o emisiune realizată la VH1, iar reacţiile nu au întârziat să apară. A fost numită vedeta sezonului 6, cel în care şi-a făcut debutul, iar în sezonul 7 oamenii o lăudau, pe de o parte, pentru stilul ei şi o contestau, pe de altă parte, pentru relaţia turbulentă cu iubitul, acum aflat în închisoare.

Cardi B – Un single şi lumea i s-a aşezat la picioare

După 2 sezoane la VH1, cântăreaţa a decis că e vremea să facă mai mult în zona artistică, aşa că a părăsit platoul de filmare doar ca să intre în studioul de înregistrări. Au urmat 2 ani de înregistrări şi lansări, apariţii prin diverse emisiuni sau show-uri de televiziune – inclusiv unul al lui Khloe Kardashian, colaborări – Cardi B era tot mai prezentă şi devenea tot mai vizibilă.

Foto: dailymail.co.uk

Era atât de interesantă încât la începutul lui 2017 Atlantic Records a decis să-i ofere un contract. Era pasul de care avea nevoie ca să meargă mai departe cu surle şi trâmbiţe. A început să cânte pe scene alături de nume consacrate din industrie, iar în primăvară venea vestea cea mare: era nominalizată la BET Awards la 2 categorii: Cel mai bun nou artist şi Cea mai bună cântăreaţă de hip-hop. Nu a câştigat, dar publicul de la concertele unde urca şi ea pe scenă începea să crească.

Citeşte şi: Eminem: drumul de la un tânăr falit și ridiculizat la o legendă a hip hop-ului – LIFE.ro

În vara lui 2017 Cardi B a lansat primul ei single, Bodak Yellow, care a urcat constant în topuri, astfel că în numai 3 luni ajungea pe primul loc în Billboard Top 100. Cântăreaţa devenea astfel prima femeie rapper care reuşea o asemenea performanţă de la Lauryn Hill, în 1998. A fost apoi nominalizată la premiile Grammy şi a câştigat la categoria Single-ul anului la BET Hip Hop Awards. A continuat să cânte alături de artişti deja cu vechime, ajungând ca în ianuarie 2018 să devină prima femeie cu 5 single-uri în acelaşi timp în Top 10 Billboard/Hot R&B/Hip Hop.

Primul ei album, Invasion of Privacy, a fost primit la fel ca primul ei single, cu recenzii care mai de care mai flatante – „unul dintre cele mai puternice debuturi ale mileniului” – şi a urcat direct pe primul loc în topuri. La 26 de ani Cardi B câştiga premiul Grammy pentru Cel mai bun album rap, devenind prima femeie, artist solo, cu o asemenea performanţă, iar premiile şi titlurile au continuat să curgă de atunci.

Odată cu ele au apărut însă şi tot mai mulţi contestatari care susţin ba că nu e originală, ba că a urcat suspect de rapid în branşă, ba că se foloseşte de oamenii din jur ca să fie în lumina reflectoarelor. Sigur, nici ea nu e vreo zână şi le răspunde în acelaşi stil, conturile ei de Social Media fiind pline de replici acide, ba chiar agresive.

Cardi B – O căsnicie cu scandal

Nici în viaţa personală lucrurile nu sunt cu mult mai liniştite pentru cântăreaţă. În 2017 s-a căsătorit în secret cu un alt rapper celebru, Offset, dar cei doi nu au recunoscut asta până când artista nu a anunţat că este însărcinată. Asta s-a întâmplat însă în lumina reflectoarelor, la Saturday Night Live, când a purtat o rochie de gală menită să arate tuturor că va avea un copil. În iulie 2018 cântăreaţa năştea prima ei fetiţă, iar în decembrie anunţa că ea şi Offset s-au separat.

Foto: harpersbazaar.com

Supărarea n-a durat prea mult şi rapper-ul a fost primit înapoi acasă. Zvonurile de despărţire au planat mereu asupra lor, mai ales că se pare că Offset nu este tocmai un bărbat fidel. Lucru pe care l-a recunoscut şi Cardi B când a depus cererea de divorţ, în toamna anului trecut. Au curs acuzaţiile din partea ei şi părea că nimic nu o mai poate face să se răzgândească.

Am ajuns la o înțelegere clară. Pentru mine, monogamia este singura cale. Dacă mă înșeli, o să îți tăbăcesc fundul.

Divorţul dintre cei 2 a devenit însă istorie chiar înainte de prima înfăţişare la tribunal. Şi dacă asta nu a surprins în mod deosebit fanii, apariţia de acum câteva zile, de la BET Awards, a reuşit să uimească. Cardi B a urcat pe scenă în timp ce cânta trupa în care este Offset, a început să cânte alături de ea, dar toată lumea a văzut un singur lucru: burta de gravidă a cântăreţei.

Foto: independent.co.uk

În acelaşi timp, pe Instagram era publicată o postare în care Cardi B vorbea despre comunicare, iubire, binecuvântare şi fericire.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO