Căutare

Share this article

Puţini sunt aceia care decid să-şi părăsească ţara natală uşor şi fără strângeri de inimă. De obicei motivele care îi îndeamnă pe oameni să plece în străinătate sunt legate de nemulţumirile din propria ţară, mai ales de cele de natură financiară. Când salariul de acasă nu-ţi ajunge să trăieşti decent e firesc să cauţi ceva mai bun în altă parte. Iar ultimii ani au adus pe piaţa muncii şi state mai puţin căutate înainte, cum este şi cazul Poloniei. Ce-i drept, ţara cu ieşire la Marea Baltică a avut o dezvoltare extraordinară în ultimii ani, ajungând a opta economie din Uniunea Europeană şi una dintre cele mai dinamice. Cele mai căutate meserii în Polonia în ultimii ani sunt în domeniul construcţiilor, tehnologiei informaţiei şi medicinei.

Polonia, ţara cu un deficit major de angajaţi

Înainte de a lua hotărârea de a pleca e bine să ştiţi la ce să vă aşteptaţi în ţara în care vreţi să munciţi. Polonia, de exemplu, în teorie nu aplică măsuri restrictive în ceea ce priveşte circulaţia lucrătorilor. Românii pot munci acolo în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii polonezi, fără să aibă nevoie de permis sau autorizaţie de muncă. În practică lucrurile stau puţin diferit în sensul că angajatorii de aici preferă lucrătorii străini veniţi în special din ţări precum Ucraina şi Belarus pentru că au o cultură asemănătoare, dar sunt bine primiţi şi cei din Nepal.

În acest moment există aproximativ un milion de ucraineni care au contracte de muncă în Polonia, iar autorităţile estimează că numărul lor se va mări cu încă 200.000 – 300.000 de angajaţi în următorii ani. Asta se datorează şi crizei acute de muncă din ţara de la Marea Baltică. Mai mult de jumătate din companiile de acolo nu-şi pot acoperi posturile vacante pentru că nu au candidaţi. Se estimează chiar că în 2030 unul din 5 locuri de muncă va rămâne neocupat din cauza lipsei cererii, motivele care au provocat această situaţie fiind multiple, odată emigraţia accentuată către vestul Europei, apoi rata foarte scăzută a natalităţii şi, nu în ultimul rând, pretenţiile salariale exagerate ale candidaţilor, conform angajatorilor polonezi.

Condiţiile de muncă în Polonia pentru cetăţenii UE

În aceste condiţii nu este de mirare că această ţară a devenit interesată să ofere locuri de muncă celor din alte state. Trebuie să ştiţi însă că în Polonia asigurarea medicală este obligatorie, iar permisul de conducere românesc este valabil doar 90 de zile din momentul intrării în ţară. Dacă plecaţi cu un contract de mai lungă durată luaţi în calcul preschimbarea acestuia cu unul polonez şi nu uitaţi că trebuie să vă înregistraţi şederea în ţară.

În Polonia contractul de muncă este cea mai populară formă de angajare şi, în acelaşi timp, cea mai eficientă, fie că vorbim de unul pe o perioadă determinată sau nedeterminată. Orice cetăţean din Uniunea Europeană care are un contract cu angajator de acolo va beneficia de normele naţionale din domeniul legislaţiei muncii, cu drepturile şi beneficiile aferente. În cazul contractelor pe perioadă determinată, dacă se constată că angajatul a avut astfel de 2 contracte pentru perioade consecutive, cu acelaşi angajator, următorul contract va fi considerat automat unul pe o perioadă de timp nedeterminată.

Programul de lucru este de 8 ore pe zi, 40 de ore pe săptămână, iar angajatul nu poate lucra mai mult de 150 de ore suplimentare pe parcursul unui an, acestea fiind plătite suplimentar sau recompensate cu timp liber. În ceea ce priveşte concediul de odihnă, numărul zilelor diferă în funcţie de vechime: 20 de zile pentru o vechime mai mică de 10 ani, respectiv 26 de zile pentru o vechime de peste 10 ani.

Salariul minim garantat în Polonia este de 936 de zolţi brut, adică 1030 de lei româneşti. Dar, încă o dată, aici este vorba de salariul minim garantat care îi obligă pe anagajatori să nu scadă sub nicio formă sub acest prag. În construcţii, de exemplu, unul dintre domeniile cu un deficit important de personal, salariile oscilează între 1000 de euro şi ajung şi la 1800 de euro pe lună. În depozite sau producţie însă salariile scad considerabil – variază între 600 şi 800 de euro pe lună, dar şi aici oferta de posturi este generoasă. Şoferii profesionişti sunt şi ei la mare căutare, în cazul acestora salariile fiind cuprinse între 800 şi 1000 de euro lunar. Ca electrician în Polonia poţi avea un salariu de 1200 de euro, la fel şi dacă pleci pe post de sudor. Tot atât poţi câştiga şi dacă pleci ca baby sitter sau îngrijitor pentru persoane vârstnice. Deşi sistemul medical duce lipsă de specialişti, salariile nu sunt din cele mai ofertante în această ţară. Un medic rezident câştigă lunar aproximativ 600 de euro lunar. În cazul specialiştilor salariile cresc substanţial odată cu experienţa, dar trebuie să iei în calcul că va trebui să înveţi limba ca să poţi profesa acolo.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO