fbpx

Căutare

Share this article

De la Elizabeth la Pirații din Caraibe, iată cele mai bune filme cu Geoffrey Rush, conform IMDB.

Geoffrey Rush nu a avut multe roluri iconice, însă este limpede că a jucat în câteva dintre cele mai bune filme de la Hollywood. Iată care sunt considerate a fi cele mai bune 10 filme cu Geoffrey Rush:

#10. Elizabeth (1998)

În drama biografică din 1998, Elizabeth, Cate Blanchett joacă rolul reginei Elizabeth I a Angliei, iar Geoffrey Rush pe cel al lui Francis Walsingham, secretarul principal al majestății sale. După moartea lui Mary I, sora vitregă a reginei pe care chiar ea a întemnițat-o, Elizabeth trebuie să se lupte cu cei care complotează împotriva ei, să o dea jos de pe tron. Deși nu urmează chiar povestea din istorie, filmul a fost foarte bine primit de critici și de public. A fost nominalizat la șapte categorii ale premiilor Oscar, însă a câștigat doar pentru cel mai bun machiaj.

#9. Frida (2002)

Având la bază cartea din 1983, Frida: o Biografie a pictoriței Frida Kahlo, această dramă biografică cu Salma Hayek în rolul principal este considerată un film de excepție. Filmul dezvăluie viața privată și profesională a artistei mexicane suprarealiste. Rush are un rol mic, dar fermecător. Filmul a fost nominalizat la șase categorii ale premiilor Oscar, dar a câștigat doar două dintre ele.

#8. Les Miserables (1998)

Iată încă o adaptare a romanului lui Victor Hugo din 1862. Filmul descrie viața câtorva personaje, Jean Valjean fiind în centrul poveștii, înainte și după revolta de la Paris, din 1832. Geoffrey Rush este inspectorul Javert, cel care îl urmărește pe Jean Valjean. Nu sunt multe lucruri excepționale de punctat despre acest film, cu excepția reacțiilor pozitive și a unei distribuții de excepție.

#7. Munich (2005)

Produs și regizat de Steven Spielberg, Munich este o dramă istorică bazată pe cartea „Răzbunare” apărută în 1984. Subiectul poveștii detaliază evenimentele din timpul „Operațiunii Mâniei lui Dumnezeu”, o schemă secretă a guvernului israelian planificată după masacrul de la München la Jocurile Olimpice de vară din 1972.

Rush are doar un rol minor în acest film, alături de Eric Bana și Daniel Craig, însă unul remarcabil. Filmul a obținut cinci nominalizări la Oscar și multe alte premii importante.

#6. The Book Thief (2013)

Un alt film bazat pe cartea cu același nume, este drama din 2013 ce îi are în distribuție pe Sophie Nelisse, Geoffrey Rush, Emily Watson și Nico Liersch. Povestea se petrece în era nazistă și se concentrează pe viața unei tinere fete ce trăiește împreună cu familia sa adoptivă, germană.

Filmul a primit tot felul de critici, însă John Williams a fost nominalizat pentru muzica din film atât la Oscar, cât și la Golden Globes, Bafta și Grammy.

#5. Shine (1996)

Shine este o dramă biografică sin 1996, despre viața lui David Helfgott, un pianist australian ce a trecut printr-o tulburare mentală, petrecând mulți ani instituționalizat. Rush joacă rolul principal. Sunt unele inadvertențe istorice, însă filmul a fost extrem de bine primit. Pentru acest rol, Rush a câștigat un premiu Oscar, un Golden Globe și un Bafta. Filmul a mai primit șase nominalizări la Oscar și patru la Globurile de aur.

#4. The Best Offer (3013)

Acest thriller psihologic italian, în limba engleză – sub tilul original La migliore offerta – se laudă cu o coloană sonoră compusă de legendarul Ennio Morricone. The Best Offer spune povestea unui expert de artă care lucrează pentru o moștenitoare bogată. Astfel el descoperă că nu doar arta ei merită examinată. Filmul a primit multe premii europene și nominalizări la festivaluri internaționale de film.

#3. Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl (2003)

Hector Barbosa este pe bună dreptate cel mai recognoscibil rol al lui Geoffrey Rush. Acest film a devenit un hit în 2003, schimbând pentru totdeauna imaginea despre pirați. Bazat pe atracția Disneyland cu același nume, spune povestea căpitanului pirat Jack Sparrow, a fierarului Will Turner și a fiicei guvernatorului, Elizabeth Swann. Filmul a primit cinci nominalizări la Oscar, tot atâtea la Bafta și una la Globurile de aur.

#2. The Kings Speech (2010)

The King’s Speech este o dramă istorică ce-i are în distribuție pe Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter și Guy Pearce. Filmul spune povestea viitorului rege George VI ce are nevoie de ajutor din partea terapeutului de vorbire și limbaj, australian, pentru a-și definitiva discursul.

Numeroase nominalizări și premii (12 nominalizări la Oscar, dintre care 4 statuete câștigate) și multe critici pozitive, ridică acest film pe piedestal.

#1. Finding Nemo (2003)

Finding Nemo este probabil cel mai cunoscut film animat produs de studiourile Pixar. Spune povestea lui Marlin, un pește clown, super protector cu fiul său, Nemo. Când Nemo este capturat, Marlin face echipă cu Dory, un regal albastru cu memorie scurtă, pentru a-și găsi fiul și a-l aduce înapoi acasă. Filmul a fost nominalizat la patru categorii ale premiilor Oscar, câștigând cea mai bună animație.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO