Ce mai fac acum actorii din Seinfeld? Și cum arată azi George, Eleine sau Kramer? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Ce mai fac acum actorii din Seinfeld? Și cum arată azi George, Eleine sau Kramer?

Seinfeld a devenit faimos pentru că este un „show despre nimic”. În loc de dramă tentantă sau mistere profunde care necesită sezoane întregi pentru a se dezvălui, Seinfeld s-a concentrat asupra vieții de zi cu zi a unui grup de prieteni din Manhattan. Centrat în jurul lui Jerry Seinfeld – un personaj care este doar o versiune ușor fictivă a lui Seinfeld însuși – și prietenii săi Elaine (Julia Louis-Dreyfus), George (Jason Alexander) și Kramer (Michael Richards), serialul a fost o privire despre viață care se poate identifica și amuzantă.
Share this article

Seinfeld a devenit faimos pentru că este un „show despre nimic”. În loc de dramă tentantă sau mistere profunde care necesită sezoane întregi pentru a se dezvălui, Seinfeld s-a concentrat asupra vieții de zi cu zi a unui grup de prieteni din Manhattan.

Centrat în jurul lui Jerry Seinfeld – un personaj care este doar o versiune ușor fictivă a lui Seinfeld însuși – și prietenii săi Elaine (Julia Louis-Dreyfus), George (Jason Alexander) și Kramer (Michael Richards), serialul a fost o privire despre viață care se poate identifica și amuzantă.

Serialul a rulat timp de aproape un deceniu, s-a încheiat în 1998, după difuzarea a 180 de episoade în nouă sezoane

De-a lungul cursului său, Seinfeld a câștigat 68 de nominalizări la Emmy și a devenit un fenomen cultural, popularizând lucruri precum sărbătoarea Festivus și creând fraze des citate precum „yada yada”.

De atunci, distribuția lui Seinfeld a continuat să-și modifice cotele de comedie, acționând și producând spectacole de succes precum Veep și Curb Your Enthusiasm.

Jerry Seinfeld ca Jerry Seinfeld

Jerry Seinfeld a jucat o versiune a lui în sitcom, jucând rolul unui stand-up comedian ușor celebru, care a jucat în cluburile de comedie din jurul orașului New York. Avea un grup de prieteni iubitor, dar foarte excentric.

În viața reală, Seinfeld s-a născut în New York City și a fost un comedian foarte desăvârșit înainte de a-și obține propria emisiune TV. La începutul carierei sale, a cântat alături de legende precum Rodney Dangerfield și Larry David, care în cele din urmă aveau să servească drept scriitor, producător și actor ocazional pentru Seinfeld.

Jerry Seinfeld

După ce spectacolul s-a încheiat în 1998, Seinfeld a lucrat la diferite proiecte, inclusiv primul său film major, Bee Movie din 2007, unde nu numai că a jucat rolul principal, ci și a co-scris scenariul și a servit ca producător. Filmul a devenit un succes și a încasat peste 293 de milioane de dolari.

Seinfeld este căsătorit cu Jessica Seinfeld din 1999 și cei doi au trei copii: Sascha, născut în 2000; Julian, născut în 2003; și Shepherd, născut în 2005.

Citește și: Viața lui Richard Hammond, cel mai carismatic prezentator al celebrei emisiuni Top Gear, omul care flirtează cu moartea prea des şi prea mult

Julia Louis-Dreyfus ca Elaine Benes

Julia Louis-Dreyfus a jucat rolul Elaine Benes, prietena și fosta iubită a lui Seinfeld. Rolul i-a adus actriței șapte nominalizări consecutive la Emmy – și o victorie – între 1992 și 1998.

În mare parte a anilor ’90, actrița și-a petrecut timpul jucând în Seinfeld. În 2023, Louis-Dreyfus a spus PEOPLE că a îndurerat finalul show-ului pentru că a devenit o parte atât de importantă din viața ei. „A existat o adevărată perioadă de durere când spectacolul s-a încheiat, care a fost reală și simțită pentru că ne-am iubit cu toții atât de mult… Am vrut să continui să lucrez. Am vrut să continui să fac chestia asta numită actorie. Am vrut să continui să-l urmăresc. , ceea ce am reușit să fac, ceea ce este grozav.”

Julia Louis-Dreyfus

Louis-Dreyfus a continuat să aibă o carieră înfloritoare încă din perioada petrecută pe Seinfeld. Nu numai că actrița s-a întors la SNL de mai multe ori, dar a avut și roluri recurente în emisiuni precum Curb Your Enthusiasm, The Simpsons și Arrested Development. Ea este cel mai bine cunoscută pentru rolurile sale principale din Noile aventuri ale bătrânei Christine și Veep.

Vedeta Seinfeld încă joacă, doar în 2023 a jucat în numeroase proiecte, printre care You Hurt My Feelings, You People și filmul A24 Tuesday.

Louis-Dreyfus este, de asemenea, mamă și soție. În 1987, s-a căsătorit cu fostul ei co-star la SNL, Brad Hall. Cuplul are doi fii, Henry și Charlie, care sunt și actori – Charlie a jucat în The Sex Lives of College Girls, iar Henry a apărut în White House Plumbers.

Jason Alexander ca George Costanza

Jason Alexander l-a jucat pe George Costanza, bunul prieten al lui Jerry care a intrat adesea în relații… și apoi a fost părăsit la scurt timp după.

Seinfeld a fost al treilea sitcom în care a jucat Alexander. După ce a crescut în New Jersey, actorul a apărut în două emisiuni de scurtă durată, E/R și Everything’s Relative, dar abia după Seinfeld actorul a obținut recunoașterea internațională.

Într-un interviu din 2022 la Today, gazdele Hoda Kotb și Jenna Bush Hager l-au întrebat pe actor ce continuă să îl facă pe Seinfeld atât de cunoscut și de popular. Alexander a răspuns: „Jerry [Seinfeld] și Larry [David] aveau o etică în acest sens care spunea că dacă este amuzant, e bine… amuzant domnea suprem.” El a continuat: „Ceea ce era amuzant atunci este încă amuzant acum, iar oamenii se uită doar la asta ca să râdă”.

De la încheierea lui Seinfeld, Alexander a jucat roluri recurente în seriale precum Curb Your Enthusiasm, Young Sheldon și The Marvelous Mrs. Maisel.

Jason Alexander

Pe lângă rolurile sale de televiziune, el este și o figură proeminentă în lumea teatrului. Alexander a jucat în piese de teatru și musicaluri de succes precum Merrily We Roll Along, The Producers și Fish in the Dark. De asemenea, a regizat numeroase producții, inclusiv piesa The Cottage, care se află în prezent pe Broadway și îi are în distribuție pe Laura Bell Bundy și Eric McCormack.

În afara ecranului, Alexander este căsătorit cu actrița și artista Daena Title din 1982. Title este o pictoriță care găzduiește expoziții ale operei sale din 1997. Cuplul are doi copii, Noah și Gabe, deși își păstrează viața de familie relativ privată.

Michael Richards ca Cosmo Kramer

Comediantul născut în Los Angeles, Michael Richards, l-a interpretat pe emblematicul Cosmo Kramer – mai bine cunoscut sub numele de Kramer. Kramer era vecinul lui Jerry care se găsea mereu în apartamentul lui Jerry. Personajul a fost inspirat de adevăratul vecin al co-creatorului David, comediantul Kenny Kramer.

Înainte de Seinfeld, Richards lucra deja în spațiul comediei. Pe lângă faptul că este un stand-up comedian profesionist, el a jucat anterior și în seria de schițe Fridays împreună cu David și mai târziu a avut un rol recurent în St. Elsewhere.

Michael Richards

După timpul petrecut pe Seinfeld, Richards a jucat comedie stand-up. De asemenea, a avut câteva roluri minore, apărând în Curb Your Enthusiasm de câteva ori în 2009 și având un rol recurent în sitcomul de scurtă durată al lui Kirstie Alley, Kirstie.

În viața sa personală, Richards a fost căsătorit cu Cathleen Lyons timp de 18 ani. Înainte de divorț, în 1992, au avut o fiică, Sophia. În 2010, Richards s-a căsătorit cu actrița Beth Skipp și cuplul are un fiu pe nume Antonio.

Wayne Knight ca Newman

În ciuda faptului că este doar un personaj secundar, Newman al lui Wayne Knight rămâne unul dintre cele mai iconice din serie. Newman locuia pe hol față de Jerry și cei doi aveau adesea conflicte, care au fost doar agravate de participarea constantă a lui Newman la planurile sălbatice ale lui Kramer.

Înainte de a se alătura distribuției Seinfeld în 1992, Knight avea deja roluri secundare în filme precum Dirty Dancing și Basic Instinct. Deoarece era doar un personaj recurent pe Seinfeld, Knight a avut timp să filmeze și alte proiecte populare în timpul serialului. Cele mai notabile au fost rolurile sale din Jurassic Park și 3rd Rock from the Sun.

Wayne Knight

După încheierea lui Seinfeld, Knight a continuat să joace în seriale și filme precum Hot in Cleveland și The Exes și a dat vocea The Penguin în Harley Quinn.

Knight s-a căsătorit cu artistul de machiaj Paula Sutor într-o ceremonie din 1996 la casa lui Richards, dar cuplul a divorțat în 2003. Trei ani mai târziu, Knight s-a căsătorit cu editorul de film Clare Knight, cu care are un copil.

Jerry Stiller ca Frank Costanza

Regretatul Jerry Stiller a jucat rolul tatălui ticălos al lui George, Frank. Publicul îi poate mulțumi lui Frank pentru popularizarea versiunii lui Seinfeld a Festivus, o sărbătoare „pentru noi, ceilalți”, așa cum ar spune el.

Născut în New York City în 1927, Stiller a fost perfect pentru rolul unui newyorkez experimentat care a văzut totul. Dar cariera lui Stiller a început cu mult înainte de Seinfeld. În 1954 s-a căsătorit cu o colegă de comedie și interpretă Anne Meara și împreună au jucat ca duo-ul de comedie Stiller & Meara de-a lungul anilor ’60. Stiller a apărut în The Mike Douglas Show și Johnny Carson’s The Tonight Show și a avut, de asemenea, roluri în filme de succes precum Airport 1975 și ambele filme Hairspray.

Jerry Stiller

În același an în care s-a încheiat Seinfeld, Stiller a obținut un alt rol de tată într-un sitcom, interpretându-l pe Arthur Spooner în hitul The King of Queens. Seria a rulat din 1998 până în 2007, iar Stiller a apărut în 206 episoade.

Stiller este cunoscut și pentru că este tatăl actorului Ben Stiller. El și Meara au împărțit și o fiică, Amy. Stiller a murit din cauze naturale în 2020, la vârsta de 92 de ani, lăsând în urmă o moștenire de comedie.

Estelle Harris ca Estelle Costanza

Estelle Harris a jucat-o pe Estelle Costanza, mama lui George și soția lui Frank. E zgomotoasă, iute la minte și plină de fraze hilare.

Născut și crescut în N.Y.C., Harris a avut o carieră comercială înfloritoare înainte de a se alătura distribuției lui Seinfeld. După Seinfeld, Harris a devenit cel mai cunoscut ca actor de voce, în special luând rolul doamnei Potato Head în franciza Toy Story, precum și personaje din seriale precum Dave the Barbarian, Fanboy și Chum Chum și Jake and the Never Land. Piratii. Ea a apărut și în serialul Disney Channel The Suite Life of Zack and Cody.

Estelle Harris

În 1953, s-a căsătorit cu Sy Harris și împreună au avut trei copii. În 2022, Harris a murit la vârsta de 93 de ani. Fiul ei de pe ecran, Jason Alexander, a adus un omagiu actriței pe X (fostul Twitter) a doua zi după moartea ei, scriind: „Unul dintre oamenii mei preferați a murit – televizorul meu. mama, Estelle Harris. Bucuria de a te juca cu ea și de a savura râsul ei glorios a fost un răsfăț. Te ador, Estelle. Dragoste familiei tale. Seninătate acum și întotdeauna.”

Citește și: Fenomenul Beverly Hills 90210

Barney Martin ca Morty Seinfeld

Barney Martin l-a interpretat pe Morty Seinfeld, tatăl lui Jerry, care și-a câștigat existența vânzând haine de ploaie. De asemenea, a inventat un trenci fără centură pe care l-a numit „Executiv”, care a ajuns să joace un rol proeminent într-unul dintre episoadele emblematice din două părți ale lui Seinfeld.

La fel ca mare parte din distribuția lui Seinfeld, Martin s-a născut în N.Y.C. Potrivit necrologului său din The New York Times, Martin a avut multe cariere de-a lungul vieții. Înainte de a se alătura industriei divertismentului, a servit în Marina în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și mai târziu a devenit detectiv.

Barney Martin

Prima sa mare pauză în divertisment a avut loc în 1968, când a jucat în The Producers de Mel Brooks. De asemenea, a creat rolul lui Amos în musicalul Chicago și a jucat în premiera emisiunii din 1975 pe Broadway. Martin a continuat să apară în numeroase seriale înainte de a-și obține rolul pe Seinfeld, inclusiv Night Court, Punky Brewster și seria originală 21 Jump Street. Martin a murit de cancer în 2005.

Liz Sheridan ca Helen Seinfeld

Liz Sheridan a jucat-o pe Helen Seinfeld, mama lui Jerry care l-a iubit mai mult decât orice, în ciuda sâcâielilor ei constante.

Pe lângă rolul ei din Seinfeld, Sheridan a jucat și în sitcomul SF ALF din 1986 până în 1990 și a apărut în emisiuni precum Kojak, The A-Team și Cagney & Lacey. În 2000, actrița născută în New York a lansat și o carte de memorii, Dizzy & Jimmy: My Life with James Dean.

Liz Sheridan

Titlul provine de la porecla lui Sheridan „Dizzy”, iar cartea a relatat relația ei cu actorul James Dean. Cei doi s-au cunoscut la începutul anilor 1950, în timp ce Sheridan era dansator în New York City, iar Dean își construia cariera pe Broadway. „A fost prima dragoste pentru noi doi”, a spus Sheridan pentru PEOPLE în 1996. „Jimmy nu era un rebel și nu avea niciun motiv. Cred că era doar timid.”

În cele din urmă, Dean s-a mutat în Los Angeles, pe măsură ce cariera lui a decolat, iar cei doi s-au despărțit cu câțiva ani înainte de moartea sa. În 2022, Sheridan a murit la vârsta de 93 de ani.

Citește și: Tot ce nu știai despre actorii din Friends: Secretele din spatele creării personajelor din celebrul serial american

Larry David în rolul lui Various

Larry David a contribuit la crearea ideii originale pentru Seinfeld și a servit ca scriitor, producător și actor pe tot parcursul mandatului său.

David a apărut în spectacol în numeroase momente – ca pasager într-un avion, ca personaj la televizor, un pieton care trece și multe altele – dar este cel mai bine cunoscut pentru că și-a exprimat vocea șefului lui George, George Steinbrenner, bazat pe adevăratul proprietar al Yankees.

Larry David

De când a participat la spectacol, actorul născut în Brooklyn a devenit cel mai cunoscut pentru comedia sa HBO Curb Your Enthusiasm. Serialul a avut premiera în 2000 și a difuzat 11 sezoane, cu un al 12-lea sezon deja aprobat de HBO. Între 2015 și 2020, David a devenit, de asemenea, oarecum un obișnuit al Saturday Night Live, găzduind spectacolul de două ori și revenind în mod regulat pentru a-l portretiza pe Bernie Sanders în diferite schițe.

În afara ecranului, David este căsătorit cu producătorul Ashley Underwood. Cei doi s-au cunoscut în 2017 la o petrecere de naștere a actorului Sacha Baron Cohen și s-au căsătorit în 2020. David mai are două fiice, Cazzie David și Romy David, pe care le împarte cu fosta sa soție Laurie David.

Sursa foto: Facebook

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora