Căutare

Share this article

Dacă organizezi petrecerea de Revelion acasă, atunci pregătește-te de treabă. Cu ce te îmbraci. Ce muzică o să alegi pentru invitați. Și mai ales, ce vei alege să gătești pentru oaspeții tăi. Și noi am avut această ultimă întrebare, așa că am ales să ne întrebăm câțiva prieteni despre mâncărurile pe care le-au ales ei pentru meniul de Revelion.

Așa că am început un drum culinar prin București. Și cum redacția noastră este la Cișmigiu, ne-am început călătoria prin vecini la Hotel Epoque și am vorbit cu Chef Samuel Le Torriellec de la Restaurantul L’Atelier. Am urcat pe Calea Victoriei și ne-am oprit la hotelul Hilton unde am vorbit cu Chef Alexandru Chioaru, pentru o porție de vita bella italienească. În cele din urmă, am ajunsla Arcul de Triumf și am vorbit cu Remus Nica de la ARC Bakery.

Am căutat cele mai interesante preparate pentru meniul de Revelion. Sperăm să vă placă și vouă la fel de mult ca nouă. Pregătiți de aventura gastronomică din București?

Prima oprire: vis-a-vis de Parcul Cișmigiu, de vorbă cu Chef Samuel Le Torriellec de la Restaurantul L’Atelier

Vă spuneam că prima oprire a fost cât mai aproape de redacția noastră. Așa că am trecut parcul de la Palatul Universul la Hotelul Epoque și ne-am întâlnit cu Chef Samuel Le Torriellec care ne-a recomandat un meniu simplu, dar super gustos:

  • Starter: stridii, ficat de gâscă, Saint Jaques, somon marinat și tartar de crevete
  • Felul principal: Beef Wellington și piure cu trufe

Pentru Beef Wellington, Bei Ce Vrei ne recomandă un vin roșu de tip bordolez: Reserve Mouton Cadet 

  • Desert: înghețată și Omelette norvégienne

A doua oprire: meniul de Revelion recomandat de Chef Alexandru Chioaru de la Roberto’s

Am vorbit  despre masa de Revelion, iar s-a gândit imediat la câteva preparate nu doar gustoase, ci și sofisticate. Evident un meniu  tradițional italienesc. Ales este unul dintre acei oameni pasionați a căror plăcere de a găti și dăruire se regăsesc în preparatele pe care ni le pune pe masă. Așa că, ar trebui să îl credeți pe cuvânt și să încercați meniul lui:

  • Paste: Ravioli umplute cu sfeclă și carne de vițel, trufe albe sau negre și scalie – carne care este un pic afumată. Totul servit în unt de bivoliță.

Ravioli umplu cu sfeclă și carne de vițel … hmmm, merg perfect combinate cu un vin sec, cu taninuri foarte prezente, aciditate peste medie, buchet complex către zona de condimente, maturat și învechit în sticlă: Lacerta Cuvee IX 

  • Fel principal: Vițel de Cremona care este extrem de fraged, servit cu morele (ciupercile care sunt mai scumpe ca trufele)

Pentru acest vițel de Cremona, Bei Ce Vrei ne recomandă un vin roșu cu alcoolul bine integrat și taninuri rotunde: Liliac – fetească neagră & merlot

  • Pește: Stridii, clar

Următoarea oprire: Meniul de Revelion recomandat de Remus Nica de la ARC Bakery

Am mers mai sus pe Calea Victoriei, am trecut pe Șoseaua Kiseleff și m-am oprit la Arcul de Triumf, exact în incinta Comitetului Olimpic și Sportiv Roman. Acolo m-am întâlnit cu Remus Nica, la ARC Bakery. Am vorbit diverse despre el, despre Franța și despre restaurantele de la noi. Și evident, nu putea pleca de acolo fără să gust un croissant cu migdale și fără să vorbesc puțin despre meniul de Revelion. Așadar, Remus, ce ar trebui să avem neapărat pe masa la trecerea dintre ani:

  • Fel principal: eu aș merge pe vițel pentru masa de Revelion
  • Desert: neapărat tort de ciocolată

Iar acest tort de ciocolată va merge minunat în compania unui single malț din regiunea Highland: Highland Park 12yo 

Și tot de la Remus am înțeles că de Revelion nu avem voie să uităm de foie gras și de șampanie!

Și la final, rețeta de brioșe festive de la PrăjiturEla. 

Share this article
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO