Cele mai așteptate seriale în 2023. Ce anunță marile rețele de streaming și unde se duce bătălia? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Care sunt cele mai așteptate seriale în 2023, clasificate în funcție de rețelele de streaming ce le difuzează?

Războaiele de streaming de până acum au fost definite de un val de conținut nou, deoarece jucătorii majori au încercat să atragă abonații cu o aprovizionare continuă de programare exclusive.

Dar asta începe să se schimbe, odată cu climatul economic sumbru care determină o nouă conștientizare a costurilor și începe să dezumfle bula de vârf de conținut TV. Într-adevăr, volumul de conținut original lansat de serviciile de top este programat să scadă în acest an pentru prima dată de când au început războaiele de streaming în mod serios.

Volumul de lansare a conținutului original în funcție de platformă

Desigur, asta nu înseamnă că valul de conținut va avea de suferit. Cu un câmp aglomerat de streameri care încă respectă vechea mantră „conținutul este regele”, 2023 va aduce în continuare un număr mare de titluri noi și care revin în flux, chiar dacă acest număr este mai mic decât în anii precedenți.

Având în vedere acest lucru, Variety Intelligence Platform a pregătit din nou o listă cu cele mai așteptate titluri de streaming programate pentru a fi lansate anul viitor.

Cele mai așteptate seriale în 2023 pe NETFLIX

„3 Body Problem”

Fiind primul proiect major al showrunner-ilor David Benioff și D.B. Weiss, de când s-a încheiat „Game of Thrones”, epicul SF „3 Body Problem” ar fi un eveniment TV semnificativ în orice circumstanțe. Cu toate acestea, el va fi primul serial al lui Benioff și Weiss creat în cadrul uneia dintre ofertele generale masive ale Netflix (se pare că are o valoare de 200 de milioane de dolari), ceea ce adaugă un plus. Având în vedere că astfel de oferte devin probabil mai rare, pe măsură ce Hollywood intră într-o nouă perioadă de austeritate, iar Netflix reducând deja costurile, Benioff și Weiss sunt, fără îndoială, sub presiune să demonstreze că pot oferi hituri pentru streamer – ca să nu mai vorbim de a-și repara reputația puțin cârpită după sfârșitul dezbinător al GOT.

„Regina Charlotte: O poveste Bridgerton”

Un prequel al succesului sufocant al Netflix, „Queen Charlotte” va încerca să transforme un serial de succes într-o franciză de origine, ceva care i-a lipsit în mod evident bibliotecii streamerului în toți acești ani. Pare îndoielnic că „Regina Charlotte” va atinge culmile de spectatori ale navei-mamă „Bridgerton”, dar cu EP Shonda Rhimes luând un rol practic (ea nu se ocupă de sarcinile de showrunning la „Bridgerton”, dar o face pentru prequel), este cel puțin destinat să obțină un vibe bun și evaluări puternice.

Avatar: The Last Airbender”

Adaptările live-action de la Netflix ale serialelor de animație populare au dezamăgit până acum (vezi: filmul „Death Note” din 2017, foarte criticat, seria „Cowboy Bebop” din 2021, anulată rapid), dar asta nu a oprit viitorul remake „Avatar” de la Netflix. Serialul original Nickelodeon a fost unul dintre cele mai vizionate titluri de la Netflix luni de zile după debutul său în 2020 și păstrează o bază de fani devotați care ar putea face din noua adaptare un succes major pentru streamer. Plecarea creatorilor seriei originale din proiect din cauza diferențelor creative poate fi un semn de rău augur, dar, în orice caz, „Avatar” rămâne unul dintre titlurile marca Netflix pentru anul viitor.

„The Witcher” Sezonul 3 (vara 2023)

În timp ce „The Witcher” sezonul 2 nu a ajuns la numărul de spectatori adunat pentru primul său sezon (care se află încă printre primele 10 cele mai vizionate seriale în limba engleză de la Netflix), epopeea fantastică rămâne un titlu major și o piesă de franciză cheie pentru Netflix, cu seria prequel „Blood Origin”. Sezonul 3 ar putea vedea, de asemenea, un interes crescut în urma veștii că starul Henry Cavill va părăsi serialul după încheierea acestuia, Liam Hemsworth preluându-și rolul pentru Sezonul 4, deja comandat.

„Extraction 2”

Netflix s-a chinuit deseori să obțină continuarea celor mai de succes filme ale sale, urmările planificate pentru „Bright” și „6 Underground” fiind ulterior anulate. Deci, sosirea „Extraction 2” este o lovitură de stat pentru Netflix; filmul original, care îl prezintă pe starul Marvel, Chris Hemsworth ca mercenar al operațiunilor negre, se află în continuare printre cele mai vizionate filme ale streamerului. „Extraction 2” va servi, de asemenea, ca un caz de testare interesant pentru a stabili dacă sequelele filmelor Netflix, care au fost de mult criticate ca fiind ușor de uitat, pot reuși să atragă publicul înapoi.

Cele mai așteptate seriale în 2023 pe DISNEY+

„The Mandalorian” sezonul 3 (1 martie)

În ciuda numeroaselor călătorii ale Disney+ în galaxia „Războiul Stelelor” din acest an („Cartea lui Boba Fett”, „Obi-Wan Kenobi”, „Andor”), nimic nu a reușit să egaleze succesul seriei sale emblematice, „The Mandalorian”.  Revenirea mult așteptată a lui „Mando” (finalul sezonului 2 a scăzut acum aproape doi ani) îi va oferi lui Disney+ o șansă atât de necesară; deși serviciul a avut un an puternic de creștere internațională, a rămas în urmă față de Netflix și alți streameri în ceea ce privește timpul de vizionare. „The Mandalorian” rămâne unul dintre puținele seriale care a reușit să treacă dincolo de publicul de bază al fanilor devotați ai francizei, așa că sezonul 3 ar trebui să ofere serviciului un impuls semnificativ.

„Secret Invasion”

Prezența personajelor prestabilite în rol principal a fost cel mai de încredere motor al spectatorilor pentru seria Disney+ de la Marvel, demonstrată de cele mai mari hituri „WandaVision”, „Șoimul și soldatul de iarnă” și în special „Loki”. Marea revenire a starului Samuel L. Jackson în franciză ca Nick Fury, ar trebui să ajute la împingerea „Invaziei secrete” spre vârful listei de streaming a Marvel. Serialul va vedea, de asemenea, că albumul „Game of Thrones” Emilia Clarke își va face debutul în MCU, adăugând, fără îndoială, o altă atracție majoră pentru fanii genului.

„Peter Pan și Wendy”

„Peter Pan & Wendy”, un remake live-action al uneia dintre cele mai îndrăgite proprietăți ale Disney, este în lucru de ceva timp; într-adevăr, a ajuns pe lista VIP+ cu cele mai așteptate conținuturi de streaming anul trecut, când încă era programat pentru 2022. Se pare că 2023 va vedea în sfârșit lansarea filmului, moment în care vom afla dacă toți anii de anticipare au fost în beneficiul său.

Cele mai așteptate seriale în 2023 pe HBO MAX

„The Last of Us” (15 ianuarie 2023)

HBO Max a devenit, în mod nesurprinzător, un impuls major pentru serialele HBO, care acum atrag majoritatea spectatorilor în streaming. Ca o adaptare a unui joc video care va atrage probabil mulți spectatori mai tineri „The Last of Us” va continua probabil acest model și poate chiar va extinde diferența dintre vizionarea liniară și cea în flux. Bazat pe popularul joc post-apocaliptic de la Sony (originalul „Last of Us” se numără printre cele mai vândute jocuri PlayStation din ultimul deceniu), seria este, de asemenea, gata să devină un succes major pentru HBO, deși cu siguranță va trebui să cucerească unii scepticii având în vedere antecedentele neplăcute ale adaptărilor de jocuri video pe ecran.

„Succession” sezonul 4

În ciuda popularității sale în industria divertismentului, „Succession” atrage un public mult mai mic decât serialele HBO populiste precum „House of the Dragon” și „Euphoria”. Cu toate acestea, pedigree-ul serialului și al premiilor îl fac unul dintre titlurile marca HBO pentru 2023, în special cu noile sezoane din „Dragon” și „Euphoria” puțin probabil să sosească până în 2024. Aclamatul al treilea sezon a atras, de asemenea, cel mai mare public „Succession” de până acum, și este puțin probabil ca audiența să scadă pe măsură ce saga întortocheată a familiei Roy se îndreaptă spre punctul culminant.

„And just Like That…” sezonul 2

Primul sezon al remake-ului „Sex and the City”, „And Just Like That…” nu a fost tocmai îndrăgit de critici și telespectatori, dar este încă vizionat: serialul se pare că a livrat și a păstrat suficientă audiență pentru ca HBO Max să comande un al doilea sezon, deși a fost catalogat ca o serie limitată. Dacă este puțin probabil ca sezonul 2 să se potrivească cu zgomotul primului sezon – la urma urmei îl poți ucide pe Mr. Big o singură dată – este probabil ca mulți spectatori să fie suficient de curioși pentru a vedea ce are pregătit pentru a doua rundă.


Foto: Depositphotos.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora