fbpx

Căutare

Share this article

Un motiv în plus pentru o vizită la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”din Capitală vara aceasta: din 28 iulie, Hatzegopteryx, cel mai mare dinozaur zburător din lume, care a fost descoperit pe teritoriul României şi este reprodus la scara 1:1, se prezintă publicului.

Cu o deschidere a aripilor de 12 metri şi cu un craniu care măsoară aproape 3 metri, Hatzegopteryx a fost un dinozaur de mari dimensiuni care a trăit acum aproximativ 71-65 de milioane de ani.

Hatzegopteryx, care aparţine Dino Parc, va fi prezentat la Muzeul Antipa în cadrul expoziţiei „Aripi peste timp” şi a fost reprodus conform ultimelor descoperiri făcute de Dan Grigorescu, profesorul care a găsit fragmentele din oasele giganticului dinozaur.

Expoziţia „Aripi peste timp” este deschisă în perioada 28 iulie-14 august, interval în care îl vei putea admira nu doar pe Hatzegopteryx, dar şi pe Pteranodon animatronic şi încă trei exponate, amplasate în exteriorul Muzeului de Geologie. După vizita în Bucureşti, dinozaurii se vor duce la ei acasă, la Dino Parc Râşnov. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO