Cele mai frumoase plaje din Grecia, Bulgaria şi Turcia - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai frumoase plaje din Grecia, Bulgaria şi Turcia

Ca să ajungi în acest mic colţ de rai intri într-un parc naţional protejat de o frumuseţe răpitoare. Apa se joacă în nuanţe de albastru şi turcoaz, nisipul fin îţi mângâie tălpile, iar pădurile...
Share this article

E vară, moment cum nu se poate mai bun să visăm la zile lungi, călduroase, petrecute pe plajă, cu o cafea rece alături. E adevărat, pe litoralul nostru ajungi mai repede, dar parcă o vacanţă în Grecia sau Turcia are cu totul alt farmec, mai ales dacă îţi place să descoperi locuri noi şi primitoare. Nici Bulgaria nu e deloc de lepădat. E greu să spui care sunt cele mai frumoase plaje din Grecia, Bulgaria şi Turcia, mai ales că oferta este atât de mare şi diversă, dar dacă ştii ce vrei şi ce-ţi place devine foarte uşor să găseşti ceva pe plac. Găsește oferte la vacanțe în Grecia, Bulgaria și Turcia pe perfect-tour.ro.

Cele mai frumoase plaje din Grecia – Plaja Elafonissi

Cunoscută şi sub numele de „plaja roz”, Elafonissi apare frecvent în topurile cu cele mai frumoase plaje din lume. Aflată în sud-vestul insulei Creta, plaja Elafonissi este declarată zonă protejată, aşa că nici prin cap să nu-ţi treacă să culegi vreo scoică de acolo. Aspectul sălbatic este completat perfect de nisipul fin, cu o culoare unică, apa azurie şi dunele de nisip.

Plaja Elafonissi

Plaja Balos

Tot în Creta, în apropierea oraşului Kissmos, descoperim o altă plajă superbă, vizitată des în trecut de prinţul Charles şi prinţesa Diana. Peisajul este şi aici unul sălbatic, iar apa, de un turcoaz de la care cu greu îţi poţi lua ochii. Apa nu este deloc adâncă, aşa că poţi merge liniştit cu copiii, iar nisipul fin şi alb te invită să te aşezi pe el şi să te gândeşti să nu mai pleci nici măcar la lăsarea serii.

Plaja Balos

Plaja Simos

Pe o insulă mică din sudul Greciei – Elafonisos – se găseşte cea mai frumoasă plajă din întreaga ţară, conform localnicilor. Şi e foarte complicat să-i contrazici chiar dacă ţi-ai dori. Nisipul fin, apa în culori fermecătoare, dunele de nisip şi flora unică te fac pe loc să îţi imaginezi că aşa arată raiul. În afară de şezlonguri şi umbrele din paie nimic nu arată intervenţia omului. Abia la parcare poţi găsi ceva de mâncat sau băut. Dar tocmai acest lucru o face mai puţin populată şi te ajută să te bucuri mai mult de peisajul autentic.

Plaja Simos
Citeşte şi: Cele mai frumoase plaje din Grecia continentală – LIFE.ro

Plaja Sarakiniko

Este, probabil, cea mai neobişnuită plajă de pe lista celor mai frumoase plaje din Grecia şi perfectă pentru cei care nu sunt tocmai fanii nisipului. Plaja de pe insula Milos mai este numită şi plaja Lună datorită rocilor vulcanice care te duc cu gândul la peisajul selenar. Trebuie să te aştepţi însă ca în sezon să nu ai parte de prea multă linişte pentru că locul este exrem de vizitat, chiar şi numai pentru nişte fotografii reuşite.

Plaja Sarakiniko

Cele mai frumoase plaje din Bulgaria – Plaja Bolata

La numai o oră de mers cu maşina de la Vama Veche găseşti o plajă înconjurată de stânci masive şi perfectă pentru pasionaţii de fotografie. Micul golf nu este amenajat, aşa că aici mergi la plajă ca pe vremuri, cu umbrela şi cearşaful din dotare. Apa nu este adâncă, aşa că cei mici se vor putea juca în voie şi în afară de râsetele lor şi valurile mării, nicio muzică nu îţi va ajunge la ureche.

Plaja Bolata

Plaja Irakli

Aceasta este considerată una dintre ultimele plaje sălbatice din Bulgaria, iar asta se datorează şi faptului că nu găseşti în apropiere nici hoteluri, nici pensiuni, doar un camping, nici el cu capacitate foarte mare. Cine vine aici vine să se bucure de natură, soare, apă şi linişte, multă linişte. Bine, sunt şi câţiva care vin ca să se bucure de bronz complet, dar dacă nu eşti pudic, n-are de ce să te deranjeze prezenţa nudiştilor.

Plaja Irakli
Citeşte şi: Care sunt cele mai frumoase plaje din Europa? – LIFE.ro

Plaja Karadere

Karadere este o altă plajă lipsită de aglomeraţie, zgomot şi chiar semnal la telefon. Este locul în care mergi dacă vrei să te regăseşti, să te bucuri de natură şi chiar să îţi întinzi cortul în pădurea de lângă nisip.

Plaja Karadere

Cele mai frumoase plaje din Turcia – Plaja Cirali

Pe de o parte ai apa albastră şi curată, pe de alta, stânci înalte acoperite de păduri de pini. La mijloc este plaja acoperită cu nisip şi pietricele fine, adăpostul broaştelor ţestoase de mare. Nu vei vedea turişti care să se calce în picioare ca să ajungă aici, aşa că poate fi o alegere perfectă dacă eşti în căutarea unui loc liniştit şi intim.

Plaja Cirali

Plaja Iztuzu

O altă plajă aproape sălbatică şi considerată drept una dintre cele mai frumoase din întreaga Turcie este plaja Iztuzu din Dalyan. I se mai spune şi Plaja Ţestoaselor pentru că este locul preferat al acestora pentru depunerea ouălor. Nisipul este fin, plaja – lungă, iar apa – albastră şi cristalină, numai bună pentru bălăcit în zilele toride din miezul verii.

Plaja Iztuzu

Laguna albastră – Plaja Oludeniz

Ca să ajungi în acest mic colţ de rai intri într-un parc naţional protejat de o frumuseţe răpitoare. Apa se joacă în nuanţe de albastru şi turcoaz, nisipul fin îţi mângâie tălpile, iar pădurile de pini sunt acolo parcă doar să îţi arate cât de fascinant este pământul pe care trăim. Laguna albastră apare frecvent în topul cu cele mai frumoase plaje din lume, aşa că dacă ajungi prin zonă e musai să mergi s-o vizitezi.

Laguna albastră – Plaja Oludeniz
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora