Căutare

Share this article

Chris Evans, interpretul personajului Căpitanul America în filmele ce au la bază benzile desenate Marvel, ocupă pentru al doilea an consecutiv primul loc în topul Forbes al celor mai profitabili actori de la Hollywood (Best Actor for the Buck), informează revista Variety, citată de News.ro.

De altfel, tânăra generaţie este mai profitabilă decât marile superstaruri hollywoodiene, potrivit topului alcătuit de Forbes.

Pentru a alcătui acest clasament, analiştii de la Forbes au analizat ultimele trei filme relevante – lansate în cel puţin 2.000 de cinematografe – ale actorilor hollywoodieni în perioada 1 iunie 2015 – 1 iunie 2016.

Apoi, jurnaliştii de la Forbes au însumat veniturile operaţionale ale acelor filme şi suma rezultată a fost împărţită la onorariul total primit de fiecare actor pentru acele filme, pentru a afla în acest fel rentabilitatea capitalului investit.

După acest model de calcul, Chris Evans a adus producătorilor hollywoodieni venituri de 135,8 dolari pentru fiecare dolar cu care a fost plătit. Chris Evans l-a interpretat pe Steve Rogers (Căpitanul America) în perioada menţionată în filmele „Captain America: The Winter Soldier”, „Avengers: Age of Ultron” şi „Captain America: Civil War”.

Pe locul al doilea se află Chris Pratt, cu un randament de 125,4 de dolari pentru fiecare dolar încasat, graţie rolurilor sale din filmele „Jurassic World” şi „Guardians of the Galaxy”.

Actriţa Scarlett Johansson încheie podiumul, pe locul al treilea, cu 88,6 dolari pentru fiecare dolar investit, graţie rolului principal din filmul „Lucy” şi personajului Natasha Romanoff (Black Widow) pe care l-a jucat în filmele „Avengers: Age of Ultron” şi „Captain America: Civil War”.

Mila Kunis ocupă locul al patrulea (49,5 dolari la un dolar investit), iar Vin Diesel se află pe poziţia a cincea (32 dolari la 1 dolar plătit).

Topul 10 al celor mai profitabili actori de la Hollywood este completat de Jennifer Aniston (27,8 dolari la 1 dolar plătit), Ben Affleck (20,1 dolari la 1 dolar plătit), Robert Downey Jr. (18,4 dolari la 1 dolar plătit) şi Matt Damon şi Jennifer Lawrence (ambii cu 17,7 dolari la un dolar plătit).

La pomul lăudat… sau cine nu livreză conform cu statutul

La polul opus, Johnny Depp şi Will Smith ocupă primele două poziţii în topul Forbes al vedetelor plătite exagerat la Hollywood în anul 2016, după cum informa Reuters săptămâna trecută, citată de News.ro.  Statutul de star de cinema nu asigură în mod automat succesul de box office.

Editorii revistei Forbes alcătuiesc această listă comparând onorariile estimate primite de actorii din rolurile principale pentru ultimele trei filme ale acestora cu bugetele de producţie şi încasările generate de acele lungmetraje.

În acest fel, s-a calculat că Johnny Depp a adus producătorilor doar 2,8 dolari pentru fiecare dolar cu care a fost plătit. Cauza a fost filmul său „Alice Through The Looking Glass”, care a generat încasări de 300 de milioane de dolari în box office-ul mondial şi a avut un buget de producţie de 170 de milioane de dolari. Şi filmul din 2015 „Mortdecai” a fost un eşec de casă,

Pe locul al doilea în acest top se află actorul Will Smith. „Concussion”, un film din 2015 despre accidentele craniene suferite de jucătorii de fotbal american, cu Will Smith în rolul principal, a generat încasări de doar 13 milioane de dolari, deşi a avut un buget de producţie de peste 34 de milioane de dolari. Precedentele două filme ale starului american, „Focus” şi „After Earth”, au fost, de asemenea, mari eşecuri comerciale. Will Smith a generat un box office de 5 dolari pentru fiecare dolar cu care a fost plătit.

Locurile al treilea şi al patrulea sunt ocupate de Channing Tatum respectiv Will Ferrell.

Topul 5 al vedetelor plătite exagerat la Hollywood este completat de un alt mare favorit al fanilor, actorul George Clooney. Cele mai recente trei filme ale sale, „Hail Caesar”, „Money Monster” şi „Tomorrowland”, au dezamăgit în box office-ul mondial. George Clooney are o rată de returnare a investiţiei de 6,7 dolarui pentru fiecare dolar care i-a fost plătit de producătorii de la Hollywood.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO