fbpx

Căutare

Share this article

Cât costă o vacanță în Egipt? Cât te ține buzunarul. Însă, important de menționat este faptul că, în afară de zborul cu avionul care este destul de costisitor, cazarea, mâncarea și transportul sunt foarte ieftine, comparativ cu Europa sau America.

Egiptul este una dintre țările care captivează an de an interesul oamenilor din întreaga lume. Fascinanta sa istorie, monumentele impresionante și cultura bogată, atrag turiști în fiecare an. Însă, spre deosebire de multe capitale europene unde vrei să explorezi singur orașul, în Egipt este indicat să ai un ghid cu tine, având la dispoziție o istorie abundentă, fiecare bucățică de piatră venind cu sute de povești la pachet. Ideea costului unui ghid care se adaugă la celelalte cheltuieli, nu e tocmai pe placul nostru, motiv pentru care ajungem să ne întrebăm cât costă o vacanță în Egipt.


Citește și: 5 motive să vizităm Egiptul


Ideea acestui material este pur informativă, motiv pentru care voi propune un calcul pentru o vacanță de 8 zile și 8 nopți, la începutul lunii septembrie 2019, în care să vezi cele mai importante atracții turistice din Egipt. Itinerariul va începe din Cairo și va include o excursie de o zi la Alexandria, precum și o călătorie pe râul Nil ce include o vizită de jumătate de zi la Abu Simbel. Costurile de mai jos sunt pentru o singură persoană, așa că dacă vrei să călătorești în cuplu sau cu familia, prețurile se dublează sau triplează.

Cât costă o vacanță în Egipt? Costuri estimate:

  • Zborul de avionul – 300 euro (compania Tarom propune cel mai mic cost pentru un zbor direct, însă orele de zbor sunt extrem de inaccesibile)
  • Cazare – 350 de euro
  • Transport local și ghid– 640 euro
  • Mâncare și băutură – 90 de euro
  • Atracții turistice – 320 euro
  • Alte cheltuieli – 200 euro

Total: 1600 euro

Evident că vei găsi și mult mai ieftin, însă, trebuie să fii foarte atent ce alegi.

Portul Luxor de pe Nil, Foto: iStock

Cât costă o vacanță în Egipt? Transportul

Cu zborul cu avionul am lămurit-o. Evident, în altă perioadă, dacă te interesezi din timp, s-ar putea să găsești bilete de avion mai ieftine, însă asta presupune o vânătoare continuă de oferte.

Cea mai scumpă parte a vacanței în Egipt este transportul local, mai exact excursiile ghidate.

A vizita Egiptul este chiar simplu dacă urmezi următoarele sugestii. Punctele cheie ale Egiptului și atracțiile istorice și monumentele, iar pentru asta chiar ai nevoie de un ghid local. Ghidul te va lua și te va aduce înapoi la cazare, fără să mai ai tu nici un stres.  Acest lucru este valabil și pentru croaziera pe Nil ce include toate transporturile, preluarea de la Luxor, transferul la aeroportul Aswan și transportul între toate obiectivele. Croaziera pe Nil poate avea prețuri diferite, de la una ieftină în care îți petreci noaptea pe punte, la una foarte scumpă, de lux. Vei pierde ceva timp pentru research însă cu siguranță vei găsi o excursie potrivită pentru tine ce se va întinde la 5 zile și patru nopți, cu toate mesele și transportul inclus. Un preț mediu este de aproximativ 400 de euro de persoană.

Pentru asta trebuie să ajungi de la Cairo la Luxor, iar pentru asta poți alege un zbor cu avionul sau o excursie de o noapte cu trenul, amândouă costând aproximativ 100 de euro. Cel mai potrivit este zborul deoarece este foarte rapid și vei mai avea timp să vizitezi Luxor, supranumit orașul palatelor.

În ceea ce privește transferul de la aeroport la hotel, toată lumea sugerează să alegi un hotel care oferă acest serviciu și care, de obicei costă aproximativ 10 euro. Taximetriștii în Cairo sunt destul de agresivi și dacă ai nevoie să apelezi la serviciile unuia dintre ei, negociază tariful dinainte și asigură-te că pornește aparatul. Taxiurile care folosesc aparatul de taxat sunt extrem de convenabile la preț.

Cât costă o vacanță în Egipt? Cazarea

Din moment ce croaziera pe Nil include și cazarea, vei mai avea nevoie de 4 nopți de cazare într-un hotel: 3 în Cairo și una in Luxor (daca alegi să zbori cu avionul). Pentru patru nopți de cazare în Egipt, costul estimat este de 350 de euro, însă, poți găsi mult mai ieftin. Sunt foarte multe oferte de cazare, dar dacă te ocupi din timp, vei găsi cele mai bune hoteluri la cele mai mici prețuri.

Atracții turistice

Egiptul este numai despre atracții turistice, dar vestea bună este că foarte multe dintre ele vor fi acoperite de croaziera pe Nil: Valea Regilor, Templul Luxor, Templul Karnak, Queen Hatshepsut’s Temple, kom Ombo, Edfu și multe altele. Astfel, îți mai rămân puține atracții pentru care trebuie să plătești. Una dintre ele este Abu Simel, iar ghidul privat pentru un astfel de tur costă aproximativ 80 de euro de persoană.

O excursie de o zi la Alexandria reprezintă un cost suplimentar, însă dacă alegi să o faci cu un ghid, vei primi și prânzul în prețul de 80 de euro de persoană.

Mai poți alege o excursie matinală cu balonul cu aer cald în Luxor și prețul pentru această experiență este de 60 de euro de persoană.

Îți mai rămân marile piramide și muzeul Cairo, o combinație perfectă pentru o zi, ce costă 40 de euro. Un tur complet al orașului Cairo este aproximativ 60 de euro de persoană.

Templul din Abu Simdel, Foto: iStock

Cât costă mâncarea și băutura în Egipt?

Acestea din urmă au prețuri foarte rezonabile și este chiar ușor să rămâi în buget. Croaziera pe Nil are 3 mese pe zi incluse, dar care nu includ și băuturile. Oricum, un prânz ajunge la 8 euro de persoană, o cină nu depășește 10 euro de persoană, iar apa de băut costă aproximativ 2 euro pe zi.

Alte cheltuieli?

Egiptul nu este o mecca a shoppingului, însă ai multe suveniruri din care poți alege. Iar dacă vizitezi piața din Cairo, vei pleca cu siguranță cu ceaiuri și condimente.

Păstrează bani pentru toaletele publice, vei avea nevoie, dar și pentru bacșișuri, inclusiv pentru ghizi, cultura bacșișului fiind foarte bine dezvoltată în această țară.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO