fbpx

Căutare

Share this article

Dacă vrei să ai parte de o vacanță liniștită în Dubai, trebuie să ții cont de obiceiurile și regulile localnicilor, dar mai ales să nu încalci legea. Lucruri care pot părea normale în Europa acolo îți pot aduce amenzi usturătoare sau chiar luni întregi în spatele grațiilor. Iată ce să nu faci în Dubai:

  1. Ce să nu faci în Dubai: nu te îmbraca sexy sau provocator

Codul vestimentar este unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont atunci când ajungi în Dubai, mai ales dacă ești femeie. Astfel, orice ținută sexy sau provocatoare va fi considerată nepotrivită. Sunt locuri în care accesul femeilor este interzis dacă nu sunt îmbăcate “decent”, iar asta înseamnă să fie cât mai acoperite. Uneori nu trebuie să li se vadă nici măcar glezna. Să faci plaja topless este interzis și acest lucru te poate duce direct după gratii!

Vezi și: Cât costă o vacanță în Dubai

  1. Ce să nu faci în Dubai: nu mânca și nu bea în public în timpul Ramadanului

Este interzis să mănânci și să bei în public pe timpul zilei pe perioada Ramadanului. Nu contează dacă ești musulman sau nu. Un cuplu a primit amendă pentru că a băut un suc într-o benzinărie, deci lucrurile sunt cât se poate de serioase. Totuși, regulile sunt încălcate, de obicei, în marile hoteluri, pline de turiști străini. În timpul Ramadanului, multe restaurante își acoperă geamurile pentru ca străinii să poată mânca în liniște, fără să supere pe cineva.

  1. Ce să nu faci în Dubai: nu ai voie să împărți patul cu o persoană de sex opus dacă nu ești căsătorit cu ea

Legea spune că numai persoanele căsătorite au voie să întrețină relații intime sau să împartă un pat matrimonial, însă la hoteluri nu te întreabă nimeni dacă ești căsătorit sau nu. Totuși, e bine să cunoști și acest aspect.

  1. Ce să nu faci în Dubai: nu spune oricui că ești “gay”

Deși legea nu interzice homosexualitatea în Dubai, pentru siguranța persoanelor cu această orientare sexuală ar fi mai bine să păstreze discreția legată de acest subiect.

  1. Ce să nu faci în Dubai: evită gesturile prea tandre în public

Sărutul și ținutul de mână în public intră la categoria “comportament nepotrivit” în Dubai. În 2005, un cuplu britanic a fost condamnat la o lună închisoare după ce o localnică s-a plâns că îndragostiții se sărutau într-un restaurant.

  1. Ce să nu faci în Dubai: nu consuma alcool în public

În Dubai e interzis să bei alcool în public sau să fii în stare de ebrietate. Poți fi amendat, trimis la închisoare sau chiar deportat. Bea doar acasă sau într-un bar.

  1. Ce să nu faci în Dubai: e interzis să ai la tine anumite medicamente

Înainte să mergi în Dubai, dacă ești sub un anumit tratament, interesează-te dacă medicamentele pe care le iei sunt permise de lege. De exemplu, medicamentele pentru tratarea anxietății sunt interzise! La aeroport se fac controale serioase și poți petrece chiar și patru ani la închisoare pentru așa ceva. Nu are rost să mai spunem că posesia de droguri vă poate crea probleme cu adevărat serioase!

  1. Ce să nu faci în Dubai: nu folosi mâna stângă

În Dubai, nu trebuie să folosești niciodată mâna stângă ca să mănânci, să deschizi uși, să faci cunoștință cu cineva sau să saluți. Obiceiul își are originile în vremurile de mai demult, când mâna stânga era folosită pentru treburile mai “murdare”, cum ar fi mersul la toaletă sau curățarea vasului de wc.

  1. Ce să nu faci în Dubai: nu înjura și nu insulta

În Dubai, trebuie să ai mare grijă la limbajul pe care îl folosești. E important să nu jignești pe cineva, să nu vorbești urât de religia lor sau de șeicii lor. O vorbă nepotrivită te poate duce direct la pușcărie.

  1. Ce să nu faci în Dubai: nu fotografia fără să ceri voie

Un lucru esențial în Dubai este să ceri permisiunea oamenilor înainte să faci un lceva. Răpit de peisaje, s-ar putea să începi să faci fotografii “în neștire”, însă ai grijă la acest aspect: nu ai voie să pozezi oameni fără să le ceri voie, în special femei și copii.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO