Cele mai căutate obiecte vechi. Sau vechituri ce azi pot valora milioane - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai căutate obiecte vechi. Sau vechituri ce azi pot valora milioane

Colecționarii sunt în stare să scoată bani din buzunar pe tot felul de obiecte vechi care le trezesc o legătură emoționantă cu propria copilărie. Acestea ar putea fi jucării, casetele video preferate sau primele gadget-uri pe care le-au avut vreodată.
Share this article

Ai putea fi surprins câte lucruri sunt în casa unui om ce ar putea valora averi. De aceea ne-am gândit să aruncăm on ochi pe internet să vedem care sunt cele mai căutate obiecte vechi și la ce prețuri pot fi vândute.

În orice casă pot fi lucruri despre care gândim că nu valorează nimic, dar care în realitate se pot vinde cu sume substanțiale deoarece există colecționari de vechituri care sunt dispuși să cheltuie o mulțime de bani pe astfel de obiecte.

Înainte de a vedea care sunt cele mai căutate obiecte vechi, ne vom uita puțin la profilul colecționarilor de antichități. Sunt acești oameni dispuși să plătească pentru niște vechituri? În realitate, da. Ei sunt în stare să scoată bani din buzunar pe tot felul de obiecte vechi care le trezesc o legătură emoționantă cu propria copilărie. Acestea ar putea fi jucării, casetele video preferate sau primele gadget-uri pe care le-au avut vreodată. Aceste antichități de colecție pot invoca acele sentimente fericite care pot transpune o persoană în acel moment și loc în care totul era bun.

Alți oameni cumpără lucruri care îi leagă de cei dragi sau de membrii familiei. Mulți oameni vor cumpăra antichități de colecție care le-au adus multă bucurie în copilărie și vor plăti milioane pentru a le vedea restaurate la gloria lor de odinioară.

Iată care sunt cele mai căutate obiecte vechi și cum poți distinge lucrurile de valoare din casa ta:

  1. Cele mai căutate obiecte vechi: Banii aduc bani

Monedele au reprezentat dintotdeauna obiectele preferate ale colecționarilor. Nu-ți face griji dacă nu deții o colecție specială de monede ce ți-a fost transmisă ca moștenire de familie. Monedele moderne, pe care le ai în buzunar pot valora mulți bani. Este timpul să verifici locurile prin care obișnuiești să lași mărunțișul deoarece poți descoperi o comoară la vedere. Monetăria regală a Marii Britanii mai face uneori erori. Recent, monedele rare de 50 de p, au fost schimbate cu câteva sute de lire. De asemenea, edițiile speciale Kew Gardens, Jocurile Olimpice sau monedele comemorative de 50 și 20 de penny, din 1983, au fost de asemenea cumpărate cu foarte mulți bani.

  1. Cele mai căutate obiecte vechi: Discurile de vinil

Discurile de vinil ar putea fi printre cele mai scumpe lucruri din casa ta. Cei mai mulți dintre noi am scăpat de colecțiile noastre de discuri de vinil și ne-am grăbit să îmbrățișăm tehnologia în anii ’80, când CD-urile au devenit cel mai nou mod de a asculta muzică. Astăzi, discurile de vinil revin în forță. Mulți artiști de renume lansează noile lor albume pe vinil, precum și în formatele obișnuite. Sunt discuri de vinil care se vând cu sume impresionante. De exemplu, copia personală a „Albumului alb” de la Ringo Star s-a vândut cu 790.000 de dolari în decembrie 2015.

3. Cele mai căutate obiecte vechi: Jucării vintage

Uită-te prin casă după jucării valoroase, de epocă. Jucăriile de epocă pot fi vândute pentru profituri uriașe atunci când sunt în cutie și în stare bună, dar chiar și cele uzate, foarte iubite, sunt încă căutate. Seturile Lego sunt deosebit de populare și se vând de până la câteva ori prețul lor original de cumpărare. Mașinile reprezintă un alt obiect de colecție popular, în special jucăriile Hot Wheels și Tonka. Păpușile de porțelan, în special cele americane, pot obține prețuri ridicate, precum și păpușile Sindy, Barbie și jucăriile Star Wars, indiferent de starea lor.

  1. Cele mai căutate obiecte vechi: Seturile de ceai și serviciile de masă

Seturile de ceai și serviciile de luat masa pot fi unele dintre cele mai scumpe lucruri pe care le deții. Vesela de familie este de obicei păstrată nefolosită și transmisă din generație în generație. Unele dintre aceste antichități de colecție pot valora o sumă surprinzătoare de bani. Este important să nu existe daune și ca setul să fie complet. Acest tip de articole reprezintă un exemplu clasic de ceva care poate fi inutil pentru tine, ambalat într-o cutie, la mansardă. Cu toate acestea ți-ar putea aduce niște bani în plus într-o situație limită, dar și bucuria că cineva le va folosi.

  1. Cele mai căutate obiecte vechi: Porțelanul și argintăria

Argintăria e întotdeauna distinctă, ceea ce înseamnă că poți afla imediat producătorul, data și locul unde a fost fabricată. Deși nu foarte populată la momentul actual, argintăria poate fi vândută la prețuri foarte bune în târgurile de antichități. Ceramica de calitate are întotdeauna o ștampilă pe spate ce-ți va permite să verifici, chiar și online, când și unde a fost lucrată și ce valoare are. Ceramica englezească este la mare căutare.

  1. Cele mai căutate obiecte vechi: Mobila și corpurile de iluminat

Valoarea nu este dată doar de antichitățile de colecție din secolele anterioare. Odată ce articolele Art Deco devin extrem de populare în designul caselor, o masă veche sau un corp de iluminat din anii ‘20 sau ‘30 ar putea fi destul de valoroase, fără să îți dai seama. Mobilierul vechi Ikea, din anii ’70, se vinde cu până la de zece ori mai mult decât prețul plătit inițial. Multe dintre aceste articole nu erau populare în momentul în care au fost fabricate, ceea ce a dus la scăderea liniei, ceea ce le face rare și căutate astăzi.

  1. Cele mai căutate obiecte vechi: Cărți și benzi desenate

Benzile desenate vechi, care au fost cumpărate inițial cu câțiva lei pot valora zeci de mii de euro, milioane, de fapt, în cazul primei ediții de benzi desenate Superman. Benzile desenate mai valoroase sunt cele în care a fost introdus un nou erou sau ticălos, în special personaje celebre în filmele de acțiune de astăzi, ceea ce le fac mai relevante pentru mulți colecționari. Nu doar cărțile antice îți pot aduce niște bani, unele cărți din copilărie pot fi extrem de interesante pentru colecționari. Cărțile Harry Potter din primele ediții se vând cu prețuri impresionante.

  1. Cele mai căutate obiecte vechi: Electronice

Electronicele intră și ele în categoria celor mai căutate obiecte vechi. Unele dintre primele console de jocuri video se vând azi cu câteva mii de euro pe internet, iar colecționarii abia așteaptă să fie disponibile în stoc. Un walkman retro costă sute de euro, iar primele iPod-uri valorează aproape 1000 de euro. Telefoanele mobile vechi sunt valoroase în special unele dintre modelele anterioare, dar și computerele vechi.

  1. Cele mai căutate obiecte vechi: Haine și accesorii

Hainele și accesoriile vintage pot fi foarte valoroase. Oprește-te înainte să arunci un sac cu haine vechi și verifică dacă printre ele nu ar putea fi ceva de valoare. Hainele din anii ’60 sau ’70 pot costa averi. Chiar și cele mai noi, create de anumiți designeri pot ascunde o valoare semnificativă. Același lucru e valabil și pentru accesoriile fashion.

  1. Cele mai căutate obiecte vechi: Picturi și desene

Aruncă o privire prin casă și încearcă să-ți dai seama ce picturi sau desene ar putea fi valoroase. Imprimeurile ieftine care erau disponibile în anii ‘70, cum ar fi The Chinese Lady, pot acum să se vândă online cu 150 de euro. Astfel de picturi și desene ce împodobeau casele acum 50 de ani, sunt foarte valoroase azi. Ca să nu mai vorbim de lucrările unor pictori necunoscuți ce pot ajunge populari între timp. O pictură de colecție, rămasă în podul bunicii se poate vinde azi cu foarte mulți bani.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora