Cele mai bune filme regizate de Luc Besson - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai bune filme regizate de Luc Besson

Besson și-a dorit toată copilăria sa să devină biolog marin, însă, după vârsta de 17 ani, când a avut un accident, nu a mai putut să facă scufundări. În schimb și-a găsit tot felul de slujbe ciudate în industria filmului, mai mult pentru a se convinge că o carieră cinematografică i se potrivește.
Share this article

Cele mai bune filme regizate de Luc Besson au fost îndelung apreciate și aclamate atât de critici, cât și de public.

Luc Besson este regizor, producător și scenarist francez, ce s-a născut la Paris, pe data de 18 martie 1959.

Besson și-a dorit toată copilăria sa să devină biolog marin, însă, după vârsta de 17 ani, când a avut un accident, nu a mai putut să facă scufundări. În schimb și-a găsit tot felul de slujbe ciudate în industria filmului, mai mult pentru a se convinge că o carieră cinematografică i se potrivește. A lucrat apoi ca asistent de regie în Franța, înainte de a alege drumul Americii pentru a-și îndeplini marele vis al carierei. Are un stil regizoral distinct care adesea este asociat cu o mișcare denumită Cinema du look.

Pe lângă munca sa de regizor, are și propria companie de producție pe care a înființat-o în 1980. Se numea inițial Les Films du Loup, dar mai târziu s-a numit Les Films du Dauphin. În timpul carierei sale, el a creat peste 50 de filme și iată cinci dintre cele mai bune filme regizate de Luc Besson.

  1. Leon: The professional

Besson a câștigat premiile César pentru cel mai bun regizor și cea mai bună imagine pentru acest thriller din 1994. Filmul este despre un asasin profesionist care ia sub aripa sa o tânără fată pe care o protejează și o învață meseria de asasin. Besson a scris și a regizat acest film în care joacă Jean Reno, Gary Oldman, Natalie Portman și Danny Aiello.

  1. The Messenger: The Story of Joan of Arc

Această dramă istorică epică franceză a fost scrisă și regizată de Luc Besson și produsă de Patrice Ledoux. Spune povestea Ioanei de Arc, o martiră religioasă franceză și eroină de război. Filmul i-a adus pe același platou pe Milla Jovovich, Faye Dunaway, John Malkovich și Dustin Hoffman. A fost un succes financiar și critic, iar Besson a câștigat premiile César pentru cel mai bun regizor și cea mai bună imagine.

  1. Lucy

‘Lucy’ este un thriller din 2014 care a fost scris și regizat de Luc Besson. I-a distribuit în rolurile principale pe Scarlett Johansson, Choi Min-Silk, Morgan Freeman și Amr Waked. Acest film a fost filmat în multe locații, inclusiv în New York, Paris și Taipei. Recenziile critice ale filmului au lăudat temele filmului, imaginile sale și performanța lui Johansson. „Lucy” a încasat 463 milioane de dolari la box-office.

  1. The Fifth Element

Când Besson a făcut echipă bună cu un anumit actor, s-a ținut ca scaiul de el, iar rezultatele au fost pe măsură. Printre preferații lui au fost Jean Reno și Milla Jovovich.

Acest film de acțiune SF din 1997 i-a adus în rolurile principale pe Bruce Willis, Milla Jovovich și Gary Oldman. Lungmetrajul futurist este amplasat în secolul 23 și este despre supraviețuirea planetei Pământ. Pe lângă regia filmului, Luc Besson a co-scris scenariul, chiar dacă povestea a început să o pună pe hârtie încă de pe vremea când avea 16 ani. „The Fifth Element” a fost nominalizat la 24 de premii, dintre care a câștigat șase. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes din 1997.

  1. The Big Blue

The Big Blue este un film din 1988 bazat pe povestea adevărată a doi scafandri campioni. Cu toate acestea, povestea este puternic ficționalizată și dramatizată. Acoperă copilăriile lor din Grecia anilor 1960, până la moartea lor într-o competiție de scufundări siciliene din anii 1980. Besson nu numai că a regizat acest film, ci și a co-scris scenariul. Au jucat în rolurile principale: Rosanna Arquette, Jean-Marc Barr, Jean Reno și Paul Shenar.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora