Care sunt cele mai frumoase plaje de pe litoralul românesc, unde găseşti cele mai decente preţuri şi eşti ferit de aglomeraţie - LIFE.ro
Mergi la conținut

Care sunt cele mai frumoase plaje de pe litoralul românesc, unde găseşti cele mai decente preţuri şi eşti ferit de aglomeraţie

În ultimii ani lucrurile s-au schimbat radical, iar în weekend e la fel de aglomerat ca la Mamaia, înainte de lărgirea plajei.
Share this article

Litoralul românesc este contestat de ani de zile, nu pentru că nu ar fi frumos, ci în special din cauza serviciilor care de multe ori lasă de dorit şi a preţurilor care te trimit cu gândul la o vacanţă pe Coasta de Azur. Cu toate astea, nu putem pleca mereu peste hotare şi alegem să ne petrecem weekendurile sau concediile aici. Aşa că am făcut o listă cu cele mai frumoase plaje de pe litoralul românesc, unde poţi găsi preţuri decente şi nici nu simţi că te sufoci în aglomeraţie.

Când să mergi pe litoralul românesc ca să te bucuri de el

Secretul este să ştii când să mergi. Ştiu că nu poţi pleca oricând, oricum de la muncă, dar asta este valabil pentru fiecare dintre noi, aşa că în weekenduri chiar şi cele mai îndepărtate plaje se transformă în furnicar. Dacă vrei cu adevărat să ai parte de linişte şi să profiţi de briză şi de sunetele valurilor mării, cel mai bine este să fugi pe litoralul românesc la începutul săptămânii.

Mie îmi place foarte tare să merg la mare şi în extrasezon, când nu e extrem de cald şi nici lumea nu se înghesuie la plajă. Am prins multe zile senzaţionale în mai, la început de iunie şi în unii ani, chiar şi prin octombrie. E adevărat, sunt mult mai puţine localuri deschise, plajele nu sunt amenajate, n-ai bar la îndemână, dar atunci chiar te poţi bucura de linişte şi curăţenie pe litoralul românesc.

Cele mai frumoase plaje de pe litoralul românesc – Plaja Vadu

Pe vremuri puteai să mergi în orice perioadă, în orice zi la Vadu şi nu stăteai cu grijă că nu vei avea unde să aşezi prosopul. În ultimii ani lucrurile s-au schimbat radical, iar în weekend e la fel de aglomerat ca la Mamaia, înainte de lărgirea plajei.

În timpul săptămânii ai şanse să regăseşti însă spiritul de odinioară al acestei plaje sălbatice, cu nisip fin şi intrare lină în apă. Atenţie, deşi mulţi nu fac asta, e important să ştii că plaja se află în Rezervaţia Biosfera Delta Dunării şi trebuie să achiţi o taxă pentru accesul în zonă.

Nu poţi dormi aici decât în cort, nu ai alte opţiuni de cazare decât la câţiva kilometri distanţă. Găseşti, în schimb, 2 cherhanale cu mâncare foarte gustoasă. Preţurile nu sunt cele mai ieftine, dar nici ca la restaurantele de fiţe din staţiunile cu pretenţii. Iar dacă vii cu apa şi mâncarea de acasă, mai ieftin de atât nu ai unde să găseşti.

Plaja Vadu
Citeşte şi: Cele mai frumoase plaje din Grecia, Bulgaria şi Turcia – LIFE.ro

Plaja Corbu

Sora mai uşor accesibilă a plajei de la Vadu, plaja Corbu beneficiază de un peisaj asemănător cu cea de mai sus şi aceleaşi restricţii, şi ea făcând parte din Rezervaţia Biosfera Delta Dunării. E mult mai apropiată de pensiuni unde să poţi rămâne peste noapte, ceea ce o face şi mai aglomerată în sezon. Beneficiază însă de aceleaşi calităţi: nisip fin, intrare lină în apă şi loc suficient cât să îţi poţi aduna gândurile în timp ce priveşti apa cum îţi clipoceşte în faţă.

Mare grijă, însă! Niciuna dintre aceste plaje nu are salvamari, aşa că e bine să fii mai cu grijă chiar decât pe o plajă turistică. Nu uita nici de umbrelă sau paravan, dacă vrei să stai toată ziua pentru că altă umbră nu vei găsi prin zonă.

Plaja Corbu

Plaja Gura Portiţei

Ca să ajungi în cele mai frumoase locuri trebuie să faci un pic de efort. Aşa este şi cu plaja de la Gura Portiţei unde a fost o dată, demult, un sat de pescari. Se ajunge acolo cu vaporul sau şalupa, din Jurilovca şi poţi alege să te cazezi într-una dintre căsuţele lipoveneşti de acolo sau direct la cort, dacă eşti obişnuit cu asta.

Găseşti aici nisip fin, ca trecut prin sită, apă limpede şi curată, ba chiar şi câte un umbrar din loc în loc. Ai şi o porţiune de plajă amenajată, cu şezlonguri şi umbrele din stuf, iar dacă ai noroc, poţi vedea şi delfinii care se apropie uneori foarte mult de mal.

Preţurile nu sunt dintre cele mai prietenoase însă. O noapte de cazare în căsuţele cu grup sanitar la comun este 200 de lei, iar în vile se ajunge, în plin sezon, şi la preţuri de 600 de lei pe noapte.

Foto: guraportitei.ro
Citeşte şi: Unde poţi merge la Marea Neagră în 2021. 10 locuri fermecătoare de cazare pe litoralul românesc – LIFE.ro
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora