Căutare

Share this article

Bucata aceea de carne suculentă, friptă la grătar, cu garnitură de sosuri și salate, între două buăți de chiflă proaspătă și cu cartofi prăjiți… Mmmm, știți despre ce vorbesc! Despre burger. Mă activez imediat la cuvântul burger, de fapt, am impresia că toate simțurile mi se trezesc când aud de acest fel de mâncare. Mi-e puțin rușine, burgerul este un fel de guilty pleasure, dar genele mele de gurmand mă fac să-l caut peste tot.

Și cred că nu sunt singura, mai exact, sunt convinsă că sunt mulți ca mine, așa că m-am gândit să fac o listă cu primele, cele mai bune cinci locuri unde se mănâncă burger în București, așa cum se mănâncă prin Europa. Burgeri buni, excepționali unii dintre ei serviți la nivel de artă culinară, lucru ce poate face din masa de prânz (vă rog, să fie prânz ca să nu ducem depravarea papilelor gustative într-o zonă periculoasă) o experiență frumoasă.

Nu o să fac un top deoarece experiențele mele personale pot fi percepute altfel de către alți consumatori de burger. Poate atunci când am mâncat eu un burger bun într-un anumit local, avusesem o zi excelentă și mi s-a părut că am atins extazul când am luat prima mușcătură, sau poate că un burger excelent mie nu mi-a spus mare lucru pentru că în ziua respectivă ploua și nimic nu putea șterge deprimarea cauzată de vreme.

Dar ca să fiu cât mai coerentă, am aruncat un ochi și pe restogracy.ro, locul unde sunt catalogate localurile din București în funcție de performanță.

Osho Primăverii

Acesta este un local destul de căutat pentru fripturile excelente. Am ales termenul de fripturi pentru că, în definitive, asta sunt, uitând puțin de denumirile englezești sufisticate. Dar au și niște burger excelenți. Puțin fițoși din cauza prețului, dar de foarte bună calitate.

Vedeta meniului este Black Angus Burger, care are un preț de aproximativ 60 de lei.

Vivo Fusion Food Bar

Acest loc este printer preferatele mele, dar asta poate că am mâncat la timpul potrivit în compania potrivită, lucru c ear putea face nerelevant comentariul meu.

Ceea ce pot să spun este că am mâncat The Goodfather Burger și următoarea data, desi sunt fan Halloumi, foarte greu m-am decis să command un burger cu această brânză, fiind legată emotional de prima experiență. Nu am regretat deloc.

Vedeta meniului pare să fie Game of Dijon și costă doar 34 de lei. Eu zic că vedeta meniului sunt cartofii prăjiți cu brânză, fără de care burgerul nu ar mai avea nici o valoare.

Re:Modelier

Locul acesta îmi place pentru că este unul dintre acelea în care îți faci tu singur burgerul. Nu mai stai să te uiți în meniu, la fiecare burger și să spui: „Hm, ăsta îmi place, dar nu prea îmi pica bine ceapa, iar ăsta dacă ar avea și un sos picant ar fi excellent…”.

Ai o hârtie și un pix și te apuci să bifezi ingredientele, dar ți chifla. Am auzit că cineva nu a bifat chifla și a primit burgerul fără. Funny!

Cu 40-50 de lei mănânci extrem de bine, dar și foarte mult. Și atenție, au un meniu pentru mahmureală!

Burger Van

Acesta este un loc hipsteresc aș spune eu, dar foarte, foarte pe gustul nostru. Se laudă cu legume proaspete, pe cât posibil de la producători și carne niciodată congelată.

Prețurile sunt decente, un burger nu trece de 30 de lei, dar e musai să vă luați și cartofii prăjiți cu usturoi și pătrunjel.

Vedeta este Special Burger care este special și altul în fiecare zi și despre care trebuie să ceri informații în locații. Eu am mâncat cu super poftă French Connection și recomand călduros.

Switch.eat

Ca să mînânci aici, trebuie să te gândești de dimineață ca să prinzi unul din burgerii casei SWITCH & EAT CU CARTOFI SI COLESLAW.

Fac doar 30 de bucăți pe zi, iar unul costă 38 de lei, dar merită. E iute, are inele de ceapă caramelizată, niște combinații bune de brânză, bacon și sosuri și o bucată de carne de vită suculentă.

Vedeta este însă THE GATOR BURGER CU CARTOFI SI COLESLAW

Nu am mâncat, cică are carne de crocodile și câteva alte ingredient exotice. Costă 58 de lei, se produce la comandă și durează cam 45 de minute până se face. Clar, trebuie să încerc.

Au și o variantă de burger cu halloumi și carne de miel. Ce poți să-ți dorești mai mult?

Simt că nu am făcut suficiente recomandări așa că, o să mai las două trei idei. Știu că pasionații vor mai mult.

Circus Pub

Un loc nu foarte central, pe lângă Parcul Circului unde se spune că se mănâncă niște burger grozavi și ai nevoie de rezervare ca să prinzi o masa.

Vacamuuu

Un alt burger fițos, dar foarte, foarte bun. Recomand 100% Angus Burger.

Flying Pig

Ce atâta angus beaf. Iată și un burger de porc, absolut delicious. Au si de vită angus, dar într-un loc ca acesta, tot porcul aș allege.

D20

Aici e burgerul studențesc. Nu că este ieftin, ci că este lângă ASE. Și mai e și bun.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO