Cardul Revolut. Cum a ajuns în doar 5 ani la 12 milioane de utilizatori şi de ce este atât de bine văzut în România - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cardul Revolut. Cum a ajuns în doar 5 ani la 12 milioane de utilizatori şi de ce este atât de bine văzut în România

Peste 1 milion de români au în momentul de faţă un astfel de cont, iar în lumea întreagă se fac peste 100 de milioane de tranzacţii în fiecare lună prin intermediul Revolut.
Share this article

Cu atâtea conturi, carduri de toate felurile şi parole peste parole, mulţi dintre noi am ajuns destul de reticenţi la orice ofertă de acest gen, oricât de atractivă ar putea părea. Şi totuşi, apare uneori ceva la care e greu să spui nu sau pe care e tot mai complicat să nu ţi-l doreşti. Aşa pare să se întâmple şi cu cardul Revolut, care se bucură de o popularitate tot mai mare la numai 5 ani de la momentul în care a fost înfiinţată compania. Pe scurt, vorbim de un instrument fintech prezentat drept o modalitate mai bună de a-ţi gestiona banii. Pe larg, am căutat să vedem care sunt avantajele ce l-au făcut atât de popular la scară largă, dar şi ce lucruri îţi pot crea neplăceri în utilizarea lui.

Cardul Revolut – Ce este şi când a apărut

Revolut este un start-up fintech lansat în 2015, în Marea Britanie, drept o aplicaţie ce poate fi folosită pe post de portofel virtual. Între timp acesta a evoluat şi oferă produse mai multe şi mai complexe, dar la fel de rapide şi cu comisioane zero sau mult mai mici decât în alte contexte. Nu e de mirare că în numai 5 ani de la lansare a ajuns să aibă peste 12 milioane de utilizatori la nivel mondial, românii aderând şi ei extrem de rapid la acest instrument nou de plată şi transfer bancar. Peste 1 milion de români au în momentul de faţă un astfel de cont, iar în lumea întreagă se fac peste 100 de milioane de tranzacţii în fiecare lună prin intermediul Revolut.

Cardul Revolut – Cum îl obţii

Evident, drumul pentru a intra în posesia unui card Revolut este extrem de simplu şi intuitiv, astfel încât orice doritor să îl poată obţine. Practic, cel mai mult durează până ajunge cardul efectiv la tine, pentru că deschiderea contului nu îţi ia mai mult de câteva minute. Tot ce ai de făcut este să intri pe site-ul companiei, să-ţi completezi numărul de telefon şi vei primi imediat un link pentru descărcarea gratuită a aplicaţiei. Alegi tipul de cont pe care ţi-l doreşti, îl încarci cu minim 50 de lei, comanzi cardul şi apoi durează partea cea mai lungă – aşteptarea – între 3 şi 7 zile. Până atunci poţi folosi însă fără griji cardul virtual şi poţi face tranzacţii direct din aplicaţie.

Poţi alege între 3 tipuri de astfel de carduri: Standard, Premium şi Metal, în funcţie de necesităţile tale şi îi poţi crea chiar şi un cont copilului tău, Revolut Junior, astfel încât să înveţe de mic cum să-şi gestioneze resursele financiare, dar sub stricta ta supraveghere.

Cardul Revolut – Ce beneficii ai dacă îl foloseşti

Principalul avantaj pe care îl oferă Revolut clienţilor săi – unul deloc de neglijat şi de care ne plângem cei mai mulţi dintre noi – este că poţi face plăţi fără să achiţi vreun comision. Dacă iei în considerare numai comisioanele plătite dacă vrei să le trimiţi părinţilor nişte bani în cont, ca să le ajungă până la pensie, şi deja vezi beneficiul. Prin sistemul clasic de transfer bancar plăteşti şi tu comision în momentul în care faci plata, plăteşte şi beneficiarul comision la încasare. Mai mult, în cazul Revolut banii intră automat în cont, nu mai aştepţi ore sau chiar zile, în cazul în care faci un transfer către un cont de la o altă bancă. Iar sistemul îţi oferă posibilitatea să vezi şi care dintre cunoştinţele tale îl foloseşte, făcând astfel mai uşoare eventuale plăţi sau încasări. Asta nu înseamnă că nu poţi face plăţi din contul tău Revolut către conturi deschise la alte bănci, şi în acest caz tranzacţiile având comisioane zero.

Mai mult, poţi face plăţi în mai bine de 150 de monede beneficiind de o conversie valutară la un curs interbancar, fără supraestimare şi fără să fii nevoit să plăteşti taxe sau comisioane suplimentare.

Citește și:

Irina Scarlat, femeia rebelă ce conduce Revolut în toată Europa centrală și de est. Și cum a reușit ea, de la manager de trupă rock să ajungă în industria de tehnologie cărând baxuri cu apă și făcând înregistrări pentru cea mai mare conferință de specialitate?

Acelaşi curs valutar a fost şi cel care i-a atras pe cei care călătoresc mult în afara ţării. Cu ajutorul cardului Revolut scapi de grija schimbului valutar şi de căutarea unui exchange mai prietenos, dar şi de banii în monedă străină cu care te întorci acasă pentru că nu ai apucat să îi cheltui. Cardul Revolut este acceptat de cele mai multe bănci astfel încât poţi plăti relaxat la POS şi chiar să scoţi bani cash de la ATM.

O funcţie care îţi poate fi de mare ajutor este analiza cheltuielilor pe care le faci, mai exact a felului în care îţi cheltui banii. În fiecare lună vei primi un desfăşurător care îţi va arăta tranzacţiile făcute şi sumele plătite pe categorii, de la restaurante şi transport la cumpărături în hipermarket sau în magazine de haine. Este un instrument extrem de util care te poate inspira să fii mai econom, arătându-ţi zonele în care faci cea mai mare risipă. Ba mai mult, poţi să-ţi setezi o limită a cheltuielilor şi primeşti notificări care să îţi arate când te apropii de ea şi poţi chiar să-ţi construieşti bugete personalizate, pe categorii. Cu Revolut chiar nu mai ai nicio scuză cum că nu ştii pe ce se duc banii. Ba mai mult, îţi oferă posibilitatea şi să pui bani deoparte prin intermediul seifului digital – poţi seta ca la fiecare plată pe care o faci, o anumită sumă să meargă şi în acest cont de economii.

O altă funcţie extrem de apreciată este cea prin care poţi trimite link-uri automate de plată către cei care au datorii neachitate. Practic, în loc să dai un telefon sau un mesaj în care să-i reaminteşti cuiva că are să îţi achite ceva, îi trimiţi direct link-ul prin care să facă transferul. Revolut este foarte facil şi dacă vrei să strângi bani pentru un cadou comun, de exemplu. Ceri automat celor din listă banii necesari, fără se te mai stresezi cu comisioanele sau cu alergatul de la unul la altul ca să recuperezi tot.

Pasionaţii sunt extrem de încântaţi şi de posibilitatea de a cumpăra criptomonede sau aur extrem de rapid, urmărind cursul acestora în timp real şi având posibilitatea şi de a crea alerte de preţ.

Cardul Revolut – Ce dezavantaje ai

În varianta Standard, pentru retragerile de la bancomat ai o limită de 800 de lei pe lună, ulterior fiecare tranzacţie fiind taxată cu un comision de 2%. Dacă ştii că ai nevoie de mai mult poţi oricând să optezi pentru cardurile Premium sau Metal, care vin cu mult mai multe opţiuni, dar şi cu costuri lunare: 30, respectiv 55 de lei.

În weekend Revolut percepe un comision de schimb de 0,5% sau 1% din sumă, în funcţie de moneda tranzacţionată. Deasemenea, pentru transferuri mai mari de 20.000 de lei lunar se percepe un comision de 0,5%. În plus, dacă alegi să transferi dintr-un cont Revolut într-un cont al unei alte bănci există posibilitatea ca tranzacţia să fie taxată cu un comision de către respectiva bancă.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora