Căutare

Share this article

Fie că ai poftă de sushi, fie că vrei să mănânci cel mai bun burger sau vrei doar o ciorbă la prânz, trebuie să ştii unde care sunt locurile specializate în astfel de preparate şi de unde le poţi alege pe cele mai gustoase.

Piaţa restaurantelor axate pe anumite nişe de public, sau mai exact, pe anumite feluri de mâncare este în expansiune în Bucureşti şi probabil în toată ţara. Sunt modele adoptate din afară care par să dea rezultate. Restaurante cu 50 de feluri de mâncare în meniu sunt peste tot. Azi trebuie să vii cu ceva nou, cu ceva inedit, iar acest lucru pare să fie o reţetă de succes.

Dar să vedem care sunt aceste locuri şi pentru ce sunt ele faimoase:

Restaurante de sushi

Bucătăria japoneză este tot mai apreciată la noi. Iar când ai poftă de sushi, trebuie să alegi dintre cele mai bune restaurante pentru un gust autentic. Aşadar, ca să nu fac o recomandare subiectivă, am apelat la cei mai buni şi anume la Restocracy pentru o evaluare corectă.

Aşadar, iată care sunt locurile unde se mănâncă sushi bun în Bucureşti:

Ginger Sushi Bar & Lounge este un restaurant de sushi care a intrat pe primul loc în topul Restocracy încă de la deschidere şi acolo a rămas până azi. Este unul dintre restaurantele Radisson Blu, unde poţi mânca sushi extrem de bun şi la un preţ corect.

Kanpai Bistro, se află pe lângă Piaţa Floreasca şi este categorisit drept un restaurant de sushi pentru clasa de mijloc, cu preţuri accesibile şi cu meniu variat şi gustos.

Zen Sushi este descris pe Restocracy ca un restaurant de sushi pentru bucureştenii de rând. Este acel loc unde poţi mânca prânzul, chiar în mijlocul Pieţei Victoria.

Fructe de mare

Restaurante unde se mănâncă peşte şi fructe de mare sunt multe în Bucureşti. Unele mai bune decât altele, dar dacă vrei să mănânci cel mai bun homar, mergi la Dancing Lobsters, în incinta Pescariu Sports& SPA). Acesta este un restaurant cu specific portughez, dar şi locul unde se prepară excelent fructele de mare.

Dacă vrei să mănânci stridii, mergi în Dorobanţi, pe strada Puţul lui Zamfir la Le Vivier, Oyster Bar & Shop. Este un restaurant poziţionat premium, cu produse aduse din Franţa, mai exact din Bretagne si Normandie, cu preţuri mari, dar calitate extraordinară.

Dar să nu uităm de Ivan Pescar & Scrumbia Bar. Este restaurantul lui Ivan Patzaichin şi este fratele restaurantului cu specific pescăresc din Deltă. Mâncarea este absolut senzaţională şi odată gustată, ţi-o vei aminti multă vreme.

Dacă vrei să mănânci pizza sau paste, oferta este extrem de variată. Voi alege doar primele cinci restaurante din topul Restocracy. Personal am încercat câteva, iar acestea chiar oferă un gust aproape identic cu cel italienesc: Animaletto Pizza BarBel Mondo (Parcul Herăstrau)BoccaBorgo MargheritaCapricciosa.

Dacă vrei hot dog, dar nu din acela de pe stradă, ci puţin mai special, mergi la Victoriei 18. Este un concept special de street food, deşi locul arată ca un bistro autentic, extrem de elegant, cu mâncare foarte bună. Şi, poate ai noroc, o poţi întâlni şi pe Ana Lesko, una dintre proprietare.

De la hot dog mergem la burger. Restaurante unde se mănâncă burger sunt destul de multe în Bucureşti, însă aici, fiind pasionată de acest tip de mâncare, voi merge pe recomandarea bazată pe experienţa mea gustativă, dar voi arunca un ochi şi pe recomandările experţilor:

Vivo (Calea Floreasca, 60). Un loc mereu plin de clienţi, cu nişte burgeri delicioşi.

MODELiER (Duzilor nr 12) este un loc foarte boem cu burgeri foarte, foarte buni şi cu servicii de calitate. Iar terasa, extrem de primitoare. E de neratat.

Dupp burgeri, merge un ciolan rotisat, probabil cel mai bun din Bucureşti, făcut după o reţetă austriacă despre care bucătarul spune că a găsit-o pe net. Gusteria este un restaurant bistro unde proprietari sunt cinci prieteni pasionaţi de mâncare bună care aveau nevoie de un loc în care să se întâlnească şi unde să mănânce ciolan. E foarte aproape de Piaţa Romană.

Atâta mâncare grea se spală cu o ciorbă de la Ciorbărie. Undeva pe Calea Dorobanţi, relativ aproape de Piaţa Romană este unul dintre locaţiile unde se mănâncă o super ciorbă de la Ciorbărie. În fiecare zi sunt câteva feluri de ciorbe/supe sau creme, unele mai bune decât altele. Poţi mânca acolo sau poţi lua la pachet. Seamănă extrem de mult cu ciorbele pe care le făceau mamele sau bunicile noastre.

La final, ai nevoie de o îngheţată bună, una de la Gelaterie. Dar ce Gelaterie? Iată topul meu:

Gelato Mio şi Cremeria Emilia.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO