Căutare

Share this article

O nuntă regală este o adevărată filă de poveste. Totul este magic, de la felul în care se îmbracă mirii până la felul în care este decorat spaţiul sau ornamentat tortul. Piesa de rezistenţă a oricărei nunţi, tortul nu dezamăgeşte aproape niciodată, acesta fiind deliciul vizual şi gustativ al nuntaşilor. Cum ar putea astfel să nu fie întocmai la o nuntă regală, unde tortul este, de regulă, o bijuterie în sine. Peste doar două zile, când va avea loc nunta lui Meghan şi Harry, vom vedea şi tortul lor (despre care ştim că nu va fi unul de fructe, conform tradiţiei de la Palatul Kensington, ci unul de lămâie şi flori de soc, cu cremă de unt acoperită cu flori proaspete). Aşa că este un moment prielnic să ne amintim de câteva din cele mai extravagante torturi de nuntă regală.

Foto: Pinterest

Regina Elisabeta şi prinţul Filip
Ziua nunţii lui Elisabetei cu Filip, din noiembrie 1947, a fost o zi cu totul specială, nu doar pentru cei doi, ci pentru întreaga Mare Britanie care suferea încă din cauza Celui e-Al Doilea Război Mondial. La fel de special a fost şi tortul nunţii, înalt de aproape 3 metri şi ”sculptat” de un cofetar şef pe nume Schur în aşa fel încât să semene cu o catedrală. Printre scenele redate se aflau şi câteva ce ilustrau momente din viaţa celor doi miri. Ingredientele acestui tort de fructe au fost aduse direct din Africa de Sud şi Australia.

Foto: Pinterest

Grace Kelly şi prinţul Rainier
Unul dintre cele mai extravagante torturi regale a fost cel de la nunta lui Grace Kelly cu prinţul Rainier, din aprile 1956. Desfăşurat pe şase etaje, acest minunat tort alb era împodobit cu ghirlande şi îngeraşi amintind de stilul baroc.
La ceremonia de la Catedrala Sfântul Nicolae din Monaco au participat aproximativ 600 de persoane, printre care şi personalităţi precum Cary Grant, Ava Gardner şi Gloria Swanson, Aristotle Onassis şi Conrad Hilton.

Foto: Pinterest

Prinţul Charles şi prinţesa Diana
Un tort de fructe cu glazură de brânză topită, de cinci etaje, tortul de la nunta din 1981 a lui Lady Diana Spencer şi Prinţul Charles a fost la fel de extravagant ca şi rochia miresei. Cântărind 114 kilograme şi măsurând peste un metru, tortul a fost împodobit cu o grămadă de flori şi panglici.

Foto: Pinterest

Regina Rania şi Prinţul Abdallah
La nunta din iunie 1993 a Reginei Rania cu Prinţul Abdallah al Iordaniei, a făcut senzaţie, nu doar cuplul regal – ea purtând o rochie incredibil de simplă, el îmbrăcat în uniformă militară -, ci şi tortul supraetajat, ca o clădire de arhitectură, intrat în istoria nunţilor regale pentru gustul delicios şi imensitatea lui.

Foto: Pinterest

Kate Middleton şi prinţul William
Tortul din fructe de la nunta lui Kate cu William creat de bucătarul şef Fiona Cairns, a fost un tort destul de tradiţional, desfăşurat pe 8 etaje, îmbrăcat în glazură albă şi decorat cu peste 900 de frunze şi flori de zahăr. Acesta a fost creat chiar la Palatul Buckingham şi a fost terminat cu o zi înainte de nuntă. O felie din vestitul tort a fost scoasă de curând la licitaţie.
 

Share this article
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO