Cele mai faimoase restaurante takeaway din ţară - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Sigur, ieşirile în oraş au farmecul lor, dar de când cu pandemia mulţi au ales să renunţe la mesele la restaurante sau cafenele aromate şi decorate. N-au vrut să renunţe însă şi la deliciile pe care le testau, aşa că mâncarea la pachet a devenit o obişnuinţă atât pentru clienţi, cât şi pentru localuri care poate înainte nu obişnuiau să ofere acest serviciu. Iată care sunt câteva dintre cele mai faimoase restaurante takeaway din ţară, asta în caz că vreţi să mai săriţi o zi, două peste gătit.

Anika Restaurant, Bucureşti

După ce în 2019 chef Alexandru Dumitru şi Bistro Ateneu ieşeau pe primul loc în celebrul top Gault&Millau, anul următor l-a dus pe bucătarul-şef al lui 2019 într-un restaurant nou-nouţ, Anika. Aici a pus la cale un meniu reinterpretat în stilul personal, iar pentru cei care nu pot să-i treacă pragul în aceste zile, există mereu opţiunea de takeaway.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anika Restaurant (@anika.restaurant)

Baracca, Cluj-Napoca

Pe locul 2 în acelaşi top, dar şi în topul preferinţelor clujenilor şi nu numai se află restaurantul Baracca, situat în centrul oraşului. Deşi este un restaurant fine dining şi se bazează mult pe experienţa completă pe care o oferă clienţilor – atmosferă, plating, servire – şi cei de aici au trebuit să se reorienteze şi în zona de livrări, aşa că se poate comanda mâncarea delicioasă direct acasă.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B|A|R|A|C|C|A (@baracca.cluj)

Kaiamo, Bucureşti

Plecat la Londra să studieze Business Administration, Radu Ionescu şi-a descoperit pasiunea pentru gastronomie. A urmat cursurile celebrului institut Le Cordon Bleu, a lucrat în mai multe restaurante cu stele Michelin şi s-a întors în ţară ca să deschidă un restaurant cu bucate româneşti reinventate. A fost recunoscut încă din primul an de cei de la Gault&Millau, iar după declanşarea pandemiei din el au fost declinate alte 2 concepte: Boboko by Kaiamo şi Kaiamo Kanteen, unde meniurile au fost adaptate pentru o livrare mai comodă.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ΚΛΙΛΜO̲ (@kaiamo)

Pescăria lui Matei, Agigea

Pentru mulţi dintre turiştii de vară o vizită la Pescăria lui Matei este obligatorie. Restaurantul este deschis însă în tot timpul anului, iar cei din Agigea şi Constanţa pot comanda bunătăţile din peşte sau fructe de mare direct acasă. Proprietarul localului, Matei, provine dintr-o familie de pescari cu experienţă, însă la un moment dat a decis să facă pasul de la şef de pescărie la şef de restaurant, iar acum are unul dintre cele mai populare restaurante de pe litoralul nostru.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pescaria Lui Matei (@pescarialuimatei)

Dei Frati, Braşov

Restaurantul din centrul Braşovului este deschis de 2 fraţi care au lucrat mai bine de 10 ani în localuri din Italia. Au învăţat de acolo toate secretele pastelor şi gustărilor delicioase şi le-au pus în practică în propriul bistro. Când a venit pandemia au fost nevoiţi să descopere şi zona de livrări, iar la început le făceau chiar ei, cu maşinile personale.

Bistro de l`Arte, Braşov

Tot în Braşov găsim un alt restaurant extrem de apreciat de localnici, dar mai ales de turişti. Este unul dintre primele deschise în oraş după revoluţie, iar Oana Coantă, cea care l-a pus pe picioare, a fost declarată de cei de la Gault&Millau Woman Chef of the Year. Sigur, experienţa completă este vara, pe terasa aflată pe una dintre străduţele romantice ale oraşului, dar cu sistemul takeaway te poţi răsfăţa acum şi la tine acasă cu bunătăţile din meniu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bistro de l’Arte (@bistrodelarte)

The Artist, Bucureşti

Restaurantul The Artist este catalogat de mulţi drept cel mai bun din capitală, iar o experienţă culinară acolo este una completă şi complexă, venind la pachet şi cu mici show-uri culinare. Mâncarea este la fel de bună însă şi la tine acasă, iar chef Paul Oppenkamp face parte din maeştrii recunoscuţi de realizatorii celebrului ghid culinar Gault&Millau.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by the ARTIST restaurant (@theartistrestaurant)

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO