Căutare

Share this article

O vacanță în Himalaya este văzută deseori ca o aventură greu de atins de turiștii de rând, dar puțini știu că nu trebuie să fii alpinist profesionist pentru a descoperi frumusețea locului cu cele mai înalte vârfuri muntoase din lume.

Cel mai înalt sistem muntos de pe Pământ este situat în Asia Centrală între câmpia Indo-Gangetică și Podișul Tibet. Himalaya formează o barieră naturală, în special climatică, între deșerturile muntoase ale Asiei Centrale și zonele tropicale ale Asiei de Sud. În Himalaya găsești un peisaj încântător al munților, al văilor adânci și al ghețarilor, dominat de Muntele Everest, la 8.848 m deasupra nivelului mării.

Dacă ești hotărât să pleci într-o vacanță în Himalaya, trebuie să știi câteva lucruri esențiale. Cele mai bune trasee montane din zonă sunt cele care trec prin India, Nepal, Tibet, Burma și Pakistan.

Cât costă o vacanță în Nepal

Printr-o agenție de turism, o vacanță în această destinație pornește cam de la 1000 euro de persoană și poate depăși 2500 de euro, în funcție de program și durată. De obicei, în ofertă sunt incluse transport cu avionul, cazarea și intrările la obiectivele turistice din program.

Pentru a ajunge în Nepal ai nevoie de viză, așa că adaugă încă 200 de lei. De asemenea, trebuie să plătești taxele de aeroport care sunt în jur de 350 euro. Banii de cheltuială trebuie să includă asigurarea medicală obligatorie, apa și mâncarea, plus o sumă de bani pe care să o ai la tine pentru cheltuieli neprevăzute.

O vacanță în Tibet va avea costuri identice cu vacanța din Nepal. Un circuit de două săptămâni în Tibet costă la o agenție de turism aproximativ 2300 euro, fiind incluse transportul cu avionul, mâncarea, obiectivele turistice și ghidul. Celelalte taxe râmân neschimbate, astfel că va trebui să iei și asta în calcul. 

Cât costă o vacanță în India

O vacanță de o săptămână în India, cu demipensiune la hotel de 4 stele, avion inclus, transport cu autocar pe tot parcursul circuitului, ghid, pleacă de la 850 de euro.

Prețul pentru o noapte de cazare în India variază în funcție de condiții. Pentru o cameră fără condiții, plătești în jur de 10 euro, iar pentru una cu condiții decente, în jur de 20 de euro.

O masă decentă la restaurant te poate costa între 3 și 35 de euro. Ține cont însă că locul din care alegi să-ți cumperi mâncarea este foarte important pentru sănătatea ta.Cât costă să urci pe Everest

Aici lucrurile stau cu totul diferit. Dacă pe biletul de avion dai în jur de 1500 de euro, expediția și tot ce presupune ea ar putea ajunge la câteva zeci de mii de euro. Doar taxa de vârf pentru a urca pe Everest este undeva la 10.000 de euro.

Nu poți urca pe munte fără echipament, iar Everestul nu este un munte ca oricare altul. Astfel, echipamentul te poate costa în jur de cel puțin 5000 de euro.

În plus, dacă nu ești un alpinist cu experiență, ai nevoie de oxigen suplimentar și de o întreagă armată de șerpași care să te ajute să atingi vârful. Iar asta costă alte câteva zeci de mii de euro.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO