Căutare

Share this article

În restaurantul Eleven Madison Park, din New York, totul pare perfect: de la spaţiile largi, primitoare, adăpostite de o superbă clădire art deco, până la felurile de măncare, ce arată ca nişte opere de artă, şi la modul de servire impecabil. Opera bucătarilor Will Guidara şi Daniel Humm, Eleven Madison Park era cunoscut demult drept unul dintre cele mai apreciate restaurante, însă acum fost declarat oficial, în cadrul unui clasament de specialitate, cel mai bun restaurant din lume.

Clasamentul, ce include şi alte restaurante şi bucătari renumiţi, a fost realizat zilele acestea în cadrul unei ceremonii speciale organizată în Melbourne (Australia) şi dedicată The World’s 50 Best Restaurants, top realizat de revista britanică de specialitate Restaurant. Experţi din domeniul culinar – chefi, jurnalişti specializaţi în gastronomie, proprietari de restaurant – au ales în urma experienţelor trăite în ultimul an în cadrul unor evenimete organizate (în restaurantele vizate) de revista Restaurant.

Foto: Twitter

Meniurile personalizate (inspirate din tradiţiile culinare specifice împrejurimilor New York-ului), atenţia minimalistă acordată fiecărui fel de mâncare (proprietarii au păstrat din cele 14 feluri de mâncare iniţiale doar şapte, în ideea ca potenţialii clienţi să se cncentreze mai bine pe fiecare meniu în parte, printre specialităţile lor regăsindu-se carne de raţa fiartă în miere sau prăjită în lavandă) dar şi atmosfera specială din spaţiile cu pereţi de sticlă şi balcoane ale restaurantului – sunt câteva din aspectele care au convins juriul că Eleven Madison Park este cel mai bun restaurant din lume.

Foto: Twitter

Restaurantul new yorkez a depăşit asfel câştigătorul precedent: restaurantul italian Modena Osteria Francescana, care s-a clasat pe locul al doilea, urmat fiind de restaurantul catalan El Celler de Can Roca (locul al treilea) şi restaurantul francez Mirazur din Menton (locul al patrulea).

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO