fbpx

Căutare

Share this article

Deși este o destinație extrem de îndepărtată, China atrage din ce în ce mai mulți turiști români, dornici de o experiență asiatică autentică. Dar cât costă o vacanță în China? Desigur, răspunsul depinde de foarte multe lucruri: durata vacanței, tipurile de servicii alese, obiectivele pe care doriți să le vizitați. Dar ca să vă faceți o idee despre cât de scumpă sau ieftină este o vacanță în China,  oi vă oferim câteva informații legate de costurile la transport, mâncare, cazare sau obiectivele turistice. Nu uitați că pentru a merge în China aveți nevoie de viză!

Cât costă o vacanță în China?

China, o țară a contrastelor: care sunt cele mai scumpe orașe

Înainte să vă planificați bugetul pentru o vacanță în China, trebuie să știți că prețurile variază foarte tare de la o zonă la alta. De exemplu, Hong Kong și Macau sunt într-o altă ligă: sunt, de departe, cele mai scumpe orașe din China. Deși China este, în general, o țară ieftină, dacă mergeți în Hong Kong sau Macau aveți nevoie de un buget serios.

Apoi, urmează orașele de “liga a doua”: Shanghai, Beijing, Shenzhen, Hangzhou, și Guangzhou.

În cea de-a treia categorie intră Guilin, Chengdu și Xi’an.

Apoi, mai există orașe și de categoria a patra: Harbin și tot ce a rămas nemenționat.

Cât costă un bilet de avion din România în China

Fie ca alegi să zbori la Shanghai sau Hong Kong, va trebui să o faci cu escală. Pe scanerele online, un bilet de avion din București către China pleacă de la 450 -500 de euro, la care se mai adaugă diverse taxe.

Cât costă cazarea în China

Alegerea cazării nu ar trebui să vă pună mari probleme dacă plănuiți o vacanță în China: oferta este foarte variată. Pentru o experiență de lux, la un hotel de cinci stele în Macau, o noapte costă 250 de dolari, iar la Hong Kong 370 de dolari. Prețurile scad pe măsură ce mergem în orașe mai ieftine: o zi de cazare la cinci stele în Shanghai sau Beijing costa în medie 160 de dolari, iar la Guangzhou’ 130. În Xi’an o cameră la un hotel de cinci stele costă doar 100 de dolari, iar în Guilin 80.

Când rezervați cazarea în China, ar trebui să țineți cont de faptul că un hotel de trei stele este cam echivalentul unuia de 1-2 stele în Europa. La trei stele, o cameră în Beijing costa în jur de 50 de dolari.

Cine vrea să meargă cu buget redus, ar trebui să știe că o noapte la un hostel din Beijing costa în jur de 15 dolari.

Cost costă mâncarea în China

În China, mâncarea este foarte ieftină, mai ales dacă alegi varianta street food. În principiu, restaurantele oferă aceeași mâncare pe care o găsești și pe stradă, dar la un preț mai mare. Mâncarea chinezească, în special, este extrem de ieftină: o farfurie mare de noodles mâncată pe stradă poate costa numai un dolar. Mâncarea europeană / vestică costa însă mai mult China. De exemplu, o masă la un restaurant de nivel mediu chinezesc costa circa 7 dolari de persoană, iar la un restaurant cu meniu internațional circa 15-20 de dolari.

Cât costă transportul în China

Atunci când calculezi cât costă o vacanță în China, trebuie să ții cont și cât dai pe transport. Vestea bună e că în China transportul nu este prea scump.

Iată, orientativ, cât costă un bilet de tren între principalele orașe din China:

Guangzhou- Guilin – (USD$ 55 – 65)

Guilin -Xi’an – ($ 105)

Xi’an – Suzhou – ($ 85)

Beijing – Xi’an – ($ 70)

Shanghai – Beijing – ($ 120)

Hong Kong – Shanghai (Deluxe Soft Sleeper) – ($134)

Transportul public în orașe este foarte ieftin: media pe zi pentru o persoană ar fi cam de 4 dolari.

Cât costă intrarea la obiectivele turistice

Cât costă o vacanță în China depinde foarte mult și de câte obiective turistice ajungi să vezi. Totuși, partea bună e ca și în ceea ce privește atracțiile turistice, prețurile sunt destul de bune: majoritatea biletelor de intrare costă până în 20 de dolari.

Ca să vezi cât costă biletul la principalele obiective turistice din China, intră pe  intochinatravel.com.

 Ofertele agențiilor de turism

Dacă ți se pare prea complicat să planifici pe cont propriu o vacanță în China, poți apela la ofertele agențiilor de turism din România. Acestea oferă circuite în China cu prețuri pornind de la 1000-1500 de euro de persoană.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO